Sigiriya-klippan
Safari i Minneriya nationalpark
Tandtemplet & Kandy-dansare
Till erbjudandena

Upptäck Sri Lankas klassiker

Lejonön Sri Lanka – ett kalejdoskop av teplantager, gummiträdsskogar, kanelbuskar, kokospalmer och vidsträckta risfält. Ett mosaik av drömkuster, karga bergskedjor, djupa floddalar, otaliga byar och småstäder. Religiöst fredligt samexistens mellan buddhister, hinduer, muslimer och kristna. En kulturell mångfald som är oöverträffad. En stor upplevelse på ett relativt litet område.

Populära attribut

Topperbjudanden för att matcha ditt urval

Sri Lanka - Klassikerna - Standardhotell

7 nätter, Dubbelrum, Halvpension
från 9 531 kr

Sri Lanka - Klassikerna - Superiorhotell

7 nätter, Dubbelrum, Halvpension
från 11 003 kr

Sri Lanka - Klassikerna - Lyxhotell

7 nätter, Dubbelrum, Halvpension
från 11 669 kr

Sri Lanka - Klassikerna i detalj

Rundresa 7 nätter / 8 dagar

1. Dag: NEGOMBO

Välkomnande och upphämtning från flygplatsen i Negombo (ca 40 kilometer norr om huvudstaden Colombo) och transfer till hotellet. På eftermiddagen besöker du den år 1672 grundade dåvarande holländska garnisonsstaden med resterna av den berömda fortanläggningen. På kvällen har du möjlighet att njuta av en drink vid havet i solnedgången på en av de många strandrestaurangerna. Övernattning i Negombo. (ingen måltid)

2. Dag: NEGOMBO - SIGIRIYA

(ca 190 km, ca 5 timmar)

Upphämtning från hotellet och färd till Sigiriya. Väl framme bestiger du den världsberömda "Sigiriya Rock" – även känd som "Lejonklippan". Säkra stålvägar leder längs klippväggen förbi "Molnflickorna" – färgstarka väggmålningar av kvinnliga skönheter – upp till det 200 m höga platået, där resterna av kung Kassapas fästning från 400-talet e.Kr. kan utforskas. Njut av den hisnande panoramautsikten över de omgivande kullarna och skogarna. Övernattning i Sigiriya. (Måltider: Frukost, middag)

3. Dag: SIGIRIYA

Tidigt på morgonen färd till Minneriya Nationalpark. Där byter du till en jeep för en safari. På smala stigar in i parken spanar du inte bara efter fåglar och hjortar, utan framför allt efter de här fritt levande elefantherdarna med upp till 50 djur. På eftermiddagen når du den gamla kungastaden Polonnaruwa från 1100-talet e.Kr. Vi besöker den arkeologiska parken med otaliga rester av bostadshus, palats och parkanläggningar samt delvis välbevarade stupor, tempel och de fyra i berg huggna Buddha-statyer vid Gal Vihara, inklusive den "sovande Buddha". Övernattning i Sigiriya. (Måltider: Frukost, middag)

4. Dag: SIGIRIYA – KANDY

(ca 90 km, ca 3 timmar)

På vägen till Kandy besöker du klipphålorna i Dambulla, som nås via en lätt klättring på ca 160 m höjd. Här finns otaliga buddhistiska väggmålningar och skulpturer från kung Walagamas tid. Därefter fortsätter färden till Kandy, som fram till 1815 var huvudstad i det sista singalesiska kungariket. På vägen besöker du den förtrollande kryddträdgården i Matale, där du även har möjlighet att köpa lokala produkter i en liten butik. På eftermiddagen når du ditt hotell, följt av ett besök i "Tandtemplet" Sri Dalada Maligawa, som döljer en av Buddhas tänder i ett gyllene skrin. Denna plats är fortfarande en pilgrimsfärd och kloster. Med lite tur kan du se skrinet under en ceremoni, tanden dock aldrig. På kvällen besöker du en föreställning med Kandy-dansare. Övernattning i Kandy. (Måltider: Frukost, middag)

5. Dag: KANDY – NUWARA ELIYA

(ca 80 km, ca 3 timmar)

