den gamla kungastaden Anuradhapura
Elephant's Pass & ön Jaffna
Sigiriya-klippan
Till erbjudandena

Rundresa genom norra Sri Lanka

Välkomnas med ett varmt "Ayubowan", tas du emot med öppna armar. Återuppbyggnaden har kommit långt sedan freden 2009. Öppna ditt hjärta för detta älskvärda och gästvänliga folk, förundras över vidsträckta gröna risfält, vattenbufflar, djupblå vikar och färgstarka tempel. Medan tamilerna i norr är hinduer, bor mestadels buddhister i centrala och södra Sri Lanka. Upplev ett land med imponerande historia, fredliga religioner och en otrolig mångfald av flora och fauna.

Populära attribut

Topperbjudanden för att matcha ditt urval

Sri Lanka - Norra - Standardhotell

8 nätter, Dubbelrum, Halvpension
från 11 704 kr

Sri Lanka - Norra - Superiorhotell

8 nätter, Dubbelrum, Halvpension
från 12 877 kr

Sri Lanka - Norra i detalj

Rundresa 9 dagar / 8 nätter

1. Dag: NEGOMBO

Välkomnande på flygplatsen och transfer till hotellet. På eftermiddagen besöker ni den holländska garnisonsstaden grundad 1672 med rester av den berömda fortanläggningen. På kvällen kan ni njuta av en drink vid solnedgången vid havet. Övernattning i Negombo. (ingen måltid)

2. Dag: NEGOMBO – ANURADHAPURA

(ca 170 km, ca 4,5 timmar)

Anuradhapura, Ceylons äldsta kungliga stad, var det religiösa och politiska centrumet i landet fram till år 1000 e.Kr. Se ruinerna av dåtidens palats, kloster, monument, dagobas och den berömda "Bodhi-trädet". Därefter besöker ni på berget Mahinda en av de äldsta buddhistiska anläggningarna på ön: Mihintale med dagoban från 200-talet e.Kr., buddhismens ursprung på Sri Lanka. Övernattning i Anuradhapura. (Måltider: Frukost, middag)

3. Dag: ANURADHAPURA – MANNAR

(ca 115 km, ca 3 timmar)

Resa till ön Mannar vid den tidigare landbron till Indien. Idag består denna förbindelse av en ökedja och sandbankar, endast passabla av små fiskebåtar. Mannar är känt för sina många baobabträd, fortet byggt av portugiserna 1560, moskéerna och kyrkorna samt för pärlfisket. På eftermiddagen promenerar ni genom staden och kan koppla av på stranden. Övernattning i Mannar. (Måltider: Frukost, middag)

4. Dag: MANNAR – JAFFNA

(ca 130 km, ca 3,5 timmar)

På väg till Jaffna besöker ni den katolsk-romerska "Church of our Lady of Maddhu", en intressant kontrast till Sri Lankas huvudreligioner. Ni når Giants Tank "Yodha Wewa", en av de största sötvattensreservoarerna i landet, byggd av kung Dhatusena på 400-talet e.Kr. Strax därefter korsar ni Elephant’s Pass, en bro som förbinder fastlandet med ön Jaffna. Kvällen är fri, till exempel för en promenad genom Jaffnas gamla stad. Övernattning i Jaffna. (Måltider: Frukost, middag)

5. Dag: JAFFNA

Ni besöker en av de mest färgstarka hinduiska templen: Nallur-templet. Därefter överfart till ön Naga Deepa. Genom de nästan grannlaga hinduiska och buddhistiska templen kan ni utforska de olika arkitekturerna på bästa sätt. Dagen avslutas med en resa till Sri Lankas nordligaste punkt till fyren vid Point Pedro. Övernattning i Jaffna. (Måltider: Frukost, middag)

6. Dag: JAFFNA – TRINCOMALEE

(ca 250 km, ca 6 timmar)

Resa till östkusten. På vägen passerar ni det friluftskrigsmuseet i Puthukkudiyriuppu. Här visas krigsutrustning från de tamilska frihetskämparna, från små apparater till äventyrliga pansar- och ubåtskonstruktioner. Tidig kväll ankomst i Thiriyai. Här utforskar ni en ca 2000 år gammal buddhistisk dagoba som ligger på en liten kulle. Njut av den vidsträckta utsikten över landskapet ner mot oceanen. Övernattning norr om Trincomalee. (Måltider: Frukost, middag)

