tunisien

Upplev Tunisien

Res till Medelhavets Sydkust

Populära hotell i Tunisien

Tunisien – Resor till Medelhavets sydkust

Resor till Tunisien är spännande för alla som intresserar sig för landets historiska sevärdheter och som vill samtidiga koppla av. Över 3000 år kulturhistoria har lämnat mycket att se och upptäcka i Tunisien.

Tunisien har mer och mer utvecklat sig till ett land för aktiva människor, som vill njuta av härliga stränder och havet för olika fritidsaktiviter. Tunisien är perfekt för att utöva alla möjliga vattensporter, så som segla, surfa eller kite-surfing. Men också en resa genom öken kan vara lockande och spektakulär för människor som letar efter avkoppling och äventyr på semester.

Tunisien ligger i Nordafrika och gränsar till Algeriet och Libyen. Också ön Djerba tillhör Tunisien,  med  en storlek på ca. 540 km² . I Tunisien bor mer än 10 miljoner människor på en area dubbelt så stort som österrike. En fördel är att Tunisien ligger i samma tidszoon som Sverige, därför är det ingen tidsskillnad.

Valutan är tunisisk dinar (TND) OBS! det är förbjudet att importera och exportera TND. Det är endast möjligt att växla pengar i Tunisien. Som eu-medborgare behöver man ingen visum  för inresan, det räcker att ta med sig passet med minst 6 månanders giltighetstid.

Thalasso aktiviteter i Tunisien

Hälsoresor till tunisien

Efter Frankrike är Tunisien det andra största landet som erbjuder thalasso. Thalasso är det grekiska ordet för ’hav’. Det är en behandling med havsvatten, havsalt, alger och leror.  Redan de romarna använde denna terapin för att koppla av. Tunisiens läge vid havet är en stor fördel eftersom inte minst havsklimatet har en hälsosamma kraft på själen och kroppen.

Thalassoterapier är verksamma mot stress, reumatism och bekämper även åldertecken och celluliter. De thalassocentrumen i Tunisien erbjuder moderna utrustningen med flera andra terapiformer. Fangolera, handbad/fotbad, hydroterapin, pressomassage kombineras med traditionella och orientaliska badceremonier. Det betyder att man kan förvänta sig moderna och värksamma behandlingar och en hälsosam klassisk thalassoterapi.