Osteoporos- & skelettsjukdomar

Osteoporos- & skelettsjukdomar

Stärk dina ben

Hitta en kur för att få ett lättare liv

Vad är osteoporos- och skelettsjukdomar?

Vad är osteoporos- och skelettsjukdomar?

Osteoporos är den typ afv benskörhet som man oftast ser hos äldre människor och som kännetecknas av en rapid försämring av bentätheten. Denna vittring av bensubstansen- och strukturen gör kroppen mer benägen för benbrott (frakturer) och kan beträffa alla ben i människans kropp.

Det finns många olika faktorer som kan leda till en försämring av benfunktionen: t.ex. kan genetiska anlag, calcium- & motionsbrist, tidig menopaus bland kvinnor eller undervikt vara en faktor. Även en överdriven konsumtion av alkohol eller cigaretter eller helt enkelt en högre ålder kan utlösa benskörhet. Dessutom bör man vara extra uppmärksam vad anbeträffar benen om man tar kortison i samband med reumatisk sjukdom.

Vad kan du göra? – Vad hjälper? – Hur förebygger du osteoporos- och skelettsjukdomar?

Om du lider av testoteron- eller östrogenbrist (framför allt efter klimakteriet) bör du mäta din bentäthet eftersom könshormonerna bland annat är ansvariga för benens uppbyggnad. Detta kan vara en fördel om man gör det preventivt men även om sjukdomen redan har brutit ut.

Andra förebyggande åtgärder är ett regelbundet sport- eller motionsprogram och en sund kost som innehåller mycket vitamin d och calcium. Dessa åtgärder främjar inte bara muskeluppbyggnaden utan även benstrukturen.

SpaDreams rekommenderar

Osteoporos & Skelettsjukdomar

För att effektivt behandla skelettsjukdomar har kurer med radonterapi en bevisat positiv effekt. Den läkande ädelgasen tillförs i form av en bad- eller dryckeskur och har en anti-inflammatorisk och smärtlindrande effekt som kan hålla i sig i flera månader. Fangoinpackningar och myrbad utvecklar sin positiva effekt genom värme de sätter fri som också har en anti-inflammatorisk och smärtlindrande effekt.

För att stärka benapparaten ordineras även medicinska hälso- och badkurer som baseras på termalvatten och läkemassager.

Med vatten- & sjukgymnastik säkerställs den kroppsliga muskelstabiliseringen som förebygger fall.

Om du lider av osteoporos eller en annan skelettsjukdom eller helt enkelt vill få en omfattande undersökning rekommenderar vi vår hälsocoaching & check-up.

Ytterligare information

Indikationer

Fangolera

Hälsoresor

Våra populäraste hälsoresor

Hitta det perfekta hotellet för din indikation hos SpaDreams