Klimakurer vid Döda Havet

Återhämta dig vid Döda Havet och njut av dess naturliga och läkande effekter

Alla våra klimakurer

De finaste hotellen i mellanöstern

Klimakurer vid Döda Havet i Israel

Klimakurer kan varken göras i bergen eller på havet. Båda regioner är känd för deras stärkande klimat.  Klimat verkar inte alls negativt på kroppen utan stödjer kroppen varsamt att läka sig själv.

Klimakurer i Israel är bra för människorna, som vill göra något för att förbättra hälsan. Döda Havet är egentligen en sjö och världens djupaste vatten. Döda Havet lockar med sina naturliga och läkande effekter sedan flera årtionden människor till Israel.

Varför ska du åka till Döda Havet för en klimakur?

Salthalten i Döda Havet är höga och vatten består av ca. 50% magnesiumklorid, 10 % calciumklorid, 30% natriumklorid, kaliumklorid och andra sulfat. Tack vare den höga salthalten att man kan ligga bekvämt på ryggen i vattnet.  Döda Havets svarta slam verkar positiva på huden och kan användas som kroppsinpackning. Slammet har även en anti-aging effekt på huden.

De extrema klimatiska förhållanden som hettan eller den ringa luftfuktigheten vid Döda Havet i Israel leder till de önskade reaktioner hos människorna. Men naturligtvis är de först inte stora. Det kan ta flera veckor tills man först upptäcker en förbättring. Men å andra sidan stannar de längre kvar, eftersom effekterna av klimakurer är långvariga!

Är klimakurer för alla?

Ja, klimakurer hjälper mot all slags allergi, hudproblem och reumatism. Salthalten i luften är särskilt bra för andningen och hudsjukdomar blir förbättrat. Bortsett från de positiva effekterna för hälsan, gör du också något för din själ och öker därmed din välmående. Med en klimakur i Israel försvinner stress och spänningar.

Men självklart är en klimakur vid Döda Havet i Israel också bra för alla andra som vill semestra. Israel är inte bara känd för sitt läge vid Döda Havet, men också för kulturen och ökenlandskapet.  

Hitta ett härligt hotell som passar just dina behov för en klimakur