Neurodermit & Psoriasis

Atopiskt eksem & Psoriasis

Semester för din hud

Hitta en kur för att få ett lättare liv

Vad är atopiska eksem?

Atopiska eksem är en icke-smittsam men kronisk hudsjukdom som leder till stark klåda, röda och fjällande hudpartier och blåsor. Neurodermitens orsak är immunförsvarets överreaktion på yttre stimuli.

Sjukdomen är ganska vanlig i småbarnsåldern. I högre ålder förminskas symptomen oftast eller försvinner totalt i 70% av alla fall tills man når vuxen ålder. Atopiska eksem kan hittills inte botas men det finns goda möjligheter att behandla den.

Vad är psoriasis?

Psoriasis är också en icke-smittsam men inflammatorisk hudsjukdom som kan befalla andra organ än huden. För det mesta manifesterar den sig genom stark klåda, tefatsstora fjällande hudpartier och nagelförändringar.

Som systemsjukdom kan psorias befalla leder och mjukdelar men även ögonen, kärl och hjärtmuskeln. Då kan den leda til diabetes mellitus och slaganfall.

Vad kan du göra? – Vad hjälper? – Hur förebygger du atopiska eksem & psoriasis?

Atopiskt eksem & Psoriasis

Kurer i ett milt klimat med höjdluft och framför allt vid havet har bäst effekt eftersom luftens belastning av allergener och pollen är så liten som möjligt.

Även saltvatten har en positiv effekt på huden eftersom det har samma effekt som en peeling. Långa solbad med stark solbestrålning bör dock undvikas.

Eftersom hudsjukdomar ofta även leder till psykisk stress och till följd av detta försämras bör meditation, anti-stress-träning och avslappningskurser ingå i processen.

Å andra sidan orsakas hudsjukdomar ofta av stress och en dålig kost. En kostförändring, matlagningskurser med hälsosam mat och föredrag om liknande ämnen kan vara en stor hjälp.

Massage och andra spabehandlingar stärker dessutom det allmänna välmåendet och leder till psykisk balans.

SpaDreams rekommenderar

Atopiskt eksem & psoriasis

Vare sig du lider av atopiskt eksem, psoriasis eller andra sjukdomar – de har alla någonting gemensamt. De behöver mycket tålamod och vård. Huden är vårt största organ och kräver mycket uppmärksamhet.
Den bästa miljön för din hud är lugn och mild.

Ljusterapier, klimatterapier och balneoterapier med saltlags- och termalbad har en god effekt.

Kroppsinpackningar, alg- och lerinpackningar eller bad har en anti-inflammatorisk effekt och förbättrar hudens blodcirkulation. Även akupunktur reducerar hudbesvären. För att slappna av stärka din psykiska hälsa passar autogen träning, samt yoga och meditation.

Indiens södra kustregioner, Sri Lanka och framför allt Döda Havet är de perfekta platserna för en kur för din hud.

Ytterligare information

SpaDreams blogg: Psoriasis - terapiformer och hälsoresa

SpaDreams blogg: Jordanien - Döda Havet

Klimatkur vid Döda Havet

Maximal flexibilitet

☀️ Vi arrangerar hotellrum, transfer och program åt dig. Båt-, flyg- och tågresa bokar du på egen hand. ✈️

Din expert

Jag hjälper dig gärna personligen: 010-750 26 20

Eller kontakta oss: info@spadreams.se

Våra populäraste hälsoresor

Hitta det perfekta hotellet för din indikation hos SpaDreams