Den gamla kungastaden Anuradhapura
Sigiriya klippan & Minneriya nationalpark
Tandtemplet & Kandy-dansare
Till erbjudandena

Stor Sri Lanka Rundresa

Denna stora Sri Lanka-rundresa ger en översikt över alla viktiga destinationer på ön. Fascinerande är jämförelsen mellan de bevarade resterna av den gamla kungastaden Anuradhapura och det medeltida Polonnaruwa. De fortfarande bevarade upp till 70 m höga stuporna, palats- och tempelruinerna fängslar besökarna. Kontrasterna mellan arkitektur och naturspektakel, fördjupningen i religionernas mångfald, den andlösa färgprakten från tempel till tuk tuk och elefanter präglar denna tur.

Populära attribut

Topperbjudanden för att matcha ditt urval

Sri Lanka Grand - Standardhotell

11 nätter, Dubbelrum, Halvpension
från 14 302 kr

Sri Lanka Grand - Superior Hotell

11 nätter, Dubbelrum, Halvpension
från 17 119 kr

Sri Lanka Grand - Deluxe Hotell

11 nätter, Dubbelrum, Halvpension
från 20 085 kr

Sri Lanka Grand i detalj

Rundresa 12 dagar / 11 nätter

1. Dag: NEGOMBO

Välkomnande och upphämtning från flygplatsen i Negombo (ca 40 kilometer norr om huvudstaden Colombo) och transfer till hotellet. På eftermiddagen utforskar du den tidigare nederländska garnisonsstaden grundad 1672, med rester av den berömda fortanläggningen. På kvällen kan du njuta av en drink vid havet i solnedgången på någon av de många strandrestaurangerna. Övernattning i Negombo. (ingen måltid ingår)

2. Dag: NEGOMBO – ANURADHAPURA

(ca 170 km, ca 4 timmar)

På morgonen startar resan till Anuradhapura, det gamla kungariket Ceylons från 400-talet f.Kr. Staden var ett religiöst och politiskt centrum fram till år 1000 e.Kr. Idag besöker du ruinerna och resterna av palats, kloster och monument samt Dagobas i det gamla Anuradhapura. Missa inte det världsberömda "Bodhi-trädet", en fikonart som sägs ha vuxit från en gren från det träd i Bodhgaya, Indien, där Buddha fann sin upplysning för cirka 2300 år sedan. Senare eller nästa morgon besöker du en av Sri Lankas äldsta buddhistiska platser: Mihintale, belägen på berget Mahinda, där buddhismen introducerades på Sri Lanka. En Dagoba från 200-talet f.Kr. vittnar om denna tid. Övernattning i Anuradhapura. (Måltider: frukost, middag)

3. Dag: ANURADHAPURA – SIGIRIYA

(ca 75 km, ca 1,5 timmar)

Resan fortsätter till Sigiriya. På eftermiddagen vandrar du till byn Hiriwaduna med 2500 invånare och utforskar omgivande fält och skogar. Upplev landsbygden, flora och fauna, vada genom små bäckar, och kanske får du chansen att åka oxkärra eller en utriggare. Efter cirka tre timmars resa till hotellet. Övernattning i Sigiriya. (Måltider: frukost, middag)

4. Dag: SIGIRIYA

Tidig morgonstart till Minneriya Nationalpark. Där byter du till en gammaldags jeep för en safari. Utforska parken på nära håll för att inte bara se fåglar och hjortar, utan även de upp till 50 elefanter som lever fritt här. Sedan bestiger du den världsberömda "Sigiriya Rock". Längs klippväggen passerar du "Wolkenmädchen" - färgstarka målningar av kvinnliga skönheter - upp till det 200 meter höga platån, där resterna av kung Kassapias fästning från 400-talet e.Kr. finns. Njut av den spektakulära utsikten över omgivande kullar och skogar. Därefter återfärd till hotellet. På eftermiddagen når du den gamla kungastaden Polonnaruwa från 1100-talet e.Kr. Du besöker den arkeologiska parken med otaliga rester av bostäder, palats och parkanläggningar samt delvis välbevarade stupas, tempel och de fyra Buddha-statyer huggna i berg vid Gal Vihara, inklusive den "sovande Buddha". Övernattning i Sigiriya. (Måltider: frukost, middag)

