Spahotell Lanka vid sjön
COMFORT

Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Bentota
Ayurveda i en lugn miljö med sjöutsikt
Under Sri Lankansk-Schweizisk ledning
2 Ayurvedaläkare på resorten dygnet runt
Till erbjudandena

Ayurveda mitt i naturen med utsikt över en orörd sjö

Upplev traditionell Ayurveda omgiven av en frodig, lugn miljö. Koppla av från vardagen och förbind dig med naturen och ditt inre jag. Spahotell Lanka vid sjön, under Sri Lankansk-Schweizisk ledning, ligger vid stranden av en stillsam sjö i södra Sri Lanka, bara några minuters bilresa från Bentotas stränder. Resorten erbjuder en pittoresk utsikt över omgivningen och skogarna - en naturlig miljö som hjälper dig att slappna av, återhämta dig och lindra besvär.

Populära attribut

Gratis WiFi
Pool
Lugnt område
Vid en sjö
Perfekt för pensionärer
Mitt i naturen
Nyhet i programmet
Ayurv. mat enligt doshatyp
24/7 Ayurveda-läkare

Topperbjudanden för att matcha ditt urval

Ayurveda Skönhet & Wellness

7 nätter, Dubbelrum, Helpension
från 10 170 kr

Klassisk Ayurvedakur

14 nätter, Dubbelrum, Helpension
från 20 340 kr

Spahotell Lanka vid sjön i detalj

Ditt Ayurvedacenter

Spahotell Lanka vid sjön ligger i Bentota, på västra sidan av ön i ett lugnt område, omgivet av otaliga träd och tropiska växter, direkt vid en naturlig sjö. Förutom en rik flora med plantager och trädgårdar, väntar en förtrollande djurrikedom på dig. Resorten är en fristad som utstrålar fred och lugn, och är perfekt för Ayurvedakurer.

Läge & Omgivning

Mindre än två timmars bilresa från flygplatsen Colombo tar dig genom frodig grönska, förbi risfält och små byar. Spahotell Lanka vid sjön ligger i Bentota i en lugn miljö vid en sjöstrand. Med hotellets egna TukTuk-shuttle når du Bentotas stränder på ca 15 minuter.

Ät & Njut

I restaurangen med uteservering njuter du av vegetariska och veganska, ayurvediska måltider som anpassas efter ditt Dosha och din behandlingsplan. Din kock har 20 års erfarenhet av konsten att laga Ayurveda-mat. Alla produkter kommer från lokalt, ekologiskt jordbruk. Varje vecka hålls matlagningsdemonstrationer och näringsworkshops för en hälsosam vardag efter kuren.

Ayurvedacenter

Ayurvedateamet, bestående av en erfaren Ayurvedaläkare som praktiserar Ayurveda i femte generationen och dessutom är specialiserad inom astrologi och andlig läkning, tillsammans med två läkare och flera terapeuter, finns tillgängliga dygnet runt. Baserat på din sjukdomshistoria kan läkarna skapa en individuell behandlingsplan, eventuellt redan innan din ankomst. De dagliga massagerna och behandlingarna utförs i Ayurvedacentret, i öppna paviljonger, i trädgården eller i ditt boende. Yoga och meditation som komplement till kuren hjälper till att komplettera din behandlingsplan beroende på ditt hälsotillstånd. Innan du åker hem deltar du i en två timmars näringsrådgivning som hjälper dig att implementera en hälsosam koststil även hemma. Konsultationer efter avresa är till exempel möjliga via Zoom.

Yoga

Din ayurvediska behandlingsplan skulle inte vara komplett utan yoga och meditation, som är utformade för att erbjuda dig helhetlig läkning för långsiktig hälsa och välbefinnande. De certifierade yogalärarna leder dig till ett tillstånd av frid och lugn, så att du kan återfå din inre balans och harmonisera ditt sinne, kropp och själ. Kurserna är lämpliga för både nybörjare och avancerade och kan anpassas individuellt till din behandlingsplan.

Fritid

Låt den orörda naturen och dess skönhet påverka dig. För att svalka dig efter en dag med kurer väntar en utomhuspool i resorten, dessutom finns en barfotastig i trädgården. Spahotell Lanka vid sjön arrangerar gärna en Tuk-Tuk till de närliggande stränderna i Bentota (ca. 15 min), där finns även en stranddel med hotelledda solstolar tillgängliga, samt utflykter till tempel, byar eller till den egna örtträdgården.

Ankomst

Extra information

Bra att veta

Hotellrummen i överblick

Här väntar 12 individuellt designade chalets (varav 6 är anpassade för rullstolsburna) med fri utsikt över sjön och skogen bakom. Alla rum är mysigt inredda med naturliga material och har en balkong mot sjösidan. En yogamatta finns tillgänglig, liksom myggnät, badrock och tofflor. Konsultation, delvis behandling som t.ex. huvud-/fotmassage samt måltider på rummet är möjliga.

  • Dubbelrum chalet

    mer information
  • Enkelrum chalet

    mer information

Plats

Spahotell Lanka vid sjön
Sri Lanka, Västkusten Sri Lanka, Bentota
Bandaranaike International Colombo Airport (CMB)
ca 116 km / 114 min

Hotell i närheten