Hiru Om Ayurveda Resort
COMFORT

Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Kalutara-Maggon
4.7 / 5.0 Utmärkt
3 omdömen
100% Rekommendationer
Medlem av Hiru-gruppen, nära Hiru Villa
vid en avskild havsvik med privat strand
Lugn och ayurveda mitt i vacker natur
Till erbjudandena

Medlem i Hiru-gruppen

Nyligen byggt resort av Hiru-gruppen, beläget nära Hiru Villa - med kärlek till detaljer, fenomenal konstnärlig design och naturligtvis vackert beläget vid en privat havsvik. Det finns nu 4 Hiru Resorts i SpaDreams portfölj, konceptet är beprövat och kundkretsen stor.

Populära attribut

Gratis WiFi
Vid havet
Perfekt för ensamresande
Ayurvedaläkare
Nyhet i programmet
Ayurv. mat enligt doshatyp
24/7 Ayurveda-läkare
Yoga
Fritidsprogram

Topperbjudanden för att matcha ditt urval

Klassisk Ayurvedakur

13 nätter, Dubbelrum, Helpension
från 14 654 kr

Hiru Om Ayurveda Resort i detalj

Ditt Ayurveda-resort

Det nyligen byggda Hiru Om Ayurveda Resort öppnade sina dörrar i oktober 2022 och inbjuder dig - enligt det beprövade Hiru-konceptet - på en ayurvedisk resa till dig själv. Det fjärde hotellet i Hiru-gruppen ligger inte långt från "moderhuset" Hiru Villa i Maggona (ca. 10 minuters promenad) och övertygar inte bara med en drömlik botanisk trädgård (ca. 1 hektar) med gammal trädbestånd och sitt direkta läge vid en vidsträckt vik med vacker privatstrand, utan framför allt med den överallt närvarande spiritualiteten, kärleken till detaljer och arkitekternas konstnärliga frihet. Från unik dekoration i trädgården till smakfulla detaljer på väggar och tak till ett fräckt skepp som välkomnar dig vid den vackra poolen. Den vidsträckta trädgården omfattar förutom värdiga träd, exotiska blommor och buskar, dammar och viloplatser även ett Bodhi-träd, en avkomma från det ca. 2 000 år gamla originalet från Anuradhapura, under vilket Buddha enligt legenden en gång fann upplysning. Trädet fördes från Indien till Sri Lanka och har idag status som ett nationellt helgedom.

Läge & omgivning

Den charmiga lilla staden Maggona ligger på Sri Lankas sydvästkust, ca 5 km norr om Beruwela.

Mat & dryck

I den rundbyggda, öppna restaurangen på bottenvåningen, som med konstnärliga väggmålningar drar blickarna till sig, väntar individuellt anpassade singalesiska och ayurvediska rätter som meny (valbart vegetariskt, delvis vit fisk). Ingredienserna kommer delvis från den egna köksträdgården. Denna inbjuder också dig att själv skörda en eller annan grönsak och låta köket tillaga den.

Ayurvedacenter

I de 7 behandlingsrummen upplever du de dagliga ayurvedabehandlingarna. Kvalificerade ayurvedaläkare och terapeuter praktiserar mycket erfaret och med stor omsorg i harmoni med Hiru-filosofin. Vissa behandlingar, till exempel ayurvediska fot- eller ansiktsmassage eller det avslutande blomsterbadet, utförs gärna utomhus i trädgården vid fint väder. Så du kan - medan din kropp försiktigt tas om hand - låta blicken vandra och upptäcka ett nytt underbart konstverk i trädgården varje dag.

Yoga

Yoga och meditation är utmärkta i den vidsträckta anläggningen för att förena kropp, sinne och själ och effektivt stödja de ayurvediska behandlingarna. Dina asanas och andningsövningar upplevs antingen i den öppna yogapaviljongen i trädgården med utsikt över havet eller, beroende på väder, på första våningen i meditationsrummet.

Fritid

Vid sidan av de intensiva kurbehandlingarna finns det gott om utrymme och tid för avkopplande läsning eller promenader i trädgården eller på den vackra stranden. Här är lugn och idyll i fokus. Den vackra saltvattenpoolen är också tillgänglig för avkoppling för sinnena. Du kan också delta i olika fritidsaktiviteter utanför resorten, tveka inte att prata med Hiru-teamet om detta. Förslag inkluderar utflykter till det autentiska fiskeläget Maggona eller med tuk-tuk till de närliggande platserna Kalutara eller Beruwala samt båt- och öutflykter.

