Tyskland slott

Neuschwanstein: Tysklands sagoslott

Neuschwanstein, det sagolika slottet som byggdes på 1800-talet är inte bara en av de mest populära turistattraktionerna i Tyskland utan även i hela Europa. Den historiska attraktionen är verkligen värd ett besök om du är i Oberstaufen. Slottet som har varit inspiration för filmer och sagor är idylliskt beläget i bayriska alperna ovanför staden Hohenschwangau.

NeuschwansteinUrsprunligen var slottet tänkt som en privat refug för kung Ludwig II av Bayern och idag har det upp till 1,4 miljoner besökare varje år. Ludwig spelade en viktig roll vad anbeträffar slottets design eftersom han godkände varenda utkast och plan. Slottet började byggas 1869 och var den största arbetsgivaren i regionen för ca. 20 år. Trots att kungen hade levt på plats under en stor del av byggnadstiden hade han bara sovit 11 nätter i slottet när han dog 1886. Slottet öppnades för offentligheten sex veckor efter hans död och gästerna kan nu njuta av guidade turer i det stora slottet och uppleva den intrikata och lyxiga designen själv.

Även om Neuschwansteins slott är den mest populära attraktionen i regionen lönar det sig också att besöka Hohenschwangaus slott som var Ludwig II:s barndomshem. Hohenschwangau ligger mitt emot Neuschwanstein ovanför sjön Alpsee och är ett populärt turistmål med guidade turer trots att det är lite mindre än dess kända systerslott. Om du är intresserad av Kung Ludwig II och hans familjs historia kan du besöka Museumet av Bayerns kungar som öppnade 2011 och visar Ludwig II:s liv samt det av många andra i familjen samt konstklenoder och kostymer.

NeuschwansteinTack vare dess vackra läge är Neuschwansteins slott omgivet av vandringsleder och många aktiviteter för utomhusfantaster. Sjön Alpsee ligger bara en 5-minuters bilresas avstånd därifrån och många gäster njuter av stand up-paddling, trampbåtar, vindsurfning, segling och fiske under vår- och sommartiden. Området är vackert året runt och erbjuder fina, gyllene landskap på hösten och pittoreska snötäckta omgivningar på vintern. Skidåkning och vintersport-aktiviteter erbjuds också i den omgivande Allgäu-regionen, inklusive Oberstaufen.

Neuschwanstein ligger på ca. en timmes bilresas avstånd från Oberstaufen vilket gör det till en perfekt miljö för en dagstripp om du är på semester i Tyskland

NeuschwansteinOm detta inspirerar dig till att besöka Neuschwanstein och dess omgivningar kan du klicka här för att se våra SpaDreams-erbjudanden i Oberstaufen – våra fina hotell i regionen tar gärna emot dig med deras förstaklassiga wellness-anläggninar, avslappnande behandlingar och utmärkta mat när du kommer tillbaka från en spännande dagstripp till Neuschwanstein.

Om du är intresserad av att se mer av regionen kan vi också rekommendera en resa till Bodensjön.

Våra tips för de bästa hotellen i Oberstaufen:

Concordia Wellness Spa HotelConcordia Wellness & Spa Hotel

Välmåendehotell som fokusserar på lyxiga behandlingar, hälsa och fastaprogram samt avkoppling i dess vackra miljöer.

Lindner Parkhotel Spa

 

 

Linder Parkhotel & Spa

Modernt och extravagant hotell som ligger i Oberstaufens centrum och har enimponerande alpin vyer.

Königshof Health & View

 

 

Königshof Health & View

Hälsohotell som fokusserar på Schroths fastaprogram och avkoppling och välmående.

Königshof Hotel Resort

 

 

 

Königshof Hotel Resort

Wellnesshotell som kombinerar avkoppling med detox, Schroth-terapi och sport och aktiviteter.

SpaDreamsSE Instagram
Webbplatskarta