Studie om effekten av ayurvediska läkemedel mot ADHD
Harish Kumar Singhal et al.
juli 2010
Ayurveda
ADHD ( Attention deficit hyperactivity disorder) är den vanligaste neurologiska störningen hos barn. I studien undersöktes 43 ADHD-drabbade barn i åldrarna 6-16 år under tre månader. Syftet var att fastställa vilka ayurvediska läkemedel som är bäst lämpade för att öka uppmärksamhetsförmågan.
Pojkarna och flickorna delades in i tre grupper . Den första gruppen på 17 barn fick den ayurvediska "Ayurvedic 1-sirapen"; grupp 2 (14 barn) fick denna sirap och en shirodhara (pannhällning) med mjölk. Den sista gruppen (12 barn) fick placebo "Ayurvedic 2 sirap".
Som ett resultat förbättrades reaktionstiden i grupperna 1 och 2; placebogruppen visade knappast någon förbättring. Grupp 2 uppvisade de bästa värdena, vilket tyder på att effekten av den ayurvediska medicinen förstärks av att man häller Shirodhara i pannan.
Den viktigaste informationen om studien i en överblick
- Indikationer
- ADHD
- Anläggning
- Avdelningen för Bal Roga, Nationella institutet för ayurveda, Jaipur, Rajasthan, Indien
- Titel
- Studie om effekten av ayurvediska läkemedel mot ADHD
- Kort beskrivning
- En studie visar att ayurvediska läkemedel i kombination med pannbandagning effektivt förbättrar uppmärksamhetsförmågan hos barn med ADHD.
- Originaltitel
- Ayurvedisk metod för att förbättra reaktionstiden hos barn med ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder)
- Länk till studien
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22131736/
Lämpliga resor för detta studieämne
Detta kan också intressera dig
Ayurveda medicin / behandling
Diabetes
BP Gupta et al.
april 2018
Studien visar att det ayurvediska antidiabetikumet BGR-34 kan vara ett effektivt alternativ för behandling av typ 2-diabetes.
Ayurveda medicin / behandling
Hud / Allergier
Metabolism / Mage / Tarm
Deepa Arora, M Kumar
februari 2003
En studie visar att ayurveda kan hjälpa mot matallergier genom förebyggande kost och individanpassade behandlingar.
Jessica Hoppstädter et al.
oktober 2016
Studien visar att gurkmeja dämpar inflammatoriska processer genom att öka GILZ i makrofager och sänka produktionen av NF-κB och TNF-α.