De 7 bästa hotellen med vegansk mat

Våra 7 bästa hotell med vegansk mat

Om du är vegan, vet du säkert hur frustrerande det är när restauranger antar att veganism är synonymt med “diet” och det enda du kan äta är salladsblad, nötter och bär. Lyckligtvis blir veganism allt mer populär och gastronomin har blivit mycket mer tillmötesgående. När du som vegan dock vill boka en semester kan det bli knepigt – man hittar inte alltid bra information om all inclusive veganska hotell som inte får en att känna sig som en asketisk munk.

Därför har vi här på SpaDreams lyssnat på den veganska trenden och sammanställt en lista över våra 7 bästa veganska hotell i Europa och Asien, med olika spa, hälso- och avkopplingsmöjligheter. Läs mer för att upptäcka ditt favorithotell med vegansk mat.

1. Ermitage Bel Air Medical Hotel★★★★ • Monteortone Terme • Norra Italien

Ermitage Bel Air Medical Hotel Utsikt

Ermitage Bel Air Medical Hotel i de Euganeiska kullarna i norra Italien upplever du det sunda gourmetköket med deras Total Vegan Line, skapad av de ledande experterna inom vegansk och råkost-dieter i Italien. Detta kan du njuta av tillsammans med ett avslappningspaket med användning av termalbad, tennisbanor och vattengymnastik. Salt-bromid-jodens termalvatten kommer från de små Dolomiterna och har filtrerats i tusentals år på över 4000 meter, vilket ger en effektiv naturlig behandling av ben- och ledbesvär. På lördagar erbjuder hotellet en shuttleservice till arkadstaden staden Padova där du kan njuta av härlig vegansk glass i en av de många glassbarerna.

2. Hotel NEPTUN & SPA★★★★★ • Warnemünde • Norra Tyskland

Hotel Neptun Spa Utsikt

Om du ännu inte har besökt Tyskland som vegan, bör du definitivt göra det! Trots att de har ett traditionellt kök av bratwurst, stekt potatis och surkål, är veganismen extremt populär i Tyskland och antalet hälso-medvetna veganer och miljövänliga restauranger ökar kraftigt. På Hotel NEPTUN & SPA vid den vackra Östersjökusten i norra Tyskland hittar du det enda certifierade thalassoterapiscentret i Tyskland och kulinariska läckerheter i hotellets 8 restauranger. Även om deras menyer redan har en hel del mat för vegetarianer, lägger hotellet stort värde på att alltid kunna möta gästernas önskemål om vegansk mat och individuella matvanor. Hotel Neptun ligger inte långt från Rostocks centrum, där du kan njuta av ännu mer vegansk mat. Du kan t.ex. prova en naturligt vegansk falafel med krämig sesamsås eller besöka en av Rostocks tre exklusiva veganska restauranger.

3. La Clairière Bio Spa Hotel • La Petite Pierre • Alsace, Frankrike

La Clairiere Bio Spa Hotel Pool

La Clairière Bio Spa Hotel ligger i La Petite Pierre i den lugna Alsace-regionen i norra Frankrike och serverar endast ekologisk mat, inklusive en mängd olika veganrätter. Dess säsongsbetonade meny erbjuder både hälsosam och gourmetmat, med dess många vegetariska rätter som finns markerade på menyn. Som ett exempel på det veganska köket serverar de t.ex. “Six Flavors“-plattan, inklusive dahl med mungbönor, vegetabilisk curry, quinoa, med sparris, gurka-raita och lammsallad eller dess ayurvediska mungbönsoppa med indiska kryddor och ingefära. Under din vistelse kan du också dra nytta av traditionell kinesisk medicin eller ayurveda behandlingar som harmonisering av de tre doshas, ​​fangolerabad och eteriska oljekroppsmassage. Vi rekommenderar även dagsturer till den medeltida staden Strasbourg, Saverne-slott eller glasverket Lalique-museet.

4. Kamalaya Wellness Sanctuary & Holistic Spa • Koh Samui • Thailand

Kamalaya Wellness Sanctuary Holistic Spa Pool

Den holistiska 5-stjärniga spa-resorten Kamalaya ligger på en vid en vacker vit sandkust i Thailand. Deras restaurang tillagar mat med ekologiska ingredienser, inklusive en mängd hälsosamma thailändska och västerländska veganrätter. Deras fokus på helmat och exotiska örter och kryddor,  inkluderar pad thai, wok-ångade grönsaker, tom yam soppa och bovete-pannkakor. Maten är aldrig överkokt eller friterad och i stället försiktigt bakad, ångad eller sauterad. Deras motto är “När du äter fel mat, kan ingen medicin hjälpa. När du äter rätt behöver du ingen medicin.” De har också en Alchemy Tea Lounge med färskt örtte och Amrita-caféet för drinkar vid poolen.