7. Dag: TRINCOMALEE – SIGIRIYA

(ca 95 km, ca 3 timmar)

Utforska den gamla hamnen i Trincomalee och Koneshwaram-templet, beläget på en höjd och tillägnat guden Shiva. Cirka 2500 år gammalt lockar det fortfarande hundratals pilgrimer dagligen och erbjuder en vidsträckt utsikt över havet och Trincomalee-bukten. Därefter reser ni till Sigiriya och bestiger den världsberömda "Löwenfelsen". Förbi "Wolkenmädchen" – färgstarka väggmålningar av kvinnliga skönheter – vandrar ni upp till det 200 meter höga platån där resterna av kung Kassapas fästning från 400-talet e.Kr. finns. Övernattning norr om Sigiriya. (Måltider: Frukost, middag)

8. Dag: SIGIRIYA – POLONNARUWA – MINNERIYA – SIGIRIYA

Efter frukosten besöker ni den gamla kungliga staden Polonnaruwa från 1100-talet e.Kr. Utforska den arkeologiska parken med otaliga rester av bostadshus, palats- och parkanläggningar samt delvis välbevarade stupas, tempel och de fyra i berg huggna Buddha-statyer vid Gal Vihara. Sen eftermiddag ankomst till Minneriya Nationalpark. I en jeep utförs en safari på smala stigar genom parken för att spana efter fåglar, hjortar och de här fritt levande elefanthjordarna. Övernattning i Sigiriya. (Måltider: Frukost, middag)

9. Dag: SIGIRIYA – DAMBULLA

(ca 15 km, ca 30 minuter)

Idag besöker ni klipphålorna i Dambulla, som nås efter en lätt klättring på ca 160 m höjd. Här finns otaliga buddhistiska väggmålningar och skulpturer från kung Walagamas tid som tillflyktsort. Resan fortsätter enligt era bokade anslutningstjänster. (Måltider: Frukost)

Programändringar förbehållna.

Ankomst

Extra information

Plats

Sri Lanka - Norra
Sri Lanka, Västkusten Sri Lanka, Negombo
Bandaranaike International Colombo Airport (CMB)
ca 128 km / 154 min

Liknande hotell

Hotell i närheten

 • från 3 nätter
  3 840 kr
  - 20%
  Amuna Ayurveda & Wellness Retreat
  Amuna Ayurveda & Wellness Retreat
  FIRST CLASS
  Sri Lanka · Inlandet · Kandalama
  Yoga-avkoppling
 • från 3 nätter
  5 254 kr
  Sri Lanka - Kortresa
  Sri Lanka - Kortresa
  Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Negombo
  Sri Lanka - Kortresa - Standardhotell
 • från 8 nätter
  10 980 kr
  Sri Lankas Höjdpunkter
  Sri Lankas Höjdpunkter
  Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Negombo
  Sri Lanka Höjdpunkter - Standardhotell
 • från 7 nätter
  9 531 kr
  Sri Lanka - Klassikerna
  Sri Lanka - Klassikerna
  Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Negombo
  Sri Lanka - Klassikerna - Standardhotell
 • från 11 nätter
  14 302 kr
  Sri Lanka Grand
  Sri Lanka Grand
  Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Negombo
  Sri Lanka Grand - Standardhotell
 • från 5 nätter
  11 784 kr
  Gyllene Triangeln - Sri Lanka
  Gyllene Triangeln - Sri Lanka
  Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Colombo
  Gyllene Triangeln - 3 stjärnor
 • från 3 nätter
  7 496 kr
  Sri Lanka Aktivresa
  Sri Lanka Aktivresa
  Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Colombo
  Aktiv Tur - 3 stjärnor
 • från 2 nätter
  5 990 kr
  Höjdpunkter i Sri Lanka
  Höjdpunkter i Sri Lanka
  Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Colombo
  Höjdpunkter i Sri Lanka - 4-stjärniga hotell