Burnout Kur - Utbrändhetsbehandling

Ta nästa steget mot utbrändhet och depression

Hitta tillbaka till inre balans

Du har tagit det första steget för att återhämta dig från burnout eller depression och hittat din väg till oss. Här får du all viktig information om utbrändhet och depression, hur våra resor kan hjälpa dig och vad du behöver veta när du bokar.


Vad är skillnaden mellan burnout och depression?

Burnout eller utbrändhet kan vara svårt att definiera, men det började som ett begrepp som användes för människor med konstant allvarlig stress på jobbet, ofta relaterat till att hjälpande yrken, som sjuksköterskor. Eftersom dessa jobb ofta kräver mycket personlig uppoffring, slutade det med att människor kände att de tappade energi, kände sig fysiskt och känslomässigt utmattade och lustlösa. Sedan de senaste åren är burnout förknippad med högtrycksjobb och livsstilar, där människor ofta känner att de måste hålla en hög nivå under långa perioder, arbeta extremt långa timmar, utsättas för hård stress (t.ex. interpersonell konflikt) och uppfylla höga förväntningar eller mål. Så många som 1 av 5 personer riskerar att lida av burnout på jobbet på grund av stress i det moderna livet. Detta leder till försämrad prestanda på jobbet, alienation och utmattning.

Dessa typer av utmattningssymtom är inte bara begränsade till yrkesverksamma i högtrycksjobb. Föräldrar som jonglerar med hushåll, flera barn, och möjligtvis även ensamstående föräldrar är också sannolika att känna sig utmattade och tappa tålamodet. Därför skiljer man ofta mellan jobbrelaterad burnout och känslomässig burnout då båda härstamma från olika typer av press och stress.

Depression är ett vanligt medicinskt tillstånd som påverkar en persons humör, beteende och sätt att tänka. Världshälsoorganisationen (WHO) menar att det drabbar mer än 300 miljoner människor över hela världen, och detta ökar. Bland de första symtomen är att människor tappar intresset för hobbyer eller aktiviteter som tidigare gav dem glädje, känner sig ledsna eller deprimerade, saknar självkänsla, har en drastisk aptitförändring, blir letargiska och har svårt att upprätthålla ett hälsosamt sömnmönster. Om obehandlat, kan tillståndet förvärras och symtom och känslor kan ofta bli outhärdliga.

Flera saker kan spela en roll i början av en depression, inklusive miljöfaktorer, personlighet, biokemi och genetik. Även om burnout och depression kan vara relaterade och ha en överlappning av symtom, anses burnout i allmänhet vara ett arbetsrelaterat tillstånd medan depression kan vara relaterat till alla aspekter av en persons liv och är ofta långvarig. En person med depression kan också vara mer sannolik att drabbas av utbrändhet.

Och slutligen: Årstidsbunden depression (engelska "seasonal affective disorder", SAD) delar många symtom med depression, men uppkomsten är av en helt annan anledning: Oavsett om vi gillar det eller inte, har de långa, mörka vintermånaderna en effekt på vårt humör. Detta påverkar vissa människor mer än andra, och vissa tenderar att lida av det som verkar vara en depression. Även om det inte bör tas något mindre allvarligt som en depression, behöver man vanligtvis inte terapi eller antidepressiva för att behandla SAD. Ibland räcker en förändring av scenarier eller lite solsken för att vända saker.

 

 

 

 


Hur kan din burnout kur hjälpa dig att överkomma utbrändhet och depression?

Våra resor kan hjälpa dig att återhämta dig från dina symtom!

Både utbrändhet och depression är till stor del relaterade till din miljö och det kan ofta vara mycket fördelaktigt att ta bort dig själv från ditt vardagliga liv och se något annat. En semester skräddarsydd för utbrändhetsbehandling ger dig tid att koppla av, ladda batterierna, njuta av en förändring av landskap och komma bort från stressen i vardagen.

Våra hotell och deras personal förstår inte bara hur nyttigt det kan vara att komma undan och ta en mental paus från normaliteten, utan många erbjuder paket med coachning och hjälp med livsstilsförändringar. Många människor kan dra nytta av livsstilsförändringar, för att hjälpa dem att komma på en bättre väg. Till och med något så litet som att tappa några kilo kan ge någon en förnyad känsla av självförtroende och självkänsla för att ta itu med dagliga utmaningar och ge dem möjlighet att ta ansvar för sitt liv igen.

