Entgiftende Detox Smoothies und Säfte

Juicefasta

Rensa kroppen med mycket vitaminer

Fit och vital tack vare juicefasta!

Om du är intresserad av en fastekur, men rent te- eller vattenfasta verkar för tråkigt för dig, kan juicefasta vara något för dig. Med denna fastemetod dricker du massor av färgglada, varierade fasta juicer, bestående av färsk frukt och grönsaker, och du kan hälsomässigt verkligen fylla på! Efter några dagar kommer du att känna dig bättre och mer vital. Under en fastekur med SpaDreams kommer du också att få professionellt stöd och du kan bara koppla av. Res med oss till de vackraste platserna i världen och få din kropp och själ i balans igen med en juicekur!

Vad är juicefasta?

Under en juicekur undviks alla former av fast mat under en begränsad period. Matsmältningsorganen avlastas och kroppen rensar sig från insidan. Den goda nyheten är att trots bristen på fasta livsmedel kan kroppen fortfarande få värdefulla vitaminer, mineraler och fytokemikalier. Detta stöder effektivt avgiftningsprocessen och får immunsystemet igång igen.

 

juicekur, juicefasta

Fördelar med en juicekur

Du undrar kanske varför du bör göra en saftkur över huvud taget, eftersom det inte låter särskilt roligt att ge upp fast mat i upp till en vecka. Men den goda nyheten är att utelämnande av fasta livsmedel under en tid ger många hälsofördelar.

Att juicefasta…

  • ... är färgglatt och mångsidigt tack vare ett stort urval av juicer.
  • ... avlastar matsmältningen.
  • ... låter en rensningsprocess äga rum, som har en föryngrande effekt på dina celler.
  • ... stärker tarmen och immunsystemet.
  • ... ger energi, hälsa och välbefinnande.
  • ... är den perfekta introduktionen till en permanent kostomställning.
  • ... låter dig fundera på ditt konsumentbeteende.
  • ... gör att du går ner vikt lite som i förbigående, även om detta inte är huvudmålet för juicekuren.

 

 

Fasta med juice är bra för själen

Visste du att många människor får berikande insikter om impulser för sina liv geom att fasta? Inre lugn och balans, klarhet och reflektion över ditt eget sätt att leva är ofta en del av fastekurer. Vissa människor utvecklar en helt ny kroppskänsla när de inser vad de kan göra i exceptionella situationer. Lär dig att uppskatta din kropp och ta med denna kunskap i din vardag.


Olika typer av juicefasta

Naturligtvis finns det olika typer av juicedetox. För att hjälpa dig att hitta rätt metod för dig vill vi i det följande presentera några av dem.

Citronsaftkuren

Ett av de enklaste, men ändå överraskande effektiva alternativen är citronsaftkuren. Endast fyra ingredienser krävs: citronsaft, vatten, lönnsirap och cayennepeppar. Denna metod uppfanns av Stanley Burroughs för över 50 år sedan. En av hans patienter drabbades av magsår i flera år och helades helt inom elva dagar med citronsaftkuren. Under åren har citronsaftkuren också bevisat sig med andra besvär. Citronsaftkuren bör endast utföras i några dagar eftersom det, som med många fastekurer, saknas proteiner och kolhydrater, men också fiber och många viktiga vitaminer och mineraler. Om du inte vet om du kan genomgå en sådan fastekur, tala med din läkare och berätta om några sjukdomar innan du bokar.

Klassisk juicedetox

Med den klassiska juicekuren tillförs din kropp fler vitaminer och mineraler än med citronsaftkuren. Man konsumerar minst fem olika kallpressade frukt- och grönsaksjuicer under dagen, vilket ger organismen en rad viktiga näringsämnen.

 

 

Citronsaftkur

 

 

Juicefasta med smoothies

En mildare variant av juice fasta är juicekuren med smoothies. Med denna fastemetod pressas inte frukt och grönsaker utan pureas ihop. Genom att äta pureade frukter och grönsaker ger du din kropp nästan alla de näringsämnen den behöver och du är även mätt längre. Den enda nackdelen med smoothiekuren är att matsmältningsorganen måste bearbeta frukt- och grönsakspurén ännu vidare och organismen kan inte koncentrera sig helt på avgiftningsprocessen som med den klassiska juicekuren eller citronsaftkuren. Det finns inga gränser för kreativitet med en smoothiekur, men på grund av det höga sockerinnehållet i många frukter bör du se till att kombinera detox-smoothies med tillräckligt med grönsaker. Denna form av saftkur är en av de mildaste och därför är den väl lämpad för nybörjare.

 

 

 

Smoothies
Gyllene mjölk, Ayurvedakur

Ayurvedisk juicefasta

När det gäller att läka din kropp inifrån kan du inte undvika ämnet Ayurveda. Ayurveda, "livsvetenskapen", har som läkemetod varit en fast beståndsdel av många kulturer under lång tid och är avsedd att främja hälsa och lindra sjukdomar. Stort fokus läggs här på patientens mentala välbefinnande. En Ayurveda juicedetox återställa balansen mellan kropp, ande och själ.


