Spahotell

Djup avkoppling & gränslöst lugn

Spahotell

Djup avkoppling & gränslöst lugn

Spa-behandlingar i våra bästa spahotell

Spahotell eller spa-kliniker (ibland även kallat sanatorier) är specialiserade institutioner som hanterar människors hälsa. Dessa är riktiga "tempel för hälsa" och erbjuder otroligt spännande och mångsidiga alternativ för att njuta av en underbar och helt avkopplande hälsosemester. Här erbjuder vi en omfattande översikt över utmärkta spahotell över hela världen och spahotell som specialiserar sig på specifika former av terapier, kurer, behandlingar eller näringsstilar. Vi ger också information om vad du kan förvänta dig när du besöker spahotellet.


Hitta ditt perfekta spahotell:

Om du letar efter ett specifikt spahotell, kurort, kursanatorium eller kurhus som man också kan säga kan du börja omedelbart här. Ange bara namnet på spahotellet i den andra kolumnen "Destination eller Hotell" och klicka på "Sök". Har du glömt namnet? Inga problem, du kan också filtrera hotellen efter "Resetema" och/eller land, region och plats i "Destination eller Hotell".


Upptäck den sunda variationen av spahotell


Vad är speciellt med spahotell?

Holistiska koncept, speciellt utvecklade av Experter

Spahotell och kurorter har ofta holistiska koncept utvecklade av experter. Med andra ord, varje spahotell och kurort bedriver ofta sitt eget helhetskoncept. Detta innebär att fokus inte bara är att läka ett specifikt symptom eller hälsoproblem, som ofta är fallet på ett sjukhus, utan snarare på en fullständig (holistisk) förståelse av människan, hälsoutmaningar och miljön. Målet är att hitta orsaken utöver symptomen och att hitta en heltäckande lösning som kommer att leda till en fullständig förbättring av hälsostatus.

En underhållen och vacker miljö främjar läkning

Som namnet antyder är hotellidén i förgrunden här. En väl underhållen och vacker miljö främjar naturligtvis också läkningsförloppet. Tänk på hotellrummen, lobbyn, spaområdet, restauranger och andra allmänna utrymmen. Dessa är alltid kärleksfullt utformade, genomtänkta och säkerställer att gästerna känner sig som hemma. Anläggningarna så som spahotell ser vanligtvis vackra ut. Trädgårdarna och/eller parkerna, miljön full av natur och god frisk luft skapar en känsla av ren avkoppling och lugn. Hälsorummen är ofta verkliga wellnessoaser, där du inte vill lämna så snabbt. En vistelse i våra spahotell, kursanatorier och resorts garanterar därför en riktig spa-semester.

Högkvalificerad personal tar väl hand om dig

Allt samlas i Spahotell: vänlig servicepersonal, högt utbildade och engagerade terapeuter och förstklassiga läkare som är redo för dig. Det bästa är att personalen verkligen tar sin tid för att träffa och lära känna dig personligen som spa-gäst. Läkarteamet försöker sedan förstå dina behov och hälsoproblem för att kunna hjälpa dig så bra som möjligt. För att hjälpa dig som gäst ännu bättre ger personalen på våra spahotell och resorter ofta tips och råd som du kan följa även när du kommer hem. Så du behöver inte oroa dig för att du inte kommer att bli lyssnad på, för det är absolut inte fallet!

Om du spenderar pengar på hälsa, så får du något i gengäld

De som spenderar pengar på hälsa kan också förvänta sig något i gengäld. Naturligtvis måste du själv betala för en hälsosemester på spahotellet eller spaområdet. Endast i sällsynta fall, såsom vid allvarliga sjukdomar, kan delvis återbetalning begäras av sjukförsäkringsbolag och sedan återbetalas. Men denna utveckling har också gett fördelar. Anledningen till att många spa-hotell i dag är så vackra och toppmoderna beror inte minst på att kunder förväntar sig en motsvarande avkastning för sina pengar. Pris-prestandaförhållandet är därför generellt mycket förbättrat och - låt oss vara ärliga - att investera i din hälsa är verkligen värt det samt att det också är en mycket klok investering!

