Resor till Israel

Israel – De bästa sevärdheterna

Israel sevärdheterMed sina bibliskt-historiska städer och vackra landskap har Israel många intressanta sevärdheter. Många av dem ligger nära varandra och kan utmärkt besökas i samband med en rundresa. Vare sig du väljer Jerusalem, Bethlehem, Jordan-floden eller Döda Havet: Israel har så mycket att erbjuda!

Regionen runt om Jerusalem

Jerusalem israelI och omkring Jerusalem finns många platser med en extra speciell bibliskt-historisk betydelse. Tempelberget i gamla stadens centrum är en helgedom både för judar och muslimer. Här lät kung Herodes bygga en tempelanläggning – nu är bara Klagomuren kvar men den är fortfarande den största helgedomen för judarna. Stränga säkerhetskontroller garanterar att ingen obehörig får tillträde.

Jerusalems panorama med kristna, judiska och muslimiska religiösa byggnader.

Turister kan besöka Klagomuren när de har passerat kontrollerna. Klippdomen som byggdes på templets ruiner 700 år senare är en av muslimernas viktigaste helgedomar. Gravkyrkan där Jesus gravplats och korsfästningsplatsen på Golgatha-klippan ligger i närheten är en av kristendomens helgedomar. För alla tre religioner är Jerusalem ett centrum som har många sevärdheter att erbjuda.

Bethlehem och Gennesaretsjön

I närheten av Jerusalem ligger Bethlehem i Västjordanlandet. Enligt sägnen föddes Jesus i ett stall här: Födelsekyrkan i Bethlehem är en helgedom av deras tro. Hela staden, som kontrolleras av Palestinas autonomimyndhighet, erbjuder sevärdheter med bibliska rötter vid Gennesaretsjön. Sjön ligger 212 m lägre än havet, är Israels största sjö oich samtidigt den djupast liggande sötvattensjön i hela världen. Runt om sjön hittar du många sevärdheter som t.ex. Saligprisningarnas Berg där Jesus höll sin bergpredikan.

Döda Havet

Döda Havet saltSöder om Gennesaretsjön rinner Jordanfloden ut i Döda Havet. Den höga salthalten, som kan uppnå 33 % gör att kroppen flyter vid ytan – insjön utan avlopp är ett populärt resmål för badturister.

Salternas läkande kraft har en positiv effekt på många hudsjukdomar som kuranläggningarna vid Döda Havets kant nyttjar för att behandla sina patienter. Eftersom Döda Havet ligger 420 m lägre än havet och därmed ännu lägre än Gennesaretshön – har luften en betydligt mer syre. I närheten av Döda Havet ligger Qumran-grottorna där de äldsta bibliska skrifterna upptäcktes. Det lönar sig även att åka till Jeriko som ligger i närheten av insjön: enligt Bibeln föll stadsmurarna efter att trumpeterna hade skallat.

Tel Aviv vid Medelhavet

Långa stränder med fin sand: det är Tel Aviv. Israels unga stad förför med ett turbulent nattliv och har många sevärdheter. Marknader och shoppingstråk lockar till promenader. I Jerusalem är minneslunden Yad Vashem en av de mest besökta platserna i Israel. Samtliga händelser som judarna fick utstå på grund av nationalsocialismen har dokumenteras kronologiskt. I utställningens underjordiska rum minns man de judiska offren men även deras räddare. Ett av utställningsrummen är Namnens Hall där alla namn och data av de judiska offren har samlats.

Upptäck alla våra hotell i Israel >>
Läs även våra tips för din resa till Jordanien >>

Nyfiken? Upptäck våra matchande erbjudanden:
David Dead Sea
Israel – Döda Havet – Ein Bokek
Spa & Avslappning
7 nätter, Dubbelrum, Frukost
Njut av Döda havet (tidigare Daniel)
Israel – Döda Havet – Ein Bokek
Klimatkur, wellness & avkoppling
7 nätter, Dubbelrum, Frukost
Lot Spa Hotel
Israel – Döda Havet – Ein Bokek
Klimatkurvistelse, wellness & avslappning
7 nätter, Dubbelrum, Halvpension
SpaDreamsSE Instagram
Webbplatskarta