Våra paket fokuserar på livsstilsförändringar och hjälper människor genom coachning, kost, träning och Yoga / meditation. Genom att tackla dessa fasetter kan du få en förnyad känsla av kontroll över dina vanor, som alla kan ha ett positivt och gynnsamt inflytande på ditt humör och livssyn.

 

 


Vilka behandlingar eller program rekommenderas för att förbättra sypmtom av utbrändhet och depression?

Burnout behandling / Stresshantering

Vår burnout behandling / stresshantering åtföljs ofta av medicinska och till och med psykologiska konsultationer. Specialbehandlingar och övningar har valts noggrant av specialisterna på dessa hotell för att hjälpa dig att återhämta dig och vända ett nytt blad, vilket hjälper dig att utveckla mindfulness och hitta din balans. Specialbehandlingar eller sessioner kan omfatta aroma-musik-terapi, personlig träning, avslappningsträning, Theta Healing med mera.Om du känner att du behöver någon att prata med eller någon en-mot-en uppmärksamhet som ditt sjukvårdssystem annars inte kan erbjuda, prova ett av dessa paket.


Anti-stress- eller Avkopplingsprogramm

Anti-stress eller Avslappningsprogram är inriktade på avkoppling och på att lämna de mentala och fysiska bördorna i livet och arbetet bakom sig. Att hitta tid att skämma bort sig själv och komma bort från allt är vanligtvis ett bra första steg för att övervinna de första tecknen på utbrändhet eller depression. När du bokar ett anti-stress-paket får du specialbehandlingar som har utvecklats och valts för sin avkopplande natur och utformade för att skämma bort dig från topp till tå. Oavsett om du får en massage eller deltar i en kurs om uppmärksamhet, kommer dessa paket att låta dig känna dig mer avslappnad än när du kom. Om du vill unna dig själv lite "me time", boka ett av dessa paket.


Ayurveda & Panchakarma

Om du vill ha ett mer holistiskt och naturligt tillvägagångssätt erbjuder Ayurveda och Panchakarma behandlingar som är skräddarsydda specifikt för dina personliga behov och med vägledning från de ayurvediska läkarna. Dessa program främjar även självuppfattningen genom meditation och Yoga, vilket hjälper dig att balansera din kropp, ande och själ och hjälper dig samtidigt att uppnå en sundare fysisk balans. När du startar din Ayurveda-reträtt kommer du att få en konsultation med en Ayurveda-specialist som bestämmer din dosha och, tillsammans med dina inlägg, skapar en unik wellnessplan utformad för att hjälpa dig att uppnå dina hälso- och livsmål på det bäst möjliga naturliga och holistiska sättet.


Wellness Vistelser

Om du inte har tid att komma ifrån jobbet under en längre period, kan en paus över helgen hjälpa. Välj bland våra många Wellness vistelser, så att du kan njuta av en snabb paus från din dagliga rutin. Du behöver inte vara iväg för endast en helg. Många av våra hotell ligger på vackra och avlägsna platser som bara ber om att utforskas. Vilket bättre sätt finns det att lämna dina bekymmer bakom dig än att ta dig tid att utforska en ny stad eller region? Wellness vistelser ger dig möjligheten att boka just de behandlingar du vill ha på plats istället för att boka ett paket från början.


Hitta Din Perfekta Burnout Kur

Använd gärna våran sökfunktion (som du hittar här nedan) för att se alla våra erbjudanden för indikationerna "utbrändhet / depression". Här får du omedelbart tillgång till ett brett utbud av kurhotell världen över. Indikationen har vi redan valt för dig, du kan nu även önskat resmål och de exakta datum där du vill åka.


Så här planerar du din burnout kur:

Även om inte alla program för en burnout kur har en fast rekommenderad tid, är många program utformade runt en 1-veckors resa. Detta ger tillräckligt med tid att skaka av stressen i det dagliga livet. Det är dock bäst att komma undan så länge som möjligt för att ge dig själv den nödvändiga tiden att återställa, varva ner och läka.

När du väljer en destination, välj en som gör dig lycklig, någonstans som lockar dig. Oavsett om du vill se solen, höra havet eller vinden rusla genom bladen, välj ett ställe som antingen ger dig lugn eller glädje. Denna resa handlar om dig och om att göra dig själv gladare igen. Gör detta till din drömsemester!

