tunisien

Tunisien Spa

Avslappning och sol till bästa pris

Populära hotell i Tunisien

Tunisien – Resor till Medelhavets pärla

Resor till Tunisien är spännande för alla som intresserar sig för landets historiska sevärdheter och koppla av. Med 3000 år av kulturhistoria kommer Tunisien att fascinera dig.

Tunisien har mer och mer utvecklat sig till ett land för aktiva människor, som vill njuta av härliga stränder och havet för olika fritidsaktiviter. Tunisien är perfekt för att utöva alla möjliga vattensporter, som t.ex. segla, surfa eller kite-surfing. Men också en resa genom öken kan vara lockande och spektakulär för människor som letar efter avkoppling och äventyr på semester.

Tunisien ligger i Nordafrika och gränsar till Algeriet och Libyen. Ön Djerba hör också till Tunisien, med en storlek på ca. 540 km² . I Tunisien bor över 10 miljoner människor på en yta som är dubbelt så stor som Österrike. En fördel är att Tunisien ligger i samma tidszon som Sverige - därför är det ingen tidsskillnad och ingen jetlag som väntar på dig!

Valutan är tunisisk dinar (TND): OBS! det är förbjudet att importera och exportera TND. Det är endast möjligt att växla pengar i Tunisien. Som eu-medborgare behöver man inget visum  för inresan, det räcker att ta med sig passet med minst 6 månanders giltighetstid.

Thalasso i Tunisien

Hälsoresor till tunisien

Efter Frankrike är Tunisien det näst största landet som erbjuder thalasso. Thalasso är det grekiska ordet för ’hav’. Det är en behandling med havsvatten, havsalt, alger och leror.  Redan människor i gamla Rom använde sig av denna terapi för att koppla av. Tunisiens läge vid havet är en stor fördel eftersom inte minst havsklimatet har en hälsosam effekt på själen och kroppen.

Thalassoterapier är särskilt effektiva om du lider stress, reumatism och de bekämper även åldertecken och celluliter. Thalassocentrum i Tunisien erbjuder modern utrustning med flera andra terapiformer. Fangolera, handbad/fotbad, hydroterapi och pressomassage kombineras med traditionella och orientaliska badceremonier. Du kan alltså förvänta dig moderna och effektiva behandlingar när du bokar en klassisk thalassoterapi... vad väntar du på?

Alla våra hotell i Tunisien

Vilket hotell blir perfekt för just dig?