Hiru Om Ayurveda Resort

Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Kalutara-Maggon
Medlem av Hiru-gruppen, inte långt från Hiru Villa
i en avskild vik med privat strand
Lugn och Ayurveda mitt i den vackra naturen
Till erbjudandena

Nyöppning oktober 2022

Hiru gruppens nybyggda resort, inte långt från Hiru Villa - med kärlek till detaljerna, konstnärligt fenomenal design och naturligtvis vackert belägen vid en privat havsvik. SpaDreams har nu fyra Hiru-resorter i sin portfölj, konceptet är beprövat och kundkretsen är stor. På Hiru Om gillar munkarna att vara gäster som håller sina ceremonier vid Buddha-statyn i trädgården.

Populära attribut

Gratis WiFi
Vid havet
Perfekt för ensamresande
Ayurvedaläkare
Nyhet i programmet
Ayurv. mat enligt doshatyp
24/7 Ayurveda-läkare
Yoga
Fritidsprogram

Topperbjudanden för att matcha ditt urval

Klassisk Ayurvedakur

13 nätter, Dubbelrum, Helpension
från 17 463 kr

Hiru Om Ayurveda Resort i detalj

Din Ayurveda-Resort

Vi har väntat länge på detta och äntligen har tiden kommit! Den nybyggda Hiru Om Ayurveda Resort öppnar sina dörrar i mitten av oktober 2022 och bjuder dig - enligt det beprövade Hiru-konceptet - på en ayurvedisk resa till dig själv. Hiru gruppens fjärde hus ligger inte långt från "moderhuset" Hiru Villa i Maggona och övertygar inte bara med en drömlik botanisk trädgård med gamla träd och sitt direkta läge vid en rymlig vik med en vacker privat strand, utan framför allt med andlighet som känns överallt, kärlek till detaljerna och arkitekternas konstnärliga frihet. Från den unika inredningen i trädgården till smakfulla detaljer på väggar och tak och ett fräckt skepp som välkomnar dig bredvid den vackra saltvattenpoolen. I den omfattande trädgården finns värdiga träd, exotiska blommor och buskar, dammar och viloplatser som "sommarhyttan" samt ett Bodhi-träd, en avkomma av det cirka 2 000 år gamla originalet från Anuradhapura, under vilket Buddha enligt legenden en gång fann sin upplysning. Trädet fördes till Sri Lanka från Indien och har idag status som en nationell helgedom.

Läge & omgivning

Den söta byn Maggona ligger på Sri Lankas sydvästra kust, cirka 5 km norr om Beruwela.

Mat & dryck

I den runda, öppna restaurangen på bottenvåningen, som drar till sig ögonen med sina konstnärliga väggmålningar, kan du förvänta dig individuellt skräddarsydda singalesiska och ayurvediska rätter som meny (valfritt vegetariskt, delvis vit fisk). En del av ingredienserna kommer från hotellets egen grönsaksträdgård. Du är välkommen att skörda några av grönsakerna själv och få dem tillagade av köket.

Ayurveda-Center

I de 7 behandlingsrummen på Hiru Om Ayurveda Centre får du uppleva de dagliga Ayurveda-behandlingarna. Kvalificerade ayurvediska läkare och terapeuter arbetar med stor erfarenhet och omsorg i enlighet med Hiru-filosofin. Vissa behandlingar, t.ex. ayurvedisk fot- eller ansiktsmassage eller det avslutande blombadet, utförs också i trädgården, om vädret tillåter. På så sätt kan du låta blicken vandra medan din kropp behandlas varsamt, och du kan vara säker på att upptäcka ett nytt underbart konstverk här och där i trädgården varje dag.

Yoga och meditation är utmärkta sätt att harmonisera kropp, sinne och själ i den rymliga anläggningen och stöder effektivt de ayurvediska behandlingarna. Du kan uppleva dina asanas och andningsövningar antingen i den öppna yogapaviljongen i trädgården med utsikt över havet eller, om vädret tillåter, på första våningen i det kärleksfullt kallade "runda rummet för andliga aktiviteter". Strandälskare har också möjlighet att utöva yoga på den vackra stranden på den specialbyggda yogaplattformen. Du kan också ta individuella yogaklasser, yogainstruktören finns på plats hela dagen.

Fritid

Förutom de intensiva spabehandlingarna finns det tillräckligt med utrymme och tid för avkopplande läsning eller promenader i trädgården eller på den vackra stranden. Här är lugn och idyll mycket viktigt. Du är också välkommen att använda saltvattenpoolen för att slappna av. Du kan också ägna dig åt olika fritidsaktiviteter utanför anläggningen, fråga bara Hiru-teamet. Du kan till exempel göra utflykter till den autentiska fiskebyn Maggona eller åka tuk tuk till de närliggande städerna Kalutara eller Beruwala, samt båt- och öutflykter.

Hiru och Om-symbolen

En gång i tiden var det meningen att anläggningen skulle utformas i form av en Om-symbol. Detta förverkligades inte strukturellt, men Om:s kraft finns bland annat i trädgården i en vacker stenformation. Betydelsen av Om firas över hela världen - särskilt inom yogan - och yogalektioner avslutas ofta med Om-mantrat. Symbolen Om ("Aum") består av tre bokstäver och betecknar de tre medvetandetillstånden: vaka (A), dröm (U) och djup sömn (M).

Ankomst

Ytterligare information

Hotellrummen i överblick

 • Dubbelrum

   ca. 38qm
  mer information
 • Enkel=dubbelrum

   ca. 38qm
  mer information

Plats

Hiru Om Ayurveda Resort
Sri Lanka, Västkusten Sri Lanka, Kalutara-Maggon
Bandaranaike International Colombo Airport (CMB)
ca 97km / 98min

Loading map ...

Liknande hotell