5. Dag: SIGIRIYA – KANDY

(ca 90 km, ca 3 timmar)

På morgonen avresa från hotellet till Kandy, huvudstad i det sista singalesiska kungariket fram till 1815. Strax före ankomsten besöker du Dambulla-klippgrottorna, som nås efter en lätt klättring på cirka 160 meter. Här finns otaliga buddhistiska väggmålningar, skulpturer och statyer från kung Walagamas tid som gömställe. På vägen besöker du den förtrollande kryddträdgården i Matale, där du även har möjlighet att köpa lokala produkter i en liten butik. På eftermiddagen når du ditt hotell, följt av ett besök i "Tandtemplet" Sri Dalada Maligawa, som förvarar en av Buddhas tänder i ett gyllene skrin. Detta ställe är fortfarande en pilgrimsplats och kloster. Med lite tur kan du se skrinet under en ceremoni, men tanden visas aldrig. På kvällen besöker du en föreställning med Kandy-dansare. Övernattning i Kandy. (Måltider: frukost, middag)

6. Dag: TREKKING I KNUCKLES

(ca 5 – 6 timmar från/till Kandy)

Tidig morgonstart till bergsområdet "Knuckles Range" öster om Kandy, även känt som "Misty Mountains". Området är lätt att vandra i. Ofta sveper tjock dimma genom bergen, och djuren i skogen verkar förvandlas till spöken, deras ljud hörs mystiskt dämpade som från ingenstans. Stigen leder dig genom delvis tät skog upp till en utsiktspunkt med fantastisk panoramavy över låglandet. Lite kondition krävs. Efter att ha nått bilen återvänder du till Kandy, och på eftermiddagen kan du strosa på marknaderna och genom handelshallarna i stadens centrum längs de typiska byggnaderna från kolonialtiden och de slingrande gränderna mellan klocktornet och Tandtemplet, som ligger direkt vid "Kandy Lake". Övernattning i Kandy. (Måltider: frukost, middag)

7. Dag: KANDY – NUWARA ELIYA

(ca 150 km, ca 4 timmar; delvis kurviga bergsvägar)

På morgonen besöker du den botaniska trädgården i Peradeniya från 1371 där bland annat flyghundar och världens näst största träd, en javanesisk fikon, som täcker ca 1600 kvm mark, finns. Därefter färd till teplantagerna vid Nuwara Eliya och besök i ett tehus. Övernattning i Nuwara Eliya. (Måltider: frukost)

8. Dag: NUWARA ELIYA – HORTON PLAINS – BANDARAWELA (TÅG)

Horton Plains Nationalpark är ett världsarv som erbjuder vandraren en enastående mångfald av flora och fauna. På upp till 2500 meters höjd varar turen ca 5 – 6 timmar och tar dig till ett avlägset område som har utvecklats nästan endemiskt under miljontals år. De flesta av öns floder har också sina källor här i höglandet. En extraordinär naturupplevelse som kräver att du stiger upp mycket tidigt. Efter lunchen färd till Nanoya och tågresa med det berömda "Toy Train" i andra klass till Ella. Där väntar redan chauffören och tar dig till hotellet i Badarawela. Övernattning i Badarawela. (Måltider: frukost)

9. Dag: BANDARAWELA – UDAWALAWE

(ca 85 km, ca 3 timmar utan vandring)

På morgonen gör du en lätt trekkingtur till "Little Adams Peak" (1 – 1,5 timmar). Det är uppkallat efter det heliga Adam's Peak (Sri Pada – där Lord Buddhas fotavtryck förvaras) på grund av likheten mellan de två bergen. Detta är en vacker vandring genom den kuperade naturen i området med en fantastisk utsikt från toppen på 1141 meters höjd. Du vandrar genom teplantager, förbi vattenfall och kanske kan du förbättra ditt singalesiska med bönderna på fälten. Därefter färd till Udawalawe Nationalpark. Där upplever du en tre till fyra timmars safari genom detta underbara naturreservat. Med lite tur kan du se krokodiler, elefanter, hjortar, vattenbufflar och många fåglar. Övernattning vid Udawalawe Nationalpark. (Måltider: frukost, middag)

