Migrän

Migrän

Strid mot dina huvudvärksattacker

Hitta en kur för att få ett lättare liv

Vad är migrän?

Migrän

Migrän är attackartad, pulserande huvudvärk (migränattacker) som ofta ackompanjeras av illamående, ljus- och ljudkänslighet och/eller syn- och hörselstörningar. Även rörelse intensiverar symptomen.

En migränattack kan vara från några timmar till några dagar lång beroende på hur svår den är. De lidande är ca. 10% av Sveriges kvinnor och män, speciellt de som är mellan 30 och 50 år gamla. Kvinnor lider oftare av migrän än män. Orsaken som ligger bakom migränattackerna är en nervsjukdom som leder till funktionsstörningar i hjärnan.

Vad kan du göra? – Vad hjälper? – Hur förebygger du migrän?

Om du inte vill äta medicin i första hand kan du försöka att leva en sund livsstil – det vill säga motion och tillräckligt med vätska. Även avslappnande övningar som progressiv muskelavslappning enligt Jacobsen har en bevisad preventiv och lindrande effekt. Studier har bevisat att även behandlingar med akupunktur kan ha en positiv effekt.

SpaDreams rekommenderar

Migrän

Människor som lider av migrän kan få hjälp i ett lugnt och framför allt milt klimat. Speciellt lämpliga är havsluft i t.ex. Polen och klar höjdluft. Dessutom är det bra om man kompletterar med motions- & andningsterapier, Kneipp-kurer,  (växel-)badterapier och ytterligare avslappnande behandlingar. Dessutom kan ayurvedakurer hjälpa dig att återfå din psykiska och fysiska balans.

Ytterligare information

Yogaresor

Vandringsresor

Ayurvedaresor

Våra populäraste hälsoresor

Hitta det perfekta hotellet för din indikation hos SpaDreams