Europas Finaste Julmarknader

Europas vackraste julmarknader med spahotell

Europas Finaste JulmarknaderNär ljusslingorna lägger sitt romantiska sken över alla platser, glöggen värmer dina kalla händer och hantverkarna och pysselsugna säljer sina alster – då har adventtiden kommit och äntligen kan du flanera över julmarknaderna igen, beundra saligt leende ansikten och äta dig mätt på pepparkakor, mandelkakor och friterade läckerheter.

Efteråt lockar det varma badkaret så vi på SpaDreams har funderat över hur man kan kombinera dessa moment. Därför har vi gjort en lista över de vackraste julmarknaderna OCH spahotellen så att du kan tina upp i bastun eller aromabadet eller slappna av med massage innan du går och köper julklappar. Detta är våra finaste julresor!

1. Salzburg – Österrike:

Julmarknad Salzburg

Källa: http://www.christkindlmarkt.co.at

Räkna med att du kommer att vara begeistrad och dricka världens bästa glögg innan du kanar iväg på dina skridskor: i Salzburg går vinterdrömmar i uppfyllelse! Hela stadskärnan förvandlar sig till en vintersaga, i nästan varje bakgård finns små stånd och julmusik. På klassiska Mozartplatz är det allra vackrast: här väntar ett glöggstånd med varma filtar och en isbana, på Domplatz hör du körar sjunga och på Residenzplatz väntar en stor julgran och en krubbled.

SpaDreams rekommenderar två hotell i närheten: i Elixhausen finns Romantik-Hotel Gmachl med infinitypool och ekologisk bastu, bara 12 minuter utanför Salzburg.

2. Prag – Tjeckien:

Prag JulmarknadPrag är väldekorerat året runt – men i juletider glittrar det extra mycket! Framför gamla stadens rings kuliss eller ännu vackrare vid Cesky Krumlov slottet kan du utmärkt flanera och njuta. Passa på att prova valnöt-bakverket Trdelnik som beströs med en härlig massa pudersocker. Tjeckiska ordet för glögg är förresten Svarak. Om du längtar efter extramycket sinnesro kan du kolla på alla fina kyrkor: de övertrumfar varandra med härliga, handsnidade krubbor.

Aquapalace-Hotel kan du få härlig fotmassage eller en pedikyr efteråt. Hotellets namn är inte missvisande: det har en vattenvärld med tre palats som lockar till avkoppling.

3. Konstanz och Mainau – Tyskland:

Weihnachtsmarkt am See

Källa: http://www.weihnachtsmarkt-amsee.de

En vinterdröm vid Bodensjön – här har du julmarknader direkt vid vattnet, framför upplysta båtar och månen som speglar sig i sjön. Konstanz gamla stadskärna ligger vid sjön och anstränger sig varje år för att skapa en förtrollande vacker julmiljö. Detta lyckas den med med väldoftande godsaker, vackert dekorerade hus och träd och färgglada alster som du kan köpa.

Ännu mer juligt – om detta är möjligt – blir det några minuter längre bort. Blomön Mainau har inga blommor på vintern men en vinterutställning på barockslottet, en svensk julbuffé i palmhuset och adventbak i bageriet. När du redan är på väg kan du även kolla på de andra sevärda julmarknaderna runt Bodensee. SpaDreams favoriter – om man bortser från Konstanz förstås- är Lindau och Friedrichshafen.

4. BudapestUngern:

Budapest Julmarknad

Budapests julmarknad är den största och mest kända i hela Ungern och en av Europas största. Landet älskar sina traditioner och det syns även på julmarknaden: den är traditionell, rustik, mysig. Det finns t.o.m. en jury som ansvarar för att det stannar på det viset. Juryn garanterar att varorna du kan köpa på marknaden är ovanliga produkter, som du inte kan köpa i din lokala Åhléns-butik. Vid varenda av de mer än 100 stånden kan du beundra och köpa unikat och handarbeten. Det vore konstigt om du inte hittar något till dina nära och kära här… Marknaden erbjuder även en glögg-upplevelse utöver det vanliga: den tillagas i en stor kittel över eld.

 Danubius Hotel Gellért är ett passande romantiskt boende med spa-garanti. Det ligger direkt vid Erzsétbron och är ett termalläkebad med spa, badhallar som i gamla Rom och en härlig utsikt.

Läs mer:

Alla SpaDreams toppenhotell i Budapest >>
Alla våra fina spahotell i Tyskland >>

Konstanz och Mainau

SpaDreamsSE Instagram
Webbplatskarta