Hiru och Om-symbolen

Resorten var ursprungligen tänkt att utformas i form av en Om-symbol. Detta genomfördes inte i byggnaden, men Om:s kraft återfinns bland annat i trädgården i en vacker stenformation. Betydelsen av Om firas världen över - särskilt inom yoga - och yogapass avslutas ofta med Om-mantrat. Symbolen Om ("Aum") består av tre bokstäver och betecknar de 3 medvetandetillstånden: vakenhet (A), drömmande (U) och djupsömn (M).

Ankomst

Ytterligare information

Hotellrummen i överblick

Hiru Om har totalt 12 dubbelrum (ca. 38 kvm) på 2 våningar, varje rum med balkong eller terrass med utsikt över den fantastiska trädgården och havet (delvis sidovy). Det individuella, stilfulla och mycket kreativa "Hiru-design" återspeglas naturligtvis också i rummen. Förutom dusch/WC, hårtork, telefon, kassaskåp, fläkt, A/C (mot avgift), myggnät och Wi-Fi finns naturligtvis också ayurvediska vårdprodukter och en yogamatta tillgänglig. TV har medvetet utelämnats. Enkelrum är dubbelrum för enskilt bruk.

 • Enkelrum=dubbelrum

   ca. 38 qm
  mer information
 • Dubbelrum

   ca. 38 qm
  mer information

Kundomdömen för Hiru Om Ayurveda Resort

3 verifierade recensioner av resenärerEndast kunder som har rest med oss får lämna en recension

4.7 Utmärkt  

100% rekommenderar hotellet till andra

4.7
Hotell
5.0
Service
5.0
Behandlingar
4.0
Kost
5.0
Wellness-område
3 Resultat
helt enkelt avslappnad och bra.

Regina P.

maj 2024

Ensamresande | mellan 70 och 79 år | 17 - 23 dagar

Kan bättre kockar anställas?

En helt igenom perfekt avkopplande semester med professionell ayurvedisk terapi och vård.

Irmi T.

maj 2024

Som par | mellan 50 och 59 år | 17 - 23 dagar

Hotellet är mycket väl underhållet. Vackra grunder och paradisisk trädgård. Massor av skuggiga platser. Mycket bra att det finns en fin pool i trädgården, eftersom du inte kan simma bra i havet på grund av strömmen. Hållbarhet och inget avfall är mycket viktigt. Köket är autentiskt, personligt, fräscht, varierat och välsmakande. Terapi och terapeuter professionellt utbildade och mycket vänliga. Läkarna är mycket uppmärksamma. All hotellpersonal vänlig och hårt arbetande. Det var en perfekt 3 Wochen☀️

Avslappnande Ayurveda-behandling i en vacker miljö

Wolfgang R.

mars 2023

Ensamresande | mellan 70 och 79 år | 12 - 16 dagar

Mycket bra och frekvent vård av Ayurveda-läkare Super Ayurveda terapeuter God mat som är anpassad till mina doshas Fantastisk atmosfär Supervänlig personal i alla områden!!! Väl återhämtad hela vägen

Plats

Hiru Om Ayurveda Resort
Sri Lanka, Västkusten Sri Lanka, Kalutara-Maggon
Bandaranaike International Colombo Airport (CMB)
ca 97 km / 98 min

Liknande hotell

 • från 7 nätter
  5 445 kr
  - 15%
  Nikki's Nest
  Nikki's Nest
  COMFORT
  Indien · Sydvästra Indien/Kerala · Trivandrum
  Klassisk Ayurvedakur
  Underbart
  4,6
  /5
 • från 7 nätter
  5 377 kr
  - 25%
  Ypsylon Resort
  Ypsylon Resort
  COMFORT
  Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Beruwela
  Klassisk Ayurvedakur - Anti-Stress
  Underbart
  4,6
  /5
 • från 7 nätter
  24 856 kr
  Kunzmann's Hotel | SPA
  Kunzmann's Hotel | SPA
  S
  Tyskland · Rhön / Vogelsberg · Bad Bocklet
  Klassisk Ayurvedakur - Regeneration
  Utmärkt
  4,7
  /5
 • från 7 nätter
  8 240 kr
  - 5%
  Malteser Klinik von Weckbecker
  Malteser Klinik von Weckbecker
  FIRST CLASS
  Tyskland · Rhön / Vogelsberg · Bad Brückenau
  Vistelse
  Underbart
  4,6
  /5

Hotell i närheten