exklusivt för Ayurvedagäster och medresenärer
första resorten i Hiru-gruppen, huvudanläggningen
trappor leder till stranden
Till erbjudandena

Ayurveda med solens kraft

Upplev en autentisk Ayurvedakur på det familjära Hiru Resort, vars namn lovar "sol". Direkt tillgång till stranden och en avkopplande atmosfär garanterar en fulländad vistelse där alla dina önskemål uppfylls. Upptäck även de andra Hiru Resorts i SpaDreams portfölj: Mudra, Beach och Om.

Populära attribut

Gratis WiFi
Vid havet
Perfekt för ensamresande
Mitt i naturen
Ayurvedaläkare
Ayurv. mat enligt doshatyp
24/7 Ayurveda-läkare
Yoga
Kosmetik / skönhet

Topperbjudanden för att matcha ditt urval

Klassisk Ayurvedakur

13 nätter, Dubbelrum, Helpension
från 17 935 kr

Hiru Villa Ayurveda Resort i detalj

Ditt Ayurveda-resort

Det familjära Hiru Villa Ayurveda Resort, beläget på en klippa cirka 25 meter över havsnivån, erbjuder en verklig harmoni mellan sol (Hiru), jord, vind och hav. Havet (en liten vik) nås via en trappa (cirka 60 steg) och är perfekt för simning. Alternativt kan du på cirka 5 minuters promenad nå en lång sandstrand. Med den fantastiska utsikten, den tropiska trädgården med solstolar, fågel- och grodsång samt den inbjudande solterrassen är detta den ideala platsen för din kur.

Läge & Omgivning

På Sri Lankas sydvästkust, cirka 5 km norr om Beruwela, ligger den lilla, autentiska orten Maggona. Dess lätt förhöjda position ger ofta en lätt bris, vilket ger en behaglig svalka under varma perioder.

Ät & Njut

I det färgglada Ayurveda-restaurangen serveras typiska singalesiska och ayurvediska rätter som meny (valbart vegetariskt, delvis vit fisk). Individuell kost enligt Dosha och rekommendation från Ayurveda-läkaren beaktas. Vid fint väder finns även möjlighet att äta utomhus. Det öppna köket inbjuder till att titta på och om så önskas även till att delta i matlagningen - det är värt det!

Ayurvedacenter

Hjärtat av hotellet har 10 behandlingsrum och ett professionellt team bestående av 3 Ayurveda-läkare och högkvalificerade terapeuter, tillgängliga dygnet runt. Behandlingar är även möjliga utomhus, exempelvis ayurvedisk fotmassage eller blomsterbad. Den ayurvediska medicinen som används består enbart av naturliga ingredienser, och ayurvedisk kosmetik erbjuds för traditionell skönhetsvård både inifrån och ut. Den öppna yoga-paviljongen är byggd på en klippa och erbjuder inte bara en vacker utsikt utan också en svalkande bris under praktiken. Qi Gong och musikterapi kompletterar Ayurvedakuren.

Indikationer

Idealiskt för metaboliska störningar, matsmältningsproblem, över-/undervikt och celluliter, hudsjukdomar som eksem och psoriasis, högt blodtryck, migrän, diabetes, allergier. Ledbesvär, reumatism, artrit, artros, utbrändhet. I Hiru Villa även mycket effektivt för Parkinsons och multipel skleros.

Hiru & Dosha

Hiru - Solen - är i Ayurveda grunden för elementet eld. Framför allt Dosha-typerna Kapha & Vata kan dra mycket kraft från solen, eftersom de har begränsat med eld i sig. Starkt eldelementära Pitta-typer bör dock vara försiktiga med för mycket naturligt ljus, då deras hud kan reagera känsligt.

