detox, resa, juicefasta, hälsa

Fasta på Resan

En fastekur ger dig mer energi och bättre hälsa

Behövs verkligen en fastekur?

Att fasta kan vara nödvändig när du tappar energin  kroppen, om du känner dig tröttutmattad eller allmänt dåligt. Enkla tecken på att kroppen är full av toxiner (gifter och slaggprodukter) är en rubbad matsmältningen, funktionsstörningar av tarmen och förstoppning. Om du har flera av dessa indikationer kan en fastekur vara lägligt.

Kommer jag att svälta ut om jag fasta?

Nej, eftersom där finns olika möjligheter att fasta. Till exempel med en fastekur efter Buchinger, där du får juice, buljong och torra frallor. Vanliga är att du får en tarmrensing för att stödja processen. Andra fastekurer som den F.X. Mayr kuren eller en Schrothkur är lika bra och rekommenderas av experter. Erbjudandet är stort och du kan välja den kur som passar dig bäst.

Fasta stärker kroppen med energi och är därför en bra metod för att få kroppen att börja fungera på ett bättre sätt. Boka din fastekur hos SpaDreams och fasta under anledning av specialister.

Avgiftning och utrening av slaggprodukter är grundläggande för kroppens och själens hälsa. Du kan kombinera din fastekur med träning och vandring, spa behandlingar och andra avslappnande metoder eller aktiviteter.

Varför ayurveda kan fungera som fastekur

En klassisk ayurveda kur innehåller Panchakarma vad som är en fastekur med tyngdpunkt på rengöring. Behandlingar inom panchakarma består av olika ayurvediska användningar för att rensa kroppen. De innebär massage, yoga, användningar av örter eller juicer, ayurvediska medicin och  oljebehandlingar. En Ayurvedisk fastekur ska man göra under en längre tidsperiod för att får långvariga resulater.

Om du behöver ingen fastekur så finns det också andra Ayurveda resor som är säkert spännande för dig. 

Specialister säger att det är även effektivt att fasta för alla som vill går ner i vikt för att kännas frisk och lycklig. Kolla in på SpaDreams erbjudande för diet och kosthållning. Här hittar du alla program som hjälper dig att gå ner i vikt

Våra bästa fastekurer