Bodensjön

Upptäck Bodensjön

Belägen vid alperna i Allgäus berggregion sträcker sig Bodensjön över Tyskland, Schweiz och Österrike. Den är en av Europas största sjöar och erbjuder många aktiviter utmed dess kust och på vattnet.

BodensjönBodensjön ligger mindre än en timmes bilresa från Oberstaufen och är ett måste när du är på besök i södra Tyskland. Tack vare dess läge är Bodensjön populär bland cykel- och vandringsentusiaster. Du kan följa en 272 km lång led utmed hela sjön om du vill. När du besöker regionen är det härligt att vandra runt i de lokala städerna som Konstanz och Meersburg, varav den sista har Tysklands äldsta bebodda slott. Upplev båtresor på sjön och ta en tur till ön Mainau som är känt som ”blommornas ö” på grund av dess rika grönska och stora utbud av exotiska växter och dess fjärilshus.

BodensjönDe andra två öarna i Bodensjön, Lindau och Reichenau kan också besökas. Den sistnämnda är ett av de mest populära turistmålen i södra Tyskland och har en gammal stad, kulturella attraktioner och vackra parker. Reichenau, ett världsarv på grund av dess benediktinska kloster från 724, erbjuder vackra naturmiljöer, restauranger med färsk fisk och skaldjur och möjligheter till fiske, löpning och cykling. Alla tre öar i Bodensjön kan nås med båt eller bil.

BodensjönSom Europas tredje största sjö och turistattraktion med över 70 miljoner besökare varje år är Bodensjön ett fint resmål oavsett årstid. Besök ett av de 300 muséerna som omger sjön, slappna av i ett termalspa eller prova några lokala viner från vingårdarna. Under de varma månaderna kan du segla, kite-surfa och testa stand up-paddling eller helt enkelt bara njuta av vädret på en av stränderna. Bodensjön är den perfekta platsen för en utflykt på semestern med dess närmaste ö Lindau som ligger bara 45 minuter från Oberstaufen.

Om du är intresserad av att besöka Bodensjön kan du klicka här för att se våra hotellerbjudanden i Oberstaufen – våra hotell tar gärna emot dig när du upptäcker Oberstaufens och Bodensjöns omgivningar

Om du vill se ytterligare delar av regionen rekommenderar vi en dagstripp till vackra Neuschwansteins slott i Schwangau.

Våra rekommenderade hotell i Oberstaufen:

Concordia Wellness Spa HotelConcordia Wellness & Spa Hotel
Wellnesshotell med fokus på lyxiga behandlingar, hälsa och fastaprogram samt avkoppling i dess vackra omgivningar.

Lindner Parkhotel & Spa

 

 

 

Linder Parkhotel & Spa
Modernt och extravagant hotell beläget i Oberstaufens centrum som erbjuder imonerande alpina vyer.

Königshof Health & View

 

 

 

Königshof Health & View
Hälsohotell som fokusserar på Schroths fastaprogram och avkoppling och välmående.

Königshof Hotel Resort

 

 

 

Königshof Hotel Resort
Wellnesshotell som kombinerar avkoppling med detox, Schroth terapi och olika sporter och aktiviteter.

Läs mer om sparesor till Tyskland >>
Vandra i Tyskland >>

 

Nyfiken? Upptäck våra matchande erbjudanden:
Ayurveda Resort Mandira
Österrike – Steiermark – Bad Waltersdorf
Termisk wellness
1 natt, Dubbelrum, Frukost
Boutique hotell Mittagspitze
Österrike – Vorarlberg – Damüls
Hälsosam bergsemester
3 nätter, Dubbelrum, Halvpension
Drömhotellet Alpina
Österrike – Tyrolen – Gerlos
Tiroler Wellness
1 natt, Dubbelrum, Helpension
Stadthotel Brunner
Österrike – Steiermark – Schladming
brunners Avkoppling
1 natt, Dubbelrum, Frukost
SpaDreamsSE Instagram
Webbplatskarta