Migrän

Migrän

Attackera dina huvudvärksattacker med en skön kur

Våra populäraste hotell för dig som vill bekämpa din migrän

Vad är migrän?

Migrän

Migrän är attackartad, pulserande huvudvärk (migränattacker) som ofta ackompanjeras av illamående, ljus- och ljudkänslighet och /eller syn- och hörselproblem. Fysisk aktivitet förvärrar symptomen.

Beroende på hur svår migränattacken är, kan den hålla i sig i några timmar eller till och med några dagar. Ca. 10% av befolkningen, speciellt de som är mellan 30 och 50 år gamla, lider av migrän. Orsaken bakom migrän är en nervsjukdom som förorsakar en funktionsstörning i hjärnan.


Vad kan du göra? – Vad hjälper? – Hur kan du förebygga?

Om du inte vill ta medicin i första hand kann du försöka förebygga migrän med en hälsosam livsstil – mycket rörelse och mycket dryck. Du kan även testa yoga och andra avslappnande övningar som t.ex. progressiv muskelavslappning enligt Jacobsen. Studier har bevisat att även akupunkturbehandlingar kan ha en positiv effekt.

SpaDreams rekommenderar

Människor som lider av migrän bör prova kurer i en lugn och irritationsfri omgivning. Havsluften och bergluften är perfekt för detta syfte. Det är lämpligt att kombinera detta med rörelse- & andningsterapier, Kneipp-kurer, (växlande) badterapier och andra avslappnande behandlingar. Dessutom kan autentiska Ayurveda kurer hjälpa dig att återfå din fysiska och psykiska balans.

Upptäck alla härliga hotell för din kursemester