Äntligen resa igen

Boka sorglöst med SpaDreams

Flexibel bokning med SpaDreams

Gratis ombokning och avbokning

Vi vill att du kan tänka på din nästa resa utan bekymmer. Därför avstår vi från ombokningsavgifter och garanterar gratis ombokning och avbokning upp till 14 dagar före ankomst. 

Överblick över dina fördelar: 

  • Gratis ombokning och avbokning upp till 14 dagar före ankomst
  • Gratis ombokning och avbokning upp till 1 dag före ankomst ifall det ges ut en resevarning
  • SpaDreams avstår från sämtliga ombokningsavgifter
  • Försäkrad som paketresa med konkursskydd

Mer information hittar du här.

 

Att flyga i Corona-tider

Du som vill flyga kan göra det. Det finns visserligen ett minskat antal flyg, men ändå är det möjligt att boka flyg.

För att göra flygningen så säker som möjligt har flygbolagen utarbetet ett hygienkoncept enligt mycket höga standarder. Högeffektiva luftfiltersystem genererar ett mycket snabbt utbyte av luft. Dessutom flyter luften i flygplanet alltid från topp till botten för att minska infektionsrisken till ett minimum.

Förutom det allmänna maskkravet rekommenderar SpaDreams att du bär en FFP2-mask utan andningsventil under hela flygningen. Detta skyddar inte bara andra resenärer, men enligt teststandarden filtrerar FFP2-maskens filterfunktion 94% av NaCl-testaerosolerna om de används korrekt.

Beteendet på resmålet

I varje land finns det olika skyddsåtgärder. Det rekommenderas dock att man även under semestern håller sig bästmöjligt till regleringarna: hålla avstånd, tvätta händerna, bära vardagsmask, vädra rummen och använda Corona-appen. I några länder kan användningen av Corona-appen även vara en förutsättningen för en vistelse i landet.

Resor från och till Sverige

Inför din resa till utlandet ber vi dig att infomera dig noggrant om vad som gäller för ditt resmål och för din resa tillbaka till Sverige. 

Information hittar du t.ex. på Folkhälsomyndighetens eller Svenska ambassadens webbplatser.

Vaccinerade personer

Personer som har vaccinerats  får resa med oss trots resevarning.

Om du kan bevisa för alla resedeltagare att den andra vaccinationen skedde för mer än 14 dagar innan resan börjar finns det ingenting som talar emot en resa till ett riskområde. 

Semester trots resevarning

Trots resevarning är det möjligt att resa utan vaccination. Förutsättningen är att landet inte är klassificerat som ett högriskområde eller ett område med virusvarianter.

Före resan måste du låta dig informeras av din läkare om eventuella risker i samband med Covid-19 och skriva under en ansvarsfriskrivning med oss. Kontakta våra reseexperter för mer information.

Vart kan jag resa i nuläget?

Tyskland:

Utvalda hälsohotell och fackkliniker är aktuellt öppna. Det är möjligt att resa hit för hälsoskäl (t.ex. kurer).

Här hittar du hotell i Tyskland som aktuellt är öppna.

Sri Lanka:

Tack vare Sri Lankas "Safe travel"-koncept är resor till "level 1"-certifierade hotell möhliga. Vad betyder level 1 och vilka hotell har redan certifierats? Vi har samlat all information för dig här.

Andra resmål:

Här hittar du alla hotell som aktuellt är öppna för alla resenärer.

Bestämmelser i länderna

Regleringar för din resa till utlandet

Indien

Inresa för närvarande inte möjlig

Landet gäller som område med virus-variationer. Därmed finns det en resevarning.

Kommersiell flygtrafik är för närvarande förbjuden och det utges inga turistvisum.

Coronainfektionsrisk: mycket hög*

Indonesien

Inresa för turister inte möjlig

Turister får i nuläget inte resa till Indonesien. Landet gäller som högriskområde, det gäller en resevarning på grund av Covid-19.

Coronainfektionsrisk: hög*

Italien

Ingen resevarning

Resevarningen har upphävts.

För närvarande är det endast möjligt att komma in i landet efter registrering och med ett negativt PCR- eller antigentestresultat (inte äldre än 48 timmar). Karantänplikten efter inresa har upphävts. Resor inom landet kan vara begränsade; för närvarande krävs en separat inresehandling för den autonoma provinsen Bolzano-Sydtyrolen. Testade och tillfrisknade personer får röra sig fritt mellan regionerna.

Det är obligatoriskt att bära ett mun-nässkydd i offentliga sammanhang. På regional nivå kan det finnas mindre strikta regleringar. 

Coronainfektionsrisk: låg*

Polen

Ingen reservarning

Resevarningen har upphävts.

Vid inresa via en yttre EU-gräns är karantän obligatorisk. Vid inresa via en inre gräns måste en 10-dagars karantän också iakttas om inte ett negativt PCR- eller antigentestresultat (inte äldre än 48 timmar) kan uppvisas vid inresan. 

Hotell får ta emot gäster igen. Sedan slutet av maj är även restaurangernas inomhusområden öppen igen.

Coronainfektionsrisk: låg*

Regleringar för vaccinerade personer

Personer som redan har vaccinerats mot Covid-19 och kan bevisa det befrias av 10-dagars karantänen i Polen.