Fritid

Saltvatten infinity-pool (ca. 5 x 20 m). Utforska omgivningen med avkopplande strandpromenader eller upptäck undervattensvärlden genom dykning/snorkling. Hotellet erbjuder utflykter till tempel, koloniala lämningar, den botaniska trädgården "Briefgarden" i Beruwela och till Fyrsundsön med ett av Sri Lankas fyra internationella fyrtorn (ca. 20 minuter med båt). På begäran tillhandahåller hotellet lunchpaket.

Ankomst

Extra information

Hotellrummen i överblick

Det tidigare kolonialhuset har utökats över åren och erbjuder nu totalt 20 individuellt inredda boendeenheter, varje med sin egen charm. Av dessa är 18 kärleksfullt dekorerade dubbelrum (cirka 32 kvm) med balkong eller terrass och havsutsikt, dusch/WC, fläkt, A/C (mot avgift, inkluderat i Master Suite), hårtork, telefon, kassaskåp och Wi-Fi. Den konstnärligt begåvade ägaren investerar regelbundet mycket tid och kärlek i omgestaltningen av Hiru Villa. Nu lockar Roof Top på andra våningen med två högkvalitativa sviter med balkong och havsutsikt. Junior Suiten (cirka 45 kvm) imponerar dessutom med ett mysigt sovområde och mer exklusiv inredning samt arbetsområde, en sittgrupp och ett te-hörn. Den stilfulla Master Suiten (cirka 95 kvm) erbjuder förutom sovrum med walk-in-garderob, vardagsområde, matplats (dagligen färsk frukt) och ett litet inbyggt kök med spisplatta och kylskåp. Enkelrum=dubbelrum.

 • Enkelrum=dubbelrum

   ca. 32 qm
  mer information
 • Dubbelrum

   ca. 32 qm
  mer information
 • Juniorsvit

   ca. 45 qm
  +1 vidare
  mer information
 • Mastersvit

   ca. 95 qm
  mer information

Kundomdömen för Hiru Villa Ayurveda Resort

11 verifierade recensioner av resenärerEndast kunder som har rest med oss får lämna en recension

4.9 Utmärkt  

100% rekommenderar hotellet till andra

4.9
Hotell
4.8
Service
4.9
Behandlingar
4.8
Kost
4.6
Wellness-område
 • "utmärkt Ayurvedakur"
 • "vänlig personal"
 • "god mat"
 • "vacker plats"
 • "rena rum"
 • "fantastisk utsikt"
 • "utmärkta massage"
 • "individuella behandlingar"
 • "lugn miljö"
 • "smakfull inredning"
11 Resultat
Den långa resan var värd det!

Eddi C.

maj 2024

Ensamresande | mellan 70 och 79 år | 17 - 23 dagar

Mycket bra läkarteam, mycket bra terapeuter, bra mat! Allt som allt, en utmärkt Ayurveda-behandling i en trevlig atmosfär!

Framgångsrik

Brigitte O.

maj 2024

Ensamresande | mellan 60 och 69 år | 12 - 16 dagar

Bokningen gjordes av Mr J., med mycket engagemang och tålamod kunde jag njuta av en ayurvedisk kur för andra gången med deras byrå i ett mycket välskött hus. personalen ger allt för att göra rättvisa åt kunderna!!! Tyvärr finns det ingen direkt strand att gå längre strandlöpningar är inte möjliga, vilket är synd. Jag skulle fortfarande vilja komma tillbaka. Jag ger ledningen ⭐⭐⭐⭐⭐ Bästa hälsningar B. O.

en livslång dröm att göra aruyveda i Sri Lanka

Beatrice K.

maj 2023

Ensamresande | mellan 60 och 69 år | 12 - 16 dagar

Det gjorde mig så mycket gott att bli omhändertagen fullt ut. Jag fann ett inre lugn (efter 10 år av heltidsvård av mina föräldrar!).

Plats

Hiru Villa Ayurveda Resort
Sri Lanka, Västkusten Sri Lanka, Kalutara-Maggon
Bandaranaike International Colombo Airport (CMB)
ca 96 km / 96 min

Liknande hotell

Hotell i närheten