Spahotell i Berlin

Wellness i Tysklands huvudstad

Avkoppling, stadsutflykt och lyx i ett!

Wellness i Berlin är en kombination av en avkopplande sparesa och en spännande kortresa till Tysklands huvudstad.

På spahotellet i Berlin kan du slappna av optimalt genom att skämma bort dig själv med massage, ta en mysig bastu och njuta av poolområdet på boendet. Dessutom kan du utforska stadens höjdpunkter utöver wellness erbjudanden.


Upptäck våra bästa spahotell i Berlin

Vad kännetecknar ett spahotell i Berlin?

Oavsett om du vill upptäcka stadens kultur och historia, festa på hippa klubbar eller föredrar några lugna dagar i spaavdelningen på spahotellet, här får var och en valuta för pengarna. Beroende på dina önskemål och din budget finns det till exempel wellness resorter med 4 eller 5 stjärnor och egen spaavdelning. Du bestämmer själv om du vill ha ett läge direkt i centrum eller i utkanten av staden.

Vila ut under spabehandlingarna och njut av avkopplande timmar i de moderna spaområdena. Slappna av i bastu, ångbad, under massage eller när du simmar i poolen. Du kan också njuta av kulinariska läckerheter, till exempel med ett all inclusive paket med ekologiska specialiteter.

Filtrera efter populära kännetecken & faciliteter

De bästa spabehandlingarna i Berlin

Yoga

Ett mycket populärt sätt att koppla av från den stressiga vardagen är yoga. I den ständiga spänning som många människor befinner sig i nuförtiden kan djup avslappning göra underverk. Yoga erbjuder en motvikt till den snabba vardagen och är därför en effektiv metod för självläkning på både fysisk och mental nivå. Många hotell erbjuder lämpliga yogakurser för nybörjare och avancerade elever för att uppnå djup avslappning.

Termalkurer

Termalkurer är populära hälsobehandlingar för unga och gamla. Det naturliga och mineraliserade grundvattnet i termalbaden med en behaglig temperatur på över 20 °C slappnar av både kropp och själ. Denna behandling är särskilt effektiv vid spända muskler och reumatiska sjukdomar i lederna. Termalbad har också en positiv effekt på cirkulationssystemet och allergier.

Sammanställ din spa semester i Berlin själv

      

 

 

 

 

                        

De topp 3 sevärdheterna för din wellnessresa till Berlin

Brandenburger Tor

Brandenburger Tor i solsken med höstlöv i högra hörnan

En av de populäraste sevärdheterna i Berlin är definitivt stadens symbol. Brandenburger Tor finns inte bara med på alla vykort från Berlin, utan pryder också fönstren i Berlins tunnelbana.

Dessutom anses den vara en symbol för makt och står också för återföreningen av Förbundsrepubliken Tyskland och DDR.

Berlins riksdag

Berlins riksdag i solsken, folk sitter och vilar på gräsmattan framför byggnaden

Berlins riksdag ligger bara några minuter bort. Här är det framför allt den stora gräsmattan framför riksdagshuset som fångar ögonen. Riksdagshuset är också alltid värt ett besök, och genom att registrera dig på nätet i förväg kan du se byggnaden inifrån. Särskilt utisktstaket och byggnadens glaskupol med en diameter på 38 meter bör definitivt besökas.

Berlins TV-torn

utsikt över Berlin över Spree-floden mot riktning av TV-tornet

TV-tornet med sin höjd på 368 meter syns redan på långt håll. Den byggdes 1969 och har sedan dess varit en del av huvudstadens stadsbild. Från toppen har du en unik utsikt över staden som du inte får missa.

Efter besöket kan du utforska en av Berlins livligaste platser, Alexanderplatz.

De bästa inom- och utomhusaktiviteterna i Berlin

Trädgårdarna i Marzahn

asiatisk trädgård i Marzahn, Berlin

Upplev en liten resa runt om i världen när du besöker trädgårdarna i Marzahn. Sedan 2017 har parken en unik sammanställning av internationell trädgårdskonst.

Förutom traditionella tematrädgårdar från fem olika kontinenter har ett besökscentrum, ett tropiskt hus samt gastronomi och lekplatser byggts.

Stadsrundtur med båt

en turistbåt på Spree-floden i Berlin, tv-tornet i bakgrunden

En populär aktivitet är också en stadsrundtur med båt. Om du föredrar en mer avslappnad sightseeing kan du också utforska huvudstaden från fartyget. Turen tar 2,5 timmar och tar dig direkt förbi stadens berömda sevärdheter, som regeringskvarteren, centralstationen och Charlottenburgpalatset. Förutom utsikten över de historiska byggnaderna kan du lyssna på bakgrundsinformation om huvudstaden.

      

 

 

 

 

                        

Alla spahotell i Berlin på ett ögonkast

FAQ – Våra tipps för din perfekta spa semester

Vilken är den bästa tiden att resa för en wellness semester i Berlin?

Berlin är vackert och mångsidigt både på sommaren och vintern. Om du föredrar att cykla utomhus och utforska stadens sevärdheter bör du välja milda temperaturer på våren eller hösten. Men även på sommaren är stadens ölträdgårdar och wellnesshotellens pooler ett utmärkt ställe att vara på.

Vem ska välja ett hotell med spa i Berlin?

Det finns olika spahotell med lämpliga erbjudanden för helt olika målgrupper. Det finns bland annat romantiska wellnesspaket för förälskade par, wellnessoaser för familjer med barn och hundar eller wellnessresor för vänner. Den som vill koppla av från vardagen och ladda batterierna är på rätt plats på en spasemester.

Hur lång bör en spa semester i Berlin vara?

Wellnesserbjudandena varierar också i längd. Beroende på din tillgänglighet erbjuds spadagar, korta resor över helgen och hela spaveckor. En wellness-semester är möjlig i alla längder.

Vad kostar en wellness minisemester i Berlin?

Kostnaden för en semester med spa i Berlin varierar beroende på vilken typ av hotell det handlar om. Det finns ett lämpligt erbjudande för alla. Låt oss ge dig råd om dina prisförslag per telefon eller sammanställa din resa personligen med vårt ”resemodul”-system.

Hur kan jag spara pengar när jag bokar min wellnessresa?

Titta regelbundet på våra wellness deals för att se till att du inte går miste om några fynd. Det lönar sig också att utnyttja rabatter vid tidig bokning och last minute erbjudanden.