På morgonen promenerar du genom marknaderna och handelshallarna i stadskärnan längs de typiska byggnaderna från kolonialtiden och de slingrande gränderna mellan klocktornet och Tandtemplet, som ligger direkt vid "Kandy Lake". Därefter besöker du den från år 1371 härstammande botaniska trädgården i Peradeniya, där bland annat flyghundar och världens näst största träd, en javanesisk fikon, som täcker ca 1600 kvm mark, kan ses. Därefter åker du till Nuwara Eliya, även kallad "Lilla England". Besök denna typiska engelska kolonialstad med den gamla poststationen, Country House Hill Club, där otaliga jaktbilder och fisketroféer visas. Övernattning i Nuwara Eliya. (Måltider: Frukost)

6. Dag: NUWARA ELIYA – UDAWALAWE

(ca 130 km, ca 3 timmar utan tågresa)

På morgonen besöker du ett te-fabrik och den där belägna teplantagen. Därefter färd till Nanoya och tågresa med det berömda "Toy Train" i andra klass till Ella. Där väntar redan föraren och tar dig till Udawalawe Nationalpark. En lång, upplevelserik dag går mot sitt slut. Övernattning i Udawalawe. (Måltider: Frukost, middag)

7. Dag: UDAWALAWE – GALLE

(ca 150 km, ca 4 timmar)

Efter frukosten börjar din cirka tre timmar långa safari i Udawalawe Nationalpark. Vid middagstid avfärd längs kustvägen runt Sri Lankas sydspets till Galle, den gamla portugisiska garnisonsstaden. På 1500-talet var Galle den viktigaste hamnstaden på ön tills britterna tog över styret på 1700-talet. Du promenerar genom gamla stan med dess många små butiker och restauranger, låter dig drivas genom marknadsområdet och imponeras av det storslagna Galle Fort. Vidsträckta vyer över havet och staden kommer säkerligen att förvåna dig. Övernattning i Galle. (Måltider: Frukost)

8. Dag: GALLE – NEGOMBO

(ca 160 km, ca 3 timmar)

Efter frukosten avfärd till flygplatsen i Colombo eller till ditt hotell på västkusten eller start av ditt anslutningsprogram. (Måltider: Frukost)

Programändringar förbehållna.

Ankomst

Extra information

Plats

Sri Lanka - Klassikerna
Sri Lanka, Västkusten Sri Lanka, Negombo
Bandaranaike International Colombo Airport (CMB)
ca 128 km / 154 min

Liknande hotell

Hotell i närheten

 • från 3 nätter
  3 840 kr
  - 20%
  Amuna Ayurveda & Wellness Retreat
  Amuna Ayurveda & Wellness Retreat
  FIRST CLASS
  Sri Lanka · Inlandet · Kandalama
  Yoga-avkoppling
 • från 8 nätter
  11 704 kr
  Sri Lanka - Norra
  Sri Lanka - Norra
  Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Negombo
  Sri Lanka - Norra - Standardhotell
 • från 3 nätter
  5 254 kr
  Sri Lanka - Kortresa
  Sri Lanka - Kortresa
  Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Negombo
  Sri Lanka - Kortresa - Standardhotell
 • från 8 nätter
  10 980 kr
  Sri Lankas Höjdpunkter
  Sri Lankas Höjdpunkter
  Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Negombo
  Sri Lanka Höjdpunkter - Standardhotell
 • från 11 nätter
  14 302 kr
  Sri Lanka Grand
  Sri Lanka Grand
  Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Negombo
  Sri Lanka Grand - Standardhotell
 • från 5 nätter
  11 784 kr
  Gyllene Triangeln - Sri Lanka
  Gyllene Triangeln - Sri Lanka
  Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Colombo
  Gyllene Triangeln - 3 stjärnor
 • från 3 nätter
  7 496 kr
  Sri Lanka Aktivresa
  Sri Lanka Aktivresa
  Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Colombo
  Aktiv Tur - 3 stjärnor
 • från 2 nätter
  5 990 kr
  Höjdpunkter i Sri Lanka
  Höjdpunkter i Sri Lanka
  Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Colombo
  Höjdpunkter i Sri Lanka - 4-stjärniga hotell