Ayurveda i italien

Ayurveda i Italien

Kom i balans i solen

Upplev ayurveda i Sydeuropa

Ayurveda i Italien

Ayurveda i Italien är något som kanske inte låter som en självklar kombination vid första ögonkast. Men varför inte tillbringa en härlig semester i la dolce vitas land med en hälsoresa som kommer att förändra ditt välmående på ett långvarigt sätt? Här njuter du av välgörande massage, behandlingar med doftande oljor och yoga för att få kroppen i balans – utan att behöva stå ut med långa flygresor och klimatförändringar. Slipp onödig oro och stress och lindra dina hälsobesvär med en resa till vackra Italien. Ayurveda är något som föryngrar din själ – du lär dig att fokusera på det väsentliga och varva ner ordentligt.

Ayurveda i Italien

La dolce vita – Ett land som präglas av livsglädje

Du kanske vill få slappna av och fly vardagen eller göra något åt specifika hälsobesvär som reumatism eller depressioner. Med en av våra ayurvedaresor kan du göra allt detta och dessutom upptäcka Italien, detta fantastiska land i söder som bjuder på många olika naturupplevelser. Vare sig du föredrar en vecka i bergen i Sydtirol, vill koppla av i charmiga Abano Terme, i södra Italien eller vid kusten längs ändlösa sandstränder och vackra stenkuster – i våra hotell med ayurveda i Italien väntar kompetens, avslappning och en ny hälsokänsla på dig. Slappna av i gröna skogar och andas in doften av pinjeträd efter dina behandlingar. Innan din kur kan du göra en liten rundresa, t.ex. i Toscana och sedan koppla av med välgörande ayurveda. Italien är landet av amore och livsglädje – här tickar klockorna inte lika snabbt som i Sverige, det finns tid att sakta ner och man älskar att ta hand om sig själv. Italienarna är ett stort fan av det latinska uttrycket ”mens sana in corpore sano” – en sund själ i en sund kropp. Och visst går inte det hand i hand med den ayurvediska filosifin som anser att man bara mår bra om kropp och själ är i balans?

Kom i balans med ayurveda

Det som är så bra med ayurveda är att du kommer att få behandlingar som är skräddarsydda enligt just dina behov. Med hjälp av en pulsdiagnos, dosha test och en utförlig konsultation kommer din läkare att bestämma vilka behandlingar som passar just dig. Testa olika traditionella behandlingar som t.ex.

  • Padabhyanga
  • Shirodhara
  • Nasya
  • Abhyanga
  • Siro Verechena
  • Svedana m.fl.

De får dig och din kropp att komma i balans igen. Ayurveda i Italien är en upplevelse för alla sinnen… Njut av intensiva massage som får alla muskler att slappna av, låt varma oljestrålar smeka din kropp och känn hur heta ångbad rensar kroppen från all onödig ballast – inifrån och utifrån. Du kommer snart att känna dig återhämtad och uppleva en intensiv känsla av inre harmoni. Avgifta kroppen med en klassisk panchakarma kur och ge din kropp en riktig detox! Din kur kompletteras av en ayurvedisk kost som anpassas efter din kur, tillagad av kockar som är specialister på ayurvedisk mat.

Läkarna som praktiserar inom ayurveda måste uppfylla höga kvalitetskrav, även i Europa. Och många hotell med ayurveda i Italien har egna läkare och terapeuter från Indien och Sri Lanka som ger dig riktigt bra autentiska ayurvedabehandlingar.

Ayurveda i Italien

Visste du att...?

  • ”Ayur” betyder liv, ”veda” betyder heligt vetenskap. Ayurveda är alltså vetskapen om livet!
  • Om du är liten och smal är du säkert en vata-typ! Om du däremot är större och tyngre är du nog en kapha-typ.
  • När du bokar en ayurvedaresa till Abano Terme börjar avslappningen redan vid flygplatsen i Venedig – din transfer är redan arrangerad och klar!
  • Du bör absolut praktisera yoga under din ayurvedakur. Detta hjälper dig att slappna av lite extra mycket under behandlingarna och hjälper dig att stressa ner. Yoga är nämligen den bästa formen av aktiv avslappning.

 

Din expert

Jag hjälper dig gärna personligen: 010-750 26 20

Eller kontakta oss: info@spadreams.se

Ayurveda i italien

Låt dina drömmar gå i uppfyllelse i med ayurveda i Italien