Om du fortfarande inte vert vart du ska åka, föreslår vi att du väljer ett soligt och varmt ställe, eftersom solljus ofta kan hjälpa till att lindra vissa deprimerade känslor och symtom. Om du känner dig orolig för att resa långt hemifrån kan du prova att resa till kortdistansmål som Spanien, Portugal, Italien eller Turkiet. Om du letar efter en mer spirituell resa för att äta, be och lära dig att älska dig själv igen, är kanske en resa till Sri Lanka, Indien eller Thailand precis vad du behöver. Återhämtning från utbrändhet ska vara en positiv och minnesvärd upplevelse för att hjälpa dig med din emotionell läkning!


Tips för bokning av en hälsosam semester med indikations-tyngdpunkt

Om du bokar med en viss budget, oroa dig inte! Här är några tips om hur du kan spara lite pengar och ändå boka din drömresa:

 • Ibland är det tillräckligt att ta en liten paus när du känner att du börjar glida in i letargiska vanor, innan utbrändheten eller depressionen börjar, för att ge dig en liten omstart och sätta dig tillbaka på en aktivare och lyckligare väg.
 • Om du bara letar efter en förändring av landskapet men inte kräver någon coaching eller livsstilsförändring kan du prova ett av våra Wellness-pauser eller "Lär känna / testa" paket. Detta hjälper dig att komma ifrån allt utan att lägga ner för mycket pengar.
 • Res under lågsäsongen. Många destinationer är fortfarande soliga och relativt varma, även under lågsäsongerna, men hotell sänker sina priser avsevärt.
 • Boka frukost och ta dig tid att utforska din omgivning och äta ute på lokala restauranger för att verkligen uppleva din nya omgivning. Du kan lära dig så mycket av andra kulturer!
 • Glöm inte att boka i god tid. Vi erbjuder "Early Bird Specials" på många hotell. Ju tidigare du bokar, desto mer kan du spara!

Detta går ihop med behandling av utbrändhet och depression

 • Bota långvarig förkylning
 • Migrän behandling
 • Sömnproblem behandling
 • Fibromyalgi behandling

Andra gäster intresserar sig även för:

spadreams logo transparent background

10 anledningar att boka med SpaDreams

 • Bra hotell urval
 • Bästa prisgaranti
 • 99% glada kunder
 • 40 års erfarenhet
 • Expertråd
 • Personlig semester
 • Enastående kvalitet
 • Stöd från Start till Slut
 • Dataskydd
 • Senaste resetrenderna

Din expert

Jag hjälper dig gärna personligen: 010-750 26 20

Eller kontakta oss: info@spadreams.se


Våra populäraste erbjudanden för en burnout kur


FAQ - Minska stressen

Vad är en jobbrelaterad burnout?

Våra arbetsliv blir mer och mer krävande och sprids ofta över till privat tid - antingen genom att behöva arbeta efter timmar eller helt enkelt genom att du tar med dig de känslomässiga bördorna och bekymmerna. Oavsett orsaken, när arbetet orsakar överdriven stress under långa tidsperioder tenderar människor att bli utbrända. Burnout i omvårdnad är till exempel relativt vanligt på grund av yrkets art.


Vad är emotionell utbrändhet?

En känslomässig utbrändhet kan härröra från nästan alla aspekter av livet - en nyligen brytning, en släkting som gått eller helt enkelt för stor belastning hemma. När utbrändheten börjar känns stresshantering som en omöjlig uppgift och personen kommer ofta att känna att den inte har någon makt eller kontroll över sitt liv.


Hur kan jag förebygga utbrändhet?

Om du känner att en utbrändhet är i horisonten kan det vara dags att ta en paus från situationen. Ofta innebär detta att du behöver lite tid till dina tankar, så att du kan reflektera över livet och hitta tillbaka till dig själv. Det handlar inte alltid om att behöva saga upp dig från jobbet. Ta dig tid att omvärdera dina prioriteringar eller helt enkelt slappna av och varva ner.


Hur kan en semester hjälpa med årstidsbunden depression (SAD)?

Särskilt i de nordligare delarna av Europa, USA och Kanada är vintrarna långa och mycket mörka. Detta behandlas ofta med ljusterapi (fototerapi) som en ersättning för solen. Men även om vintrarna fortfarande är kallare, har de södra delarna av Europa och Asien fortfarande gott om solsken och hotellen har underbara behandlingar, alla säkra att komma igenom de hårda vintermånaderna!