5. Como Shambhala Estate • Ubud • Bali

Como Shambhala Estate Estate Pool

Bali är en fristad för veganer och frukterianer, och forskningen har visat att majoriteten av veganerna bor i Asien. För den ultimata lyxen och långt borta från turistborger bör du boka en privat villa på 5-stjärniga Como Shambhala Estate på toppen av Begawan Giri Mountain, som flera gånger har fått pris för att vara ett av de bästa hotellen i världen. De erbjuder utsökta och balanserade indonesiska rätter, inklusive veganska och råkosträtter, som t.ex. quinoa och rödbetssallader, quornsaladder och traditionella balinesiska maträtter som gado gado. Man kan även våga sig in i Ubuds centrum där det finns veganska caféer och restauranger i överflöd. Det kommer nog bli mycket svårt att åka hem igen för dig, när du en gång har upptäckt den magiska platsen med utsikt över den tropiska urskogen och spacentret nära floden.

6. Vitality Hotel Punta★★★★ • Veli Lošinj • Kroatien

Vitality Hotel Punta Pool

Om du behöver vitamin D bör du absolut besöka Vitality Hotel Punta på ön Losinj, en av de soligaste platserna i Europa vid Adriatiska havet. Hotellets restaurang serverar mediterran mat med örter från de egna trädgårdarna med olika veganalternativ – du behöver bara säga till innan! De är det enda hotellet i Kroatien som har ett ECARF-certifikat som garanterar att allergiker kan koppla av när det handlar om mat. Den roterande buffén serverar rätter från alla regioner i Kroatien hela veckan och de vegetariska måltiderna inkluderar saker som:

  • Olika typer av havregryn
  • Olika typer av bröd
  • Säsongsbetonade frukter och grönsaker
  • Ekologisk färskpressad juice
  • Olika typer av pasta
  • Veganska hamburgare
  • Tofu
  • Quinoa
  • Grönsakssoppor
  • Selleripuré på en bädd av grillade grönsaker
  • Krispig grönsaksbiff med stekta sötpotatisskivor
  • Och mycket mer!

Den fantastiska maten ackompanjeras av holistiska spaterapier, simning i saltvattenpoolerna och härliga yogapass.

7. La Vimea Biotique Hotel★★★★ • Naturns • Norra Italien

La Vimea Biotique Hotel Ute

En av de mest högklassiga pärlorna i vår lista med all inclusive-veganresorter är hotellet La Vimea i norra Italien. Det är exklusivt VEGANSKT och är en pionjär inom detta i Italien!Detta hotells veganska menyer är en stor konkurrans för de andra som listas – de köper alla ingredienser hos lokala vänner, företag och bönder och har även ett eget jordbruksprojekt i Toskana. Om det finns ett hotell som praktiserar veganism rätt, så måste det vara detta hotell. Här kan du njuta av fantastisk italiensk vegansk mat ? Några exempel på gourmeträtterna på deras kvällsmeny inkluderar:

  • Godsaker i glas med krispig quorn, puntarella-cikoria, lime
  • Helianthus-kreation med lollo-, rov-, äpple- och solrosfrön
  • Fusilli “Ikarus” med blomkål, oliver och torkade tomater
  • Uriels glädje med maräng, kvitter, smuldeg.

Dessa delikatesser ackompanjeras av en härlig bergsutsikt, yogapass, ayurvedabehandlingar och avkoppling i hotellets trädgårdar.

Om dessa hotell har stimulerat dina smaklökar och du vill ha mer information kan du klicka på länkarna eller kontakta en av våra experter som kan ge dig en skräddarsydd, vegansk paketresa!

Ta en titt på vår hemsida eller kontakta oss på telefon (08-525 060-58) eller mejla till info@spadreams.com! Vi hjälper dig gärna ?

Nyfiken? Upptäck våra matchande erbjudanden:
Aquahouse Hotel
Bulgarien – Svartahavskusten – St. Konstantin och Helena
Termisk semester
1 natt, Enkelrum, Halvpension
Concordia Wellnesshotel & Spa
Tyskland – Föralperna – Oberstaufen
Tips: Smal, Vital & Light
1 natt, Enkelrum, Helpension
Baltic Beach Resort & Spa
Lettland – Rigabukten – Jurmala
Be healthy
2 nätter, Enkelrum, Frukost
Shanti Maurice Resort & Spa
Mauritius – Södra Kusten Mauritius – St. Felix
Wellness & Yoga Deluxe (Ayurveda helpension)
1 natt, Suite, Helpension
SpaDreamsSE Instagram
Webbplatskarta