Cancer-rehabilitering

Cancer-rehabilitering

Tillbaka i livet

Hitta en kur för att få ett lättare liv

Vad är cancer-rehabilitering?

Cancer-rehabilitering

Onkologi sysslar med cancerns uppkomst, utveckling och behandling. Cancer-rehabiliteringen är en viktig faktor i den onkologiska eftervården. Operationen, strålbehandlingen och kemoterapin tröttar ut och försvagar kropp och sinne. Med rehabilitering kan du inte bara lindra eventuella biverkningar och problem av sjukdomen och behandlingen utan även säkra framgången och förebygga eventuella följdbesvär.

I rehabiliteringen efter cancer får patienten en individuellt utformad terapi, stöd och rådgivning. På detta sätt kan patienten återhämta sig och få tillbaka livskvalitet efter den svåra sjukdomstiden. Med hjälp av speciella rehabiliteringsåtgärder förbättras det allmänna välmåendet vilket underlättar när patienten ska återgå till vardagen. Med en social rehabilitering undviks dessutom att patienten isolerar sig.

Vad kan du göra? – Vad hjälper?

För att minimera besvären efter en ansträngande cancerbehandling och förstärka den positiva effekten av cancer-rehabiliteringen rekommenderar vi terapier i öppenvården. På detta sätt stärks patientens självkänsla och den lär sig att acceptera sin egen kropp bättre.

SpaDreams rekommenderar

Cancer-rehabilitering

Speciellt vid behandlingen av följdbesvär och eftervården av en cancerterapi är det viktigt att hitta rätt kur för sig själv. Det viktigaste i detta sammanhang är att du trivs och känner dig väl behandlad och omhändertagen. För att ge dig den rehabilitering du förtjänar har vi endast valt kliniker med extra höga kvalitetskrav och mångårig erfarenhet inom olika terapiämnen.

Vid den inledande läkarkonsultationen utformas ett individuellt skräddarsytt program enligt dina behov. Detta omfattar klassiska medicinska behandlingar som badterapier med termalvatten och Kneipp-behandlingar med växelduschar, bortsningar och skrubb. På detta vis stimuleras blodcirkulationen och den medtagna kroppens självläkekrafter reaktiveras.

Med fysioterapi och ett anpassat motions-& rörelseprogram kan du bli aktiv igen och stärka din kropp. Muskelträning och stärkning gör dina igenrostade leder gott.

För ditt psykiska välmående erbjuder vi rådgivningssamtal, coachings, kreativterapier och gruppsamtal som stöd och för att kunna ladda upp din mentala energi igen.

Ytterligare information

Yogaresor

Klassiskt termalbad

Vandringsresor

Våra populäraste hälsoresor

Hitta det perfekta hotellet för din indikation hos SpaDreams