Äntligen resa igen

Flexibel bokning med SpaDreams

Flexibel bokning med SpaDreams

Profitera på vår Flex-uppgradering

Vi vill att du ska kunna tänka på din nästa resa med förväntan. Boka därför vår Flex-uppgradering och dra nytta av de attraktiva fördelarna med detta alternativ.

Dina fördelar i överblick:

  • gratis ombokning och avbokning upp till 14 dagar före ankomst
  • försäkrad som paketresa med konkursskydd och säkerhetscertifikat

Mer information om Flex-uppgraderingen hos SpaDreams hittar du här >>

Sorglös bokning med SpaDreams

Har du redan bokat en resa hos oss t.o.m. 14.9.21? Då profiterar du naturligtvis fortsatt på fördelarna med vår "sorglös bokning"-aktion.

Mer information om "sorglös bokning" hittar du här >>

Att flyga i Corona-tider

Du som vill flyga kan göra det. Det finns visserligen ett minskat antal flyg, men ändå är det möjligt att boka flyg.

För att göra flygningen så säker som möjligt har flygbolagen utarbetet ett hygienkoncept enligt mycket höga standarder. Högeffektiva luftfiltersystem genererar ett mycket snabbt utbyte av luft. Dessutom flyter luften i flygplanet alltid från topp till botten för att minska infektionsrisken till ett minimum.

Förutom det allmänna maskkravet rekommenderar SpaDreams att du bär en FFP2-mask utan andningsventil under hela flygningen. Detta skyddar inte bara andra resenärer, men enligt teststandarden filtrerar FFP2-maskens filterfunktion 94% av NaCl-testaerosolerna om de används korrekt.

Beteendet på resmålet

I varje land finns det olika skyddsåtgärder. Det rekommenderas dock att man även under semestern håller sig bästmöjligt till regleringarna: hålla avstånd, tvätta händerna, bära vardagsmask, vädra rummen och använda Corona-appen. I några länder kan användningen av Corona-appen även vara en förutsättningen för en vistelse i landet.

Resor från och till Sverige

Inför din resa till utlandet ber vi dig att infomera dig noggrant om vad som gäller för ditt resmål och för din resa tillbaka till Sverige. 

Information hittar du t.ex. på Folkhälsomyndighetens eller Svenska ambassadens webbplatser.

Semester trots resevarning

Det är möjligt att resa med oss även om det finns en resevarning. 

Informera dig om vilka inreseregleringar som gäller för ditt resmål och om det t.ex. finns mindre strikta regler för vaccinerade personer. Mer information hittar du på swedenabroad.se eller reopen.europa.eu.

Vart kan jag resa i nuläget?

Här hittar du alla hotell som aktuellt är öppna för alla resenärer.

Bestämmelser i länderna

Regleringar för din resa till utlandet

Bulgarien

Ingen resevarning 

Resevarningen har upphävts.

Inresa för EU-medborgare är endast möjlig om resultatet av ett negativt PCR-test (inte äldre än 72 timmar) eller ett negativt antigen-snabbtest (inte äldre än 48 timmar). 

Fråga om testmöjligheter inför hemresan efter ankomst till ditt hotell. Kostnaderna är mellan 20 och 50 euro och ska betalas på plats.  

Hotell och restauranger är öppna. Strikta villkor gäller vid besök på offentliga institutioner. Kravet på masker gäller för närvarande i butiker, kollektivtrafik och slutna offentliga utrymmen. Dessutom utomhus om ett minimiavstånd inte kan hållas.

Coronainfektionsrisk: hög*

Regleringar för vaccinerade resenärer

Personer som är fullt vaccinerade senast 14 dagar före resan kan inresa utan negativt testresultat.

Indien

Ingen resevarning

Resevarningen har upphävts.

Kommersiell flygtrafik är för närvarande förbjuden och det utges inga turistvisum. Mindre strikta regleringar har annonserats.

Coronainfektionsrisk: medel*

Indonesien

Inresa för turister inte möjlig

Turister får i nuläget inte resa till Indonesien. 

Coronainfektionsrisk: medel*

Italien

Ingen resevarning

Resevarningen har upphävts.

För närvarande är det endast möjligt att komma in i landet efter registrering och med ett negativt PCR- eller antigentestresultat (inte äldre än 48 timmar). Karantänplikten efter inresa har upphävts. Resor inom landet kan vara begränsade; för närvarande krävs en separat inresehandling för den autonoma provinsen Bolzano-Sydtyrolen. Testade och tillfrisknade personer får röra sig fritt mellan regionerna.

Det är obligatoriskt att bära ett mun-nässkydd i offentliga sammanhang. På regional nivå kan det finnas mindre strikta regleringar. 

Coronainfektionsrisk: höjd*

Marocko

Uppluckringar vid inresa

Alla personer som anländer från ett land i kategori A (Sverige tillhör för närvarande denna kategori) måste ha med sig ett negativt PCR-testresultat på franska eller engelska vid inresan. Provet får inte ha tagits mer än 48 timmar före ankomst. Detta gäller även gäster som har återhämtat sig. Vaccinerade resenärer är undantagna från testskyldigheten så länge vaccinationsintyget medförs. Reseförbindelser är tillgängliga i begränsad omfattning. 

Coronainfektionsrisk: mycket hög*. 

Regleringar för vaccinerade personer

De som redan har fått fullt vaccinationsskydd behöver inte uppvisa ett negativt PCR-test vid inresa. 

Polen

Ingen reservarning

Resevarningen har upphävts.

