Sri Lanka - Norra

Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Negombo
den gamla kungastaden Anuradhapura
Elephant's Pass & ön Jaffna
Sigiriya-klippan
Till erbjudandena

Rundresa genom norra Sri Lanka

Välkomnas med ett varmt "Ayubowan", tas du emot med öppna armar. Återuppbyggnaden har kommit långt sedan freden 2009. Öppna ditt hjärta för detta älskvärda och gästvänliga folk, förundras över vidsträckta gröna risfält, vattenbufflar, djupblå vikar och färgstarka tempel. Medan tamilerna i norr är hinduer, bor mestadels buddhister i centrala och södra Sri Lanka. Upplev ett land med imponerande historia, fredliga religioner och en otrolig mångfald av flora och fauna.

Populära attribut

Topperbjudanden för att matcha ditt urval

Sri Lanka - Norra - Standardhotell

8 nätter, Dubbelrum, Halvpension
från 11 778 kr

Sri Lanka - Norra - Superiorhotell

8 nätter, Dubbelrum, Halvpension
från 12 958 kr

Sri Lanka - Norra i detalj

Rundresa 9 dagar / 8 nätter

1. Dag: NEGOMBO

Mottagning på flygplatsen och transfer till hotellet. På eftermiddagen besöker du den holländska garnisonsstaden grundad 1672 med resterna av den berömda fortanläggningen. På kvällen kan du njuta av en drink vid solnedgången vid havet. Övernattning i Negombo. (Ingen måltid)

2. Dag: NEGOMBO – ANURADHAPURA

(ca. 170 km, ca. 4,5 timmar)

Anuradhapura, Ceylons äldsta kungliga stad, var det religiösa och politiska centrumet i landet fram till 1000-talet e.Kr. Se ruinerna av de dåvarande palatsen, klostren, monumenten, dagoborna och den berömda "Bodhi-trädet". Därefter besöker du på berget Mahinda en av de äldsta buddhistiska anläggningarna på ön: Mihintale med dagoban från 200-talet e.Kr., buddhismens ursprung på Sri Lanka. Övernattning i Anuradhapura. (Måltider: Frukost, middag)

3. Dag: ANURADHAPURA – MANNAR

(ca. 115 km, ca. 3 timmar)

Resa till ön Mannar vid den tidigare landbron till Indien. Idag består denna förbindelse av en ökedja och sandbankar, endast passabla av små fiskebåtar. Mannar är känt för sina många baobabträd, fortet byggt av portugiserna 1560, moskéerna och kyrkorna samt för pärlfisket. På eftermiddagen promenerar du genom staden och kan koppla av på stranden. Övernattning i Mannar. (Måltider: Frukost, middag)

4. Dag: MANNAR – JAFFNA

(ca. 130 km, ca. 3,5 timmar)

På väg till Jaffna besöker du den katolsk-romerska "Church of our Lady of Maddhu", en intressant kontrast till Sri Lankas huvudreligioner. Du når Giants Tank "Yodha Wewa", en av de största sötvattensreservoarerna i landet, byggd av kung Dhatusena på 400-talet e.Kr. Snart korsar du Elephant’s Pass, en bro som förbinder fastlandet med ön Jaffna. Kvällen är fri, till exempel för en promenad genom Jaffnas gamla stad. Övernattning i Jaffna. (Måltider: Frukost, middag)

5. Dag: JAFFNA

Du besöker en av de mest färgstarka hinduiska templen: Nallur-templet. Därefter överfart till ön Naga Deepa. Genom de nästan grannlaga hinduiska och buddhistiska templen kan du inte utforska de olika arkitekturerna bättre. Du avslutar dagen med en resa till Sri Lankas nordligaste punkt till Point Pedro-fyren. Övernattning i Jaffna. (Måltider: Frukost, middag)

6. Dag: JAFFNA – TRINCOMALEE

(ca. 250 km, ca. 6 timmar)

