Gå ner i vikt

Gå ner i vikt

Kickstarta din viktminskning under semestern

Kom i form med en semester som passar just dig och dina behov

Kom i ditt livs bästa form med våra populäraste hotell

Gå ner i vikt med ayurveda i ett av våra drömlika hotell

Ibland är det verkligen svårt...

Viktminskning & dietresor

... att sluta äta onyttig mat och att inte vara så lat. Och även om det inte är problemet så kanske du bara vill komma igång med träningen, testa en ny sport eller gillar att vara aktiv? Våra hotell erbjuder olika program som hjälper dig att gå ner i vikt. Du bestämmer själv vilka aktiviteter du vill göra – det kan vara avslappnande som massage, ansiktsbehandlingar, ångbad, bastu, termalvatten och hälsosam kost och varierad träning som yoga, pilates eller stavgång. Du gillar tuffare tag? Kör ett stenhårt bootcamp med löpning, gympass och cykling.

De flesta hotell har en läkare som undersöker dig och avgör vad som är bäst för din kropp. Har du något speciellt område du vill jobba extra på så är det inga problem. Personalen på hotellet och de personliga tränarna är där för dig och vill att din resa ska bli så bra som möjligt.

Även om man kan försöka att vara lite mer aktiv under semestern och äta mindre av den goda maten, är det verkligen väldigt svårt och krävande att motstå - särskilt för de som verkligen behöver att går ner i vikt eller redan har svårt att hålla vikten hemma. För att höja chansen att du håller din vikt eller att gå ner i vikt i första hand, erbjuder våra hotell ett brett spektrum av intressanta och omväxlande program. 

Njut av en fantastisk och inspirerande miljö och slappna av i de skönaste regionerna under din bantningskur. Vill du gå ner i vikt på semestern samtidigt som du får sol och avkoppling? Boka nu en resa till ditt favoritställe med ett av SpaDreams specialiserade bantningshotell. Vi har härliga erbjudanden som kommer att hjälpa dig med att uppnå din livs form!

 

Maximal flexibilitet

☀️ Vi arrangerar hotellrum, transfer och program åt dig. Båt-, flyg- och tågresa bokar du på egen hand. ✈️

Din expert

Jag hjälper dig gärna personligen: 08-525 060 58

Eller kontakta oss: info@spadreams.se

Alla våra hotell för din bantningsresa

Gå enkelt ner i vikt med en god ämnesomsättning

En av nycklarna till en hälsosam viktminskning är ämnesomsättningen. Fungerar den bra, renar den kroppen, sköljer ut slaggen och ser till att överflödiga kilon försvinner. Den främjar fettförbränningen och även din personliga vitalitet.

Om du vill gå ner i vikt är det därför viktigt att stimulera ämnesomsättningen för att uppnå optimala resultat. Det är inte så svårt utan täcker sig mestadels med experternas rekommendation för en sund livsstil. Så profiterar du dubbelt: på kort sikt tar den stimulerade ämnesomsättningen hand om en snabb viktminskning, på lång sikt kommer du att märka hur hela din kropp känns bättre, sundare och lättare.

Stimulera ämnesomsättningen: så här fungerar det!

Fasta enligt Buchinger

SpaDreams har de bästa tipsen för dig!

Drick mycket vatten: vatten gör din kropp mycket bättre än juicer, kaffe eller även te. Två till tre liter vatten om dagen skulle det vara, men ju mer ”synder” du unnar dig i din näring, desto mer vatten måste du konsumera för att kompensera dessa.

Ät fem gånger om dagen, små portioner av färska och sunda livsmedel: att äta en balanserad kost är en riktig ämnesomsättnings-booster! Avstå från snabbmat och godis och ät istället frukt och grönsaker. Redan efter få dagar kommer du att rynka på näsan när du tänker på ohälsosam mat. Men det är viktigt att du inte svälter eftersom det är då lagringen av kolhydrater ökas.

Kostfiber

(Lösliga) Kostfibrer: De binder stora mängder av vatten och hjälper till att skilja ut kolesterol och sänka blodfettvärden. Dessutom ser de till att glykosen fördröjt når blodet. De finns i äpplen, citrusfrukter, baljväxter, kålsorter och havreprodukter. Särskild bra är psylliumfrö(skal). En sked med ett glas vatten på tom mage på morgonen kan göra underverk.

De mest effektiva livsmedel för en stimulerad ämnesomsättning: kanel, grapefrukt, ingefära, vinbär, chili, spenat, avokados, fisk, mandlar.

Sömn

Var aktiv: Fysisk aktivitet hjälper ämnesomsättningen enormt. Det betyder inte nödvändigtvis att du måste svettas varje dag på gymmet. Börja smått: ta en promenad under lunchrasten, ta trapporna istället för hissen, gå av en hållplats tidigare och gå till fots eller ta cykeln med detsamma.

Nog sömn och mindre stress: Sömnbrist och stress är nämligen gift för kroppens hormonella balans! De rubbar rytmen och förvirrar ämnesomsättningen så att fettdepåerna inlagras enklare och hetshungerattacker kan bli vardagliga.


Kickstarta med en kurvistelse

Kursemester

Vill du genomföra dess tips men är inte säker på om du kan ta första steget själv? Varför inte kombinera starten med en semester? Välj från ett av SpaDreams talrika erbjudanden och lär dig allt om en bättre livsstil i en avkopplad atmosfär. Tillsammans med likasinnade äter du utsökt mat, upptäcker nya idrottsgrenar och naturligtvis slappnar du av i stora spaavdelningar.

Vid bad-, vital-, detox- eller ayurvedakurer avgiftar du din kropp, känner dig lättare och kan även hemma njuta av det du började med i din semester. Starta i ett sundare liv och boka din vistelse med SpaDreams nu!

Maximal flexibilitet

☀️ Vi arrangerar hotellrum, transfer och program åt dig. Båt-, flyg- och tågresa bokar du på egen hand. ✈️

Din expert

Jag hjälper dig gärna personligen: 08-525 060 58

Eller kontakta oss: info@spadreams.se

Kicka igång ämnesomsättningen i ett av våra fantastiska hotell

Hitta din drömsemester att gå ner i vikt med nu