Spahotell med eller nära badhus

Många av våra spahotell framför allt i Tyskland, men också i Tjeckien, Ungern och Polen, utmärker sig genom att befinna sig i närheten av ett badhus. Några är även direkt anslutna till en sådan anläggning med en badrockskorridor, alltså en täckt förbindelsegång genom vilken du kan gå från hotellet till bad- och spaområdet i din badrock. I bad- och bastuområden i dessa badhus finns det ofta ett stort utbud av inom- och utomhuspooler för helande bad, i många fall med mineral- eller termalvatten, bubbelpooler samt ett flertal olika bastur, hammam och ångbad. Spahotell med badhus lämpar sig även utmärkt för en kursemester med barn, eftersom det ofta finns äventyrsbad med olika teman, barnbassänger och rutschbanor så att barnen inte kommer att ha det tråkigt. Badhusens spaområden uppväntar med ett brett erbjudande av spabehandlingar, som t.ex. olika massage, bad i havsvatten eller gyttja och inpackningar, samt skönhetsbehandlingar.

Upptäck våra populäraste spahotell med badhus här>>


Specialiserade spahotell

Förutom de vackra destinationerna kan du också välja ditt spahotell eller kurhus baserat på dess specialisering. Spahotell och kursanatorier kan specialisera sig i vissa typer av behandlingar, specifika terapibehandlingar eller i behandling av en specifik sjukdom. Oroa dig inte; spa-läkarna och specialisterna, har värdefull erfarenhet inom detta område, och kommer att ta hand om dig. Upptäck några av de mest populära, specialiserade spahotellen och lär dig mer om expertis och behandlingsalternativ.


Spahotell för specifika behov

Rullstolsvänliga spahotell

Dessa spahotell har barriärfri tillgång (utan hinder) till hotellet, vanligtvis också till alla spaområden och i rummen bredare dörrar för rullstolar och tillhörande badrum. Vänligen observera: ange dina exakta behov med din förfrågan/bokning. Det är inte garanterat att alla rum/områden på hotellen är rullstolsvänliga. Vi kontrollerar dina krav i förväg så att ingenting står i vägen för en framgångsrik spa-semester.

Senior spahotell

Dessa hotell strävar efter korta rutter och få trappor. I detta arrangemang har badrummen också associerade räcken för att underlätta rörligheten. Vänligen observera: ange exakt när du skickar in en förfrågan/bokar om du har vissa begränsningar. I det här fallet vill vi ta reda på exakt om just det spahotell verkligen är lämpligt.

Spahotell med specifik catering

För de som följer ett speciellt näringskoncept vill säkerligen också fortsätta göra det på semestern. Oavsett om du är vegetarian, vegan eller diabetiker har vi hotell som erbjuder detta! Även på våra kontor finns det olika livsstilar och det är därför det är viktigt för oss att du kan välja dessa hotell.

Välj ditt spahotell baserat på din specialdiet:


Rese- & spar tips för din vistelse på spahotell

Boka i tid

"Tidiga fåglar fångar de tjockaste maskarna" - detta gäller ofta spa-resor till spahotell. I detta semestersegment hittar du rabatter på tidiga bokningar istället för sista minuten-kampanjer. Detta beror helt enkelt på att spahotell är angelägna om att starta säsongsplaneringen tidigt, eftersom det måste säkerställas att tillräckligt utbildad personal, terapeuter och läkare finns tillgängliga i komplexet för terapeutiska behandlingar och hälsoprogram som ingår i programmen. Boka därför i tid, helst minst 3 månader i förväg.

Flexibla resdatum & varaktighet

Våra spahotell erbjuder spännande wellness- och spa-program. Med behandlingar utarbetas programmen vanligtvis i vecka- eller veckoprogram. Som ett resultat har de ofta det bästa pris prestanda för vistelser på 7, 14 eller 21 dagar. Med spa- och hälsoprogram erbjuder hotellen ofta ett flexibelt program på 2-, 3-, 4-, 5- dagar eller hela veckor. Så sök med några öppna datum för att se alla attraktiva hotellerbjudanden.

Planera din vistelse under veckan

Börja din vistelse på en vardag: för kortare vistelser på ett spahotell finns det ofta specialpriser för vistelser från måndag till torsdag eller fram till fredag. Så om du är flexibel i din planering, fundera på att resa under veckan. Förutom de billigare priserna finns det oftast färre gäster i spa- och spaområdena.


spadreams logo transparent background

10 skäl att boka på SpaDreams

  • Stort hotellutbud
  • Bästa prisgaranti
  • 99% nöjda kunder
  • 40 års erfarenhet
  • Expertråd
  • Personlig semester
  • Utmärkt kvalitet
  • Stöd från början till slut
  • Dataskydd
  • Senaste resetrenderna

Hitta din perfekta spa- & hälsosemester

Låt dig inspireras av vårt breda sortiment. Gå till sökalternativet där du kan använda våra omfattande filter för att hitta ditt spahotell enligt dina önskemål. Eller kontakta våra experter per telefon eller via e-post.