10. Dag: UDAWALAWE – SINHARAJA

ca 50 km, ca 2,5 timmar

Efter frukosten färd till Sinharaja Regnskog. En ca fyra timmars vandring tar dig in i ett kuperat regnskogsområde. Den lokala guiden visar främst mångfalden av växtliv och otaliga små skogsvarelser som kameleoner, insekter, sniglar, ormar, fåglar etc. En mycket lärorik dag som också erbjuder tid för egna utforskningar, eftersom du övernattar i närheten av nationalparken. (Måltider: frukost, middag)

11. Dag: SINHARAJA – GALLE

(ca 70 km, ca 3 timmar)

Runt middagstid når du Galle, den gamla portugisiska garnisonsstaden. På 1500-talet var Galle den viktigaste hamnstaden på ön tills britterna tog över på 1700-talet. Du promenerar genom Gamla stan med dess många små butiker och restauranger, låter dig svepas med av marknadskvarteret och imponeras av det mäktiga Galle Fort. Vidsträckta vyer över havet och staden lämnar ett bestående intryck. Övernattning i Galle. (Måltider: frukost)

12. Dag: GALLE – NEGOMBO

(ca 160 km, ca 3 timmar)

Efter frukosten avresa till Colombo flygplats eller till ditt hotell på västkusten eller start av ditt fortsatta program. (Måltider: frukost)

Programändringar förbehållna.

Ankomst

Extra information

Plats

Sri Lanka Grand
Sri Lanka, Västkusten Sri Lanka, Negombo
Bandaranaike International Colombo Airport (CMB)
ca 128 km / 154 min

Liknande hotell

 • från 7 nätter
  9 496 kr
  Kairali - The Ayurvedic Healing Village
  Kairali - The Ayurvedic Healing Village
  FIRST CLASS
  Indien · Sydvästra Indien/Kerala · Kodumbu/Palakkad
  Ayurvedakur - Regeneration & Avgiftning
  Utmärkt
  4,7
  /5
 • från 13 nätter
  16 096 kr
  Hiru Beach Ayurveda Resort
  Hiru Beach Ayurveda Resort
  COMFORT
  Sri Lanka · Sydvästra kusten · Kosgoda
  Klassisk Ayurvedakur
  Enastående
  4,9
  /5
 • från 1 natt
  1 885 kr
  - 28%
  The Royal Pita Maha
  The Royal Pita Maha
  Indonesien · Bali · Ubud
  Kunglig avkoppling - Yoga & avslappning
 • från 3 nätter
  4 806 kr
  - 15%
  SwaSwara
  SwaSwara
  +
  Indien · Södra Indien Karnataka · Gokarna
  SWA - Välbefinnande & Yoga
  Utmärkt
  4,8
  /5

Hotell i närheten

 • från 3 nätter
  3 840 kr
  - 20%
  Amuna Ayurveda & Wellness Retreat
  Amuna Ayurveda & Wellness Retreat
  FIRST CLASS
  Sri Lanka · Inlandet · Kandalama
  Yoga-avkoppling
 • från 8 nätter
  11 704 kr
  Sri Lanka - Norra
  Sri Lanka - Norra
  Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Negombo
  Sri Lanka - Norra - Standardhotell
 • från 3 nätter
  5 254 kr
  Sri Lanka - Kortresa
  Sri Lanka - Kortresa
  Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Negombo
  Sri Lanka - Kortresa - Standardhotell
 • från 8 nätter
  10 980 kr
  Sri Lankas Höjdpunkter
  Sri Lankas Höjdpunkter
  Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Negombo
  Sri Lanka Höjdpunkter - Standardhotell
 • från 7 nätter
  9 531 kr
  Sri Lanka - Klassikerna
  Sri Lanka - Klassikerna
  Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Negombo
  Sri Lanka - Klassikerna - Standardhotell
 • från 5 nätter
  11 784 kr
  Gyllene Triangeln - Sri Lanka
  Gyllene Triangeln - Sri Lanka
  Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Colombo
  Gyllene Triangeln - 3 stjärnor
 • från 3 nätter
  7 496 kr
  Sri Lanka Aktivresa
  Sri Lanka Aktivresa
  Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Colombo
  Aktiv Tur - 3 stjärnor
 • från 2 nätter
  5 990 kr
  Höjdpunkter i Sri Lanka
  Höjdpunkter i Sri Lanka
  Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Colombo
  Höjdpunkter i Sri Lanka - 4-stjärniga hotell