Resa till östkusten. På vägen passerar du det friluftskrigsmuseet i Puthukkudiyriuppu. Här visas krigsutrustning från de tamilska frihetskämparna, från små apparater till äventyrliga pansar- och ubåtskonstruktioner. Tidig kväll ankomst i Thiriyai. Här utforskar du en ca 2000 år gammal buddhistisk dagoba, belägen på en liten kulle. Njut av den vidsträckta utsikten över landet ner mot oceanen. Övernattning norr om Trincomalee. (Måltider: Frukost, middag)

7. Dag: TRINCOMALEE – SIGIRIYA

(ca. 95 km, ca. 3 timmar)

Utforska den gamla hamnen i Trincomalee och Koneshwaram-templet på en kulle, tillägnad guden Shiva. Cirka 2500 år gammalt lockar det fortfarande hundratals pilgrimer dagligen och erbjuder en vidsträckt utsikt över havet och Trincomalee-bukten. Därefter reser du till Sigiriya och bestiger den världsberömda "Löwenfelsen". Förbi "Wolkenmädchen" – färgglada väggmålningar av kvinnlig skönhet – vandrar du upp till det 200 m höga platået, där resterna av kung Kassapas fästning från 400-talet e.Kr. finns. Övernattning norr om Sigiriya. (Måltider: Frukost, middag)

8. Dag: SIGIRIYA – POLONNARUWA – MINNERIYA – SIGIRIYA

Efter frukosten besöker du den gamla kungliga staden Polonnaruwa från 1100-talet e.Kr. Utforska den arkeologiska parken med otaliga rester av bostadshus, palats- och parkanläggningar samt delvis välbevarade stupor, tempel och de fyra i berg huggna Buddha-statyer av Gal Vihara. Sent på eftermiddagen ankomst i Minneriya Nationalpark. I en jeep utförs safari på smala stigar genom parken för att spana efter fåglar, hjortar och de här fritt levande elefanthjordarna. Övernattning i Sigiriya. (Måltider: Frukost, middag)

9. Dag: SIGIRIYA – DAMBULLA

(ca. 15 km, ca. 30 minuter)

Idag besöker du klipphålorna i Dambulla, som är tillgängliga genom en lätt klättring på ca. 160 m höjd. Här, i detta tidigare tillflyktsort för kung Walagama, finns otaliga buddhistiska väggmålningar och skulpturer. Resan fortsätter enligt dina bokade anslutningstjänster. (Måltider: Frukost)

Programändringar förbehålls.

Ankomst

Extra information

Plats

Sri Lanka - Norra
Sri Lanka, Västkusten Sri Lanka, Negombo
Bandaranaike International Colombo Airport (CMB)
ca 128 km / 154 min

Hotell i närheten

 • från 1 natt
  2 221 kr
  - 40%
  Santani Resort
  Santani Resort
  DELUXE
  Sri Lanka · Inlandet · Werapitiya - Kandy
  Upplev Santani
 • från 3 nätter
  5 288 kr
  Sri Lanka - Kortresa
  Sri Lanka - Kortresa
  Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Negombo
  Sri Lanka - Kortresa - Standardhotell
 • från 8 nätter
  11 049 kr
  Sri Lankas Höjdpunkter
  Sri Lankas Höjdpunkter
  Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Negombo
  Sri Lanka Höjdpunkter - Standardhotell
 • från 7 nätter
  9 592 kr
  Sri Lanka - Klassikerna
  Sri Lanka - Klassikerna
  Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Negombo
  Sri Lanka - Klassikerna - Standardhotell
 • från 11 nätter
  14 393 kr
  Sri Lanka Grand
  Sri Lanka Grand
  Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Negombo
  Sri Lanka Grand - Standardhotell
 • från 5 nätter
  11 084 kr
  Gyllene Triangeln - Sri Lanka
  Gyllene Triangeln - Sri Lanka
  Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Colombo
  Gyllene Triangeln - 3 stjärnor
 • från 3 nätter
  7 058 kr
  Sri Lanka Aktivresa
  Sri Lanka Aktivresa
  Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Colombo
  Aktiv Tur - 3 stjärnor
 • från 2 nätter
  5 716 kr
  Höjdpunkter i Sri Lanka
  Höjdpunkter i Sri Lanka
  Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Colombo
  Höjdpunkter i Sri Lanka - 4-stjärniga hotell