- 20%

Siddhalepa Ayurveda Hälsocentrum
COMFORT

Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Wadduwa
4.3 / 5.0 Fantastiskt
54 omdömen
88% Rekommendationer
Siddhalepa familjeföretag i över 200 år.
Certifierat ayurvedasjukhus
Högkvalificerat team av ayurvedaläkare
Till erbjudandena

Berömt Ayurveda under palmerna

Traditionellt Ayurvedacenter från Siddhalepa-gruppen i en idyllisk strandmiljö. Exklusivt för Ayurvedagäster och medresenärer, högkvalificerat team av Ayurvedaläkare och medicin från egen produktion. Upplev 200 års Ayurvedahistoria och kunskap från Siddhalepa-familjen.

Populära attribut

Gratis WiFi
Pool
Vid havet
Adults Only
Ayurvedaläkare
Ayurv. mat enligt doshatyp
Gym
Yoga
Direkt vid stranden

Topperbjudanden för att matcha ditt urval

Klass. Ayurvedakur (1 pers.) + medresenär utan kur

6 nätter, Dubbelrum, Helpension
i stället för 8 173 krfrån 6 538 kr

Klassisk ayurvedakur

6 nätter, Dubbelrum, Helpension
i stället för 10 140 krfrån 8 112 kr

Siddhalepa Ayurveda Hälsocentrum i detalj

Ditt Ayurvedacenter

Siddhalepa Ayurveda Hälsocentrum, beläget i en idyllisk miljö med tropisk trädgård direkt vid stranden, har varit öppet för sina gäster i cirka 25 år. Anläggningen, som är certifierad som ett Ayurvedasjukhus, är reserverad för Ayurvedagäster och deras medresenärer och är en del av Siddhalepa-gruppen, som har vårdat Ayurvedatraditionen som ett familjeföretag i över 200 år. Förutom Ayurvedacentra i Tyskland, Slovakien och Tjeckien driver företaget också ett Ayurvedasjukhus och en Ayurvedauniversitet på Sri Lanka. Idag är företaget känt för sina ayurvediska produkter i Tyskland, är ISO-certifierat och EU-licensierat. 

Siddhalepa-gruppen

För cirka 200 år sedan började familjen Hettigoda att tillverka och distribuera ayurvediska produkter under varumärket Siddhalepa. Vid tillverkningen i fabriken på Sri Lanka kombineras skickligt traditionell ayurvedisk kunskap med den senaste teknologin och ständig forskning och förbättring av formlerna. Produkterna kontrolleras regelbundet av staten, är utmärkta med Good Manufacturing Practice (GMP) och av Food and Drug Administration (FDA) och finns idag tillgängliga på marknaden världen över, även i Tyskland.

Produktsortimentet från Siddhalepa inkluderar eteriska balsamer och oljor, ayurvedisk kosmetika och hudvårdsprodukter, tandkräm samt även ayurvediska örtmediciner, kosttillskott, elixir och te. Gäster på Siddhalepa-hotellen är inbjudna att besöka fabriken och lära sig mer om gruppen.

Läge & omgivning

Populärt bland både lokalbefolkningen och turister, ligger Wadduwa på Sri Lankas sydvästkust.

Mat & dryck

Resortet har en öppen restaurang på stranden samt en luftkonditionerad restaurang på första våningen nära lobbyn. I samråd med ayurvedaläkarna serveras ayurvediska rätter. Beroende på beläggning kan ayurvedagäster njuta av skickligt tillagade vegetariska rätter antingen som meny eller från buffén. Vit fisk kompletterar menyn. Internationella rätter är också möjliga på begäran. På begäran kan du även njuta av rätterna i en privat miljö på ditt rum.

Ayurvedacenter

Teamet består av 5 ayurvedaläkare och flera terapeuter som utbildats vid Siddhalepa Ayurveda Hospital och har därmed utmärkta kvalifikationer. Deras långa erfarenhet av internationella gäster bidrar också till det goda ryktet om ayurvedakuren på Siddhalepa Ayurveda Hälsocentret. Det finns totalt 22 behandlingsrum för ayurvedabehandlingar enligt ordination och inriktning. Den traditionella läkekonsten ayurveda är idealisk för hjärt-kärlproblem, högt kolesterol, högt blodtryck, metaboliska störningar eller övervikt, hudsjukdomar, migrän, luftvägssjukdomar, bronkit och astma, diabetes, reumatism och mycket mer. Yoga och meditation kompletterar kuren (även vid poolen möjligt). Den som söker mycket individuell rådgivning och en autentisk ayurvedakur har kommit helt rätt.

Fritid

Resortet har en generös sötvattenpool med vattenfall samt ett litet gym nära poolen. En havsbris som blåser genom trädgården med läkande örter leder dig till viloområdet i mangroveträsket på stranden, idealiskt för strandpromenader. Dessutom erbjuds föreläsningar, 90-minuters ayurvediska matlagningskurser (ca. 35 € (ca. 395 SEK), från 2 pers., betalas på plats) och olika utflykter (mot avgift) av hotellet.