Vid inresa via en yttre EU-gräns är karantän obligatorisk. Vid inresa via en inre gräns måste en 10-dagars karantän också iakttas om inte ett negativt PCR- eller antigentestresultat (inte äldre än 48 timmar) kan uppvisas vid inresan. 

Hotell får ta emot gäster igen. Sedan slutet av maj är även restaurangernas inomhusområden öppen igen.

Coronainfektionsrisk: låg*

Regleringar för vaccinerade personer

Personer som redan har vaccinerats mot Covid-19 och kan bevisa det befrias av 10-dagars karantänen i Polen.

Portugal

Ingen resevarning

Den Covid 19-relaterade resevarningen har upphävts.

Karantänen gäller inte vid inresa från alla EU- och Schengenländer. Ett negativt PCR-resultat (högst 72 timmar) eller ett negativt resultat från ett snabbtest (högst 48 timmar) krävs för inresa. Dessutom måste en elektronisk anmälningsblankett fyllas i. För resor till Madeira måste varje resenär också fylla i en hälsoblankett. Inga snabbtestresultat för icke-vaccinerade resenärer godkänns här. Det PCR-test som krävs kan också göras på Madeiras flygplats. 

För gäster på hotell och i inomhusutrymmen på restauranger i Portugal (fastlandet) gäller att de ska antingen vara vaccinerade, tillfrisknande eller testade.

Coronainfektionsrisk: hög*.

Regleringar för vaccinerade personer 

Resenärer som har återhämtat sig från Corona-sjukdomen under de senaste 90 dagarna eller som redan är fullständigt vaccinerade mot Covid-19 behöver inte uppvisa ett negativt PCR-test vid ankomsten till Portugal och Madeira. För detta ändamål måste EU:s digitala Covid 19-intyg uppvisas (för Madeira räcker det med vaccinations-/återhämtningsbekräftelser på engelska som alternativ). 

Spanien

Ingen resevarning

Spanien klassificeras inte längre som högriskrområde. Därför finns det inte längre någon reservarningen på grund av Covid-19.

Vid inresan måste du fylla i ett hälsoformulär och det bör räknas med temperaturmätningar. Om du reser med flygplan kan dy även fylla i formuläret online 48 timmar före inresan och visa QR-koden på plats. Dessutom krävs ett negativt PCR- eller antigentestresultat (på engelska eller spanska, med fullständiga personuppgifter) som inte får vara äldre än 48 timmar vid inresan. Enstaka autonoma samhällen har dessutom beslutat inrese-/utreseförbud.

Turister ska dessutom använda den spanska Corona-appen under vistelsen.

Coronainfektionsrisk: höjd*

Sri Lanka

Inresa möjlig och ingen resevarning

Resevarning på grund av Covid-19 har upphävts.

Det har utarbetats ett "Safe Travel"-koncept som möjliggör inresa utan obligatorisk karantän på hotellrummet även för icke-vaccinerade resenärer. Gäster som är fullt vaccinerade kan röra sig fritt i landet.

Mer information hittar du här.

Coronainfektionsrisk: medel*

Thailand

Inresa möjlig på villkor

För närvarande gäller en Covid-19-resevarning, eftersom landet klassificeras som ett högriskområde. Efter inresa via Bangkok (på vissa villkor, t.ex. uppvisande av ett negativt PCR-test som inte är äldre än 72 timmar) är karantän på eget bekostnad på ett av regeringen godkänt hotell obligatorisk. Dessutom krävs flera Covid 19-tester och en försäkring. 

Upplockringar har tillkännagivits, hör av dig till oss. 

Coronainfektionsrisk: mycket hög*

Regleringar för vaccinerade personer

För vaccinerade resenärer har karantänen förkortats till 7 dagar. Från och med juli gäller öarna Phuket, Samui och Pha-ngan som ett pilotprojekt - här kan vaccinerade personer resa in utan karantän.

Tyskland

Särskilda inresebestämmelser

Alla personer från 12 år som reser in i Tyskland ska visa upp ett av de följande: negativt PCR-test (ej äldre än 72 timmer) eller antigen-test (ej äldre än 48 timmar) ELLER bevis på fullständig vaccinering ELLER bevis på tillfrisknande. Bevisen kan vara på tyska, engelska eller franska.


*kategorisering enligt 7-dagars-incidens

  • Corona-fri (enligt landets meddelande)
  • låg (upp till 25 nya infektioner inom 7 dagar per 100.000 invånare)
  • medel (upp till 50 nya infektioner inom 7 dagar per 100.000 invånare)
  • höjd (upp till 100 nya infektioner inom 7 dagar per 100.000 invånare)
  • hög (upp till 150 nya infektioner inom 7 dagar per 100.000 invånare)
  • mycket hög (mer än 150 nya infektioner inom 7 dagar per 100.000 invånare)

Baserad på data från Global Change Data Lab
https://ourworldindata.org/grapher/daily-covid-cases-per-million-three-day-avg

På grund av den nuvarande dynamiska situationen med avseende på coronainfektioner kan ändringar alltid göras med kort varsel. Denna sida uppdateras en gång i veckan. Vi kan dock inte garantera riktigheten. Om du är osäker vill vi be dig att följa Utrikesdepartementets reseinformation för ditt resmål.

Datum: 08.10.2021

Översikt över resmålen

Bulgarien
Indien
Indonesien
Polen
Portugal
Spanien
Sri Lanka
Thailand
Tyskland

​​​​​​