Juicefasta på våra hotell

På våra hotell hittar du säkert ett erbjudande för juicefasta som helt uppfyller dina förväntningar. Är du intresserad av en striktare saftfastekur, en mild smoothiekur eller en avgiftningskur med hjälp av ayurvediska juicer som syftar helt till ditt välbefinnande? Hos oss hittar du allt detta. Du fastar under professionell vägledning och kopplar av i de vackraste regionerna i världen. Oavsett om Ungern, Sydafrika eller Indien, vi har fantastiska juicefasta erbjudanden för en mängd olika destinationer och presenterar dig här vad du kan förvänta dig på hotellen.

 

 

Förlopp för en juicekur på hotellet

Med utsikt över Balatonsjön kan du avgifta din kropp försiktigt i Ungern och fylla på dina energireserver. De första två av de nio dagarna är avlastningsdagar med en vegetarisk meny. Dessa dagar avlastar organismen och hjälper kroppen att anpassa sig till den kommande fastan. Unna dig vila, drick mycket vatten och minska till exempel din kaffekonsumtion, för att möjliggöra en mild start på fastedagarna. Detta följs av fem juicefastedagar med fem juicer varje dag, såväl som obegränsat örtteer och mycket vatten. Under fastekuren kommer du att få stöd av erfarna fasta-läkare och kommer också att njuta av andra behandlingar som avgiftande bad, massage, yoga och mycket mer. Därefter följer två uppbyggnadsdagar med vegetarisk skonkost.

detox retreat i Dubai får du inte bara frukt- och grönsakssaft, utan också smoothies, buljonger och soppor. Det finns också en mängd olika detoxbehandlingar som massage, detoxhaman, bastur, ångbad osv.

Om du väljer en ayurvedisk avgiftningskur i Indien kommer din fasta plan att anpassas efter dina individuella behov efter att ha fastställt din konstitutionstyp (dosha). Stärkt med ayurvediska teer och juicer kan du utforska gamla tempel och njuta av högkvalitativa Ayurveda- och wellnesserbjudanden i en lyxig atmosfär precis vid stranden efter att du återvänt till hotellet.

Längden av en juicekur på hotellet

En saftkur lovar goda resultat även under en kort tid. Om du planerar en sådan kur för första gången och inte vet hur din kropp kan hantera en avgiftning, bör du fasta i 3-5 dagar. För optimala resultat rekommenderar vi dock en hel vecka med fastesemester. Du bör emellertid inte genomgå en juicefastekur längre än en vecka för att undvika eventuella bristsymptom (särskilt proteiner). Av denna anledning erbjuder våra hotellpartner juicefasta i 3, 5 eller 7 dagar. Om du vill fasta i mer än 10 dagar rekommenderar vi våra basfasta-erbjudanden.

 


Upptäck våra populäraste erbjudanden för juicefasta


FAQ - Juicefasta

Hur länge ska en juicedetox vara?

I alla fall bör juicefasta endast utföras under några dagar för att undvika bristsymtom. Därför hittar du hos oss juicekurer i tre eller fem dagar eller under en vecka.


Vilka biverkningar kan uppstå när jag juicefastar?

Om du har haft kaffe eller stora mängder socker varje dag i åratal, kommer det plötsliga tillbakadragandet av koffein eller socker att leda till huvudvärk. Denna känsla övervinns vanligtvis efter några dagar. Den kalorifattiga dieten kan också ibland få dig att känna dig svag och yr. Det finns också möjlighet att din kropp reagerar på "förändringen i kosten" med diarré och gaser i magen. I de flesta fall tonas dock biverkningarna bort snabbt och de bör inte inskränka dig för mycket.


Finns det en fastahög under juicekuren?

Även med juicekuren kan en så kallad fastahög uppstå efter några dagar. Detta beror på att hjärnan frigör mer serotonin. Att vara starkare än hungern kan också öka självkänslan.


Vem ska aldrig genomföra en juicedetox?

Det finns bara ett fåtal undantag som talar emot en professionell saftkur. Detta inkluderar graviditet eller amning. Dessutom bör diabetespatienter, demenslidande, patienter med en ätstörning, hypertyreos och lever- eller njursisufficiens avstå.


Hur kan jag säkerställa att min kropp förses med tillräckliga proteiner under kuren?

Om olika typer av frukt och grönsaker används under behandlingen är det inte nödvändigt att ta in kosttillskott, eftersom det redan täcker ett brett spektrum av vitaminer. Det finns en brist på proteiner på lång sikt med fasta juice eller smoothie, men eftersom de flesta behandlingar varar mindre än en vecka har detta inga allvarliga konsekvenser för en frisk person.


Är alla frukter och grönsaker tillåtna under saftkuren?

I princip finns det inga begränsningar när du väljer frukt och grönsaker. Beroende på din smak kan du blanda dina juicer och smoothies individuellt. Om du vill äta vissa vitaminer på grund av individuella hälsoproblem, bör du informera dig om respektive ingredienser i förväg. Dessutom reduceras vissa juicekurer till en viss frukt, såsom citronsaftkuren.


Hur kan man förhindra jojo-effekten efter vistelsen på fastehotellet?

För att hålla din reducerade vikt permanent, bör du också säkerställa en hälsosam och balanserad kost och tillräckligt med träning efter juicefastan. Förresten, juicefastekuren är en fantastisk chans att nagelfara dina matvanor och att ta bort vanor som är skadliga en gång för alla från ditt liv.