Portugal

Resevarning

På grund av det ökande antalet fall klassificeras Portugal (inklusive Madeira och Azorerna) som ett område med höga incidenser. Tills vidare gäller en resevarning för två veckor. 

Coronainfektionsrisk: mycket hög*.

Spanien

Ingen allmänn resevarning

Spanien klassificeras som enkel riskrområde, reservarningen på grund av Covid-19 har upphävts. På grund av infektionshändelserna avrådas dock från resor.

Vid inresan måste du fylla i ett hälsoformulär och det bör räknas med temperaturmätningar. Om du reser med flygplan kan dy även fylla i formuläret online 48 timmar före inresan och visa QR-koden på plats. Dessutom krävs ett negativt PCR- eller antigentestresultat (på engelska eller spanska, med fullständiga personuppgifter) som inte får vara äldre än 48 timmar vid inresan. Enstaka autonoma samhällen har dessutom beslutat inrese-/utreseförbud.

Turister ska dessutom använda den spanska Corona-appen under vistelsen.

Coronainfektionsrisk: mycket hög*

Sri Lanka

Inresa möjlig på villkor

Landet klassificeras nu som riskområde. Därför har resevarningen på grund av Covid-19 upphävts.

Det har utarbetats ett "safe travel"-koncept som möjliggör inresa utan obligatorisk karantän. Gäster som har bokat en vistelse på ett så kallat "safe & secure level 1"-hotell får ett motsvarande visum och kan inresa mot uppvisning av ett negativt PCR-test.

Mer information hittar du här.

Coronainfektionsrisk: höjd*

Regleringar för vaccinerade personer

Ifall den första PCR-testen på plats efter check-in på hotellet är negativt får vaccinerade personer en slags "resefrihet". Formuläret och beviset på vaccinationen måste du ha med dig under vistelsen utanför hotellet. För den första natten ska du därmed boka ett level 1 hotell. Vaccinerade personer som har bokat rundresor testas igen den sjunde dagen av resan.

Thailand

Inresa begränsad och möjlig på villkor

Landet klassificeras som riskområde.

På grund av inreserestriktionerna varnas fortsatt för onödiga resor till Thailand. Efter inresan (på vissa villkor, t.ex. uppvisande av ett negativt PCR-test som inte är äldre än 72 timmar) är det obligatoriskt med 14 dagars karantän på ett statligt godkänt hotell på egen bekostnad. Ankomst- och avresedagar ingår inte. Dessutom krävs flera Covid 19-tester och försäkring. 

Coronainfektionsrisk: hög*

Regleringar för vaccinerade personer

Från och med juli gäller öarna Phuket, Samui och Pga-ngan som ett pilotprojekt - här vaccinerade personer resa in utan karantän.

Tjeckien

Skärpta inreseregler

Tjeckien har klassificerat Sverige som ett grönt land, men ändå ska resenärer från Sverige följa de skärpta inreseregleringarna som motsvarar reglerna för orange länder. Dessa innebär att det krävs antingen ett bevis på full vaccination (plus minst 14 dagar sedan andra dosen, förutom för ett en-dos-vaccin), ett läkarintyg på att man har genomgått en covid-infektion under de senaste sex månaderna eller ett negativt covid-test (PCR-test högst 72 timmar gammalt, antigentest högst 48 timmar gammalt). Fram tills ett negativt resultat kan uppvisas krävs isolering. 

Dessutom ska ett s.k. Passenger Locator Form fyllas i.

Regleringar för vaccinerade personer

Vaccinerade personer behöver inget negativt test och det krävs ingen karantän efter inresan. Man ska dock anmäla sig före inresan.

 

 

Tyskland

Turistresor är  i regel möjliga

Tskland klassificerar inte längre Sverige som riskområde. Därför finns det inte längre något krav på negativt test (eller bevis på vaccinering / tillfrisknande), karantän och digital anmälan för resande från Sverige. Dessa krav gäller dock fortfarande vid flygresor till Tyskland för alla personer över sex år. 


*kategorisering enligt 7-dagars-incidens

  • Corona-fri (enligt landets meddelande)
  • låg (upp till 25 nya infektioner inom 7 dagar per 100.000 invånare)
  • medel (upp till 50 nya infektioner inom 7 dagar per 100.000 invånare)
  • höjd (upp till 100 nya infektioner inom 7 dagar per 100.000 invånare)
  • hög (upp till 150 nya infektioner inom 7 dagar per 100.000 invånare)
  • mycket hög (mer än 150 nya infektioner inom 7 dagar per 100.000 invånare)

Baserad på data från Global Change Data Lab
https://ourworldindata.org/grapher/daily-covid-cases-per-million-three-day-avg

På grund av den nuvarande dynamiska situationen med avseende på coronainfektioner kan ändringar alltid göras med kort varsel. Denna sida uppdateras en gång i veckan. Vi kan dock inte garantera riktigheten. Om du är osäker vill vi be dig att följa Utrikesdepartementets reseinformation för ditt resmål.

Datum: 21.07.2021

Översikt över resmålen

Indien
Indonesien
Polen
Portugal
Spanien
Sri Lanka
Thailand
Tyskland

​​​​​​