Ankomst

Ytterligare information

Nyheter på plats

Praktiska dokument

Hotellrummen i överblick

Flera 1-3-våningsbyggnader är utspridda över området och inrymmer totalt 50 rum. Utrustningen motsvarar västerländska standarder med sittområde, regndusch och badrum/toalett, hårtork, telefon, satellit-TV, kaffee-/te-set, fläkt, A/C, kassaskåp och minibar. Varje rum har ett eget singalesiskt tema och individuell charm. Superior (ca. 42 kvm) med terrass eller balkong och utsikt över pool och trädgård. Deluxe (ca. 49 kvm) med terrass och havsutsikt. Deluxe Suite (ca. 65 kvm) med stor terrass eller balkong och trädgårdsutsikt. Wi-Fi i lobbyn. EZ är DZ för ensam användning.

 • Superior terrass enkelrum=dubbelrum

   ca. 42 qm
  mer information
 • Superior balkong enkelrum=dubbelrum

   ca. 42 qm
  mer information
 • Superior terrass dubbelrum

   ca. 42 qm
  mer information
 • Deluxe havsutsikt enkelrum=dubbelrum

   ca. 49 qm
  mer information
 • Deluxe svit

   ca. 65 qm
  mer information
 • Deluxe havsutsikt dubbelrum

   ca. 49 qm
  mer information
 • Superior balkong dubbelrum

   ca. 42 qm
  mer information

Kundomdömen för Siddhalepa Ayurveda Hälsocentrum

54 verifierade recensioner av resenärerEndast kunder som har rest med oss får lämna en recension

4.3 Utmärkt  

88% rekommenderar hotellet till andra

4.3
Hotell
4.9
Service
4.9
Behandlingar
4.5
Kost
4.4
Wellness-område
 • "avslappnad semester"
 • "vänlig personal"
 • "ren anläggning"
 • "välskött trädgård"
 • "havsutsikt"
 • "ayurvediska behandlingar"
 • "professionell service"
 • "hälsosam mat"
 • "charmig atmosfär"
 • "varierad buffé"
54 Resultat
Underbar avkoppling i ett grönt paradis

Stefanie L.

april 2024

Ensamresande | mellan 50 och 59 år | 12 - 16 dagar

Siddhalepa Ayurvedic Resort är något alldeles speciellt: traditionell, mycket effektiv medicin som produceras internt med bra behandlingar och massage i en något föråldrad anläggning mitt i en underbar trädgård. Atmosfären är avslappnad, charmigt föråldrad, men det finns stora gamla träd och massor av fåglar, apor, ekorrar etc. på området. Personalen är mycket tillmötesgående och vänlig - jag kände mig mycket väl omhändertagen. Läkarna och terapeuterna är mycket uppmärksamma. Kunskaper i engelska är en stor fördel, men det finns alltid möjlighet att få hjälp av en anställd som talar perfekt tyska.

Underbart på alla sätt!

Claudia L.

april 2024

Som par | 12 - 16 dagar

Min fjärde Ayurveda-behandling på Siddhalepa Resort var återigen fantastisk och extremt avkopplande. Man kan inte önska sig trevligare och mer kompetenta läkare och terapeuter, och hela Siddhapela-teamet kan inte vara mer hjälpsamma. Mina favoriter: den dagliga yogaklassen och den enorma poolen. Jag kommer tillbaka!

Medicinskt toppklass!

Andreas D.

mars 2024

Ensamresande | 17 - 23 dagar

Anläggningen är helt enkelt eftersatt, så inte ens personalens goda humör och hjälpsamhet är till någon nytta. Behandlingarna är perfekta, tyvärr i smutsiga, instängda rum.

Vi var mycket nöjda med behandlingarna och resortens läge

Christina K.

mars 2024

Som par | mellan 60 och 69 år | 12 - 16 dagar

Atmosfär och personal mycket bra. I behov av renovering i många delar av anläggningen. Men det håller på att göras. Ayurveda-behandlingarna är mycket medicinska men effektiva och hållbara. Frukosten alltför europeisk. Vi känner oss avslappnade.

Mycket avkopplande

Laetitia K.

mars 2024

9 - 11 dagar

Plats

Siddhalepa Ayurveda Hälsocentrum
Sri Lanka, Västkusten Sri Lanka, Wadduwa
Bandaranaike International Colombo Airport (CMB)
ca 81 km / 87 min

Liknande hotell

 • från 2 nätter
  4 592 kr
  Ayurveda Resort Mandira
  Ayurveda Resort Mandira
  S
  Österrike · Steiermark · Bad Waltersdorf
  Ayurveda-provsmakning
  Enastående
  4,9
  /5
 • från 3 nätter
  4 872 kr
  - 15%
  SwaSwara
  SwaSwara
  +
  Indien · Södra Indien Karnataka · Gokarna
  SWA - Välbefinnande & Yoga
  Utmärkt
  4,8
  /5
 • från 3 nätter
  4 068 kr
  - 15%
  Thermae Sylla Spa Wellness Hotel
  Thermae Sylla Spa Wellness Hotel
  Grekland · Euboia · Edipsos
  Termal-Wellness vid havet
  Utmärkt
  4,8
  /5
 • från 1 natt
  991 kr
  - 25%
  Hotel Oversum Winterberg
  Hotel Oversum Winterberg
  S
  Tyskland · Nordrhein-Westfalen · Winterberg
  Wellnessdagar
  Underbart
  4,5
  /5

Hotell i närheten