Allergier

Allergier

Unna din irriterade kropp en timeout

Vilken kur passar just dina behov?

Vad är allergier?

Allergier

Allergier är är en överdrivet stark reaktion av immunsystemet på speciella ämnen. Ofta reagerar kroppen med inflammatoriska processer och bildar antikroppar.

Ca. 15% till 25% av befolkningen lider uppskattningsvis av någon typ av födoämnesöverkänslighet, läkemedelsallergi eller en allergi mot andra ämnen i omvärlden som t.ex. gräs eller pollen. Detta betyder att allergier är mycket vanliga och kan yttra sig på väldigt olika sätt.

Även symptomen – hösnuva, kliande och svidande ögon eller till och med allergisk astma eller en anafylaktisk chock – kan vara mycket olika.

Vad kan du göra? – Vad hjälper? – Hur förebygger du allergier?

Allergier

Framför allt bör du undvika allergenet så ofta som möjligt. Om du t.ex. lider av pollen- eller gräsallergi bör du informera dig när dessa blommar och agera motsvarande. Undvik t.ex. att motionera utomhus och var noga med att ditt hår är torrt när du går ut.

Redan vid de första symptomen som klåda, rinnande ögon eller nysattacker kan antihistaminika lindra på grund av dess antiallergena ämnen.

Om du har en födoämnesallergi bör du helst undvika livsmedlet du är överkänslig emot helt.

Generellt sett rekommenderar vistelser i ett milt klimat med höjdluft och framför allt en vistelse vid havet eftersom luftens belastning med allergener och pollen är mycket låg.

Vid kraftigare allergier finns det olika behandlingsmetoder som kan lindra besvären och till och med motverka din allergi, t.ex. speciella immunterapier (även känt som hyposensibilisering). Vid denna metod tillförs mindre mängder av den specifika allergenen efterhand för att stimulera produktionen av antikroppar som dämpar immunförsvarets överreaktion.

Även multiresonansmetoder, klimatkurer, homeopati och akupunktur har en bevisad god effekt.

Vi på SpaDreams har de bästa tipsen

Allergier

Vi på SpaDreams rekommenderar en vistelse i ett pollenfritt och skonsamt klimat vid allergier eftersom luftens belastning av allergener och pollen är låg. Semestrar vid havet eller i bergen har visat sig vara extra gynnsamma för hälsan.

Med en inledande läkarundersökning och ett individuellt utformat behandlingsschema utnyttjar du din allergifria timeout på bästa möjliga sätt.

Utformat efter dina behov kan du uppleva ljus- & klimatterapier vid Döda Havet eller naturlerainpackningar, inhalationskurer och Kneipp-bad i ett termal- & naturläkebad du väljer själv.

För att få kropp och själ i balans kan du slappna av med massage och meditation, för att motverka allergiens psykiska belastningar och du njuter av ditt nyfunna välmående.

Vill du ha mer information?

SpaDreams blogg: Östersjökurer - semester och kur vid havet

SpaDreams blogg: Jordanien och Döda Havet

Klimatkur vid Döda Havet

Maximal flexibilitet

☀️ Vi arrangerar hotellrum, transfer och program åt dig. Båt-, flyg- och tågresa bokar du på egen hand. ✈️

Din expert

Jag hjälper dig gärna personligen: 010-750 26 20

Eller kontakta oss: info@spadreams.se

Våra populäraste hälsoresor

Hitta det perfekta hotellet för din indikation hos SpaDreams