Klimatkur vid Döda Havet

Återhämta dig vid Döda Havet och njut av dess naturliga och läkande effekter

Alla våra klimatkurer

Klimatkurer vid Döda Havet i Israel

Klimatkur vid Döda Havet

Klimatkurer kan genomföras i bergen eller vid havet. Båda regioner är kända för deras stärkande klimat. Klimatet har ingen negativ effekt på kroppen utan stödjer den varsamt och hjälper den att läka sig själv.

Klimatkurer i Israel är bra för människorna, som vill göra något för att förbättra hälsan. Döda Havet är egentligen en sjö och världens djupaste vattensamling. - den befinner sig ca. 400 m under havsytan. Döda Havet lockar med naturliga och läkande effekter sedan flera årtionden människor till Israel.

Varför ska du åka till Döda Havet för en klimatkur?

Salthalten i Döda Havet är hög och vattnet består av ca. 50% magnesiumklorid, 10 % calciumklorid, 30% natriumklorid, kaliumklorid och andra sulfater. Tack vare den höga salthalten kan man ligga bekvämt på ryggen i vattnet. Döda Havets svarta lera har en positiv effekt på huden och kan användas som kroppsinpackning. Leran har även en anti-aging effekt på huden.

De extrema klimatiska förhållanden som hettan och den ringa luftfuktigheten vid Döda Havet i Israel leder till mycket önskade effekter hos människor. Men naturligtvis är de inte så stora till en början! Det kan ta flera veckor tills man upptäcker en förbättring. Men å andra sidan är dessa förändringar mycket hållbara.

Är klimatkurer något för alla?

Ja, klimatkurer hjälper mot alla slags allergier, hudproblem och reumatism. Salthalten i luften är särskilt bra för andningen och hudsjukdomar förbättras. Bortsett från de positiva effekterna för hälsan gör du också något för din själ och ökar därmed ditt välmående. Med en klimatkur i Israel försvinner stress och spänningar.

Men självklart är en klimatkur vid Döda Havet i Israel också bra för alla andra som vill semestra. Israel är inte bara känt för sitt läge vid Döda Havet, men också för kulturen och ökenlandskapet.  

De finaste hotellen i Mellanöstern

Hitta ett härligt hotell som passar just dina behov för en klimakur