- 10%
Liten och personlig Ayurveda-retreat
Förenar tradition med moderna influenser
Specialiserad på post-kemoterapibehandling
Till erbjudandena

En grön oas med fokus på natur, gemenskap och äkta välbefinnande

Vill du hitta lugn, praktisera yoga och njuta av ayurvediska behandlingar? Mitt i gröna trädgårdar, exotiska växter och en varm gemenskap är detta den idealiska platsen. Det är inte för inte som detta socialt engagerade resort har vunnit flera internationella utmärkelser. Övertyga dig själv och upplev det traditionella livet i Sri Lanka, ayurvedans läror och djup inre frid.

Populära attribut

Lugnt område
Ekologisk mat
Ayurvedaläkare
Mitt i naturen
Ayurveda-Tri-Dosha mat
24/7 Ayurveda-läkare
Yoga
Diabetiker kost
Vegansk mat

Topperbjudanden för att matcha ditt urval

Avkoppling i det gröna

1 natt, Dubbelrum, Halvpension
i stället för 511 krfrån 460 kr

Yoga & Mindfulness

7 nätter, Dubbelrum, Helpension
i stället för 8 622 krfrån 7 760 kr

Ayurveda Detox

7 nätter, Dubbelrum, Helpension
i stället för 9 644 krfrån 8 680 kr

Ayurveda Panchakarma

14 nätter, Dubbelrum, Helpension
i stället för 23 850 krfrån 21 465 kr

Ayurveda Viktminskning

14 nätter, Dubbelrum, Helpension
i stället för 25 881 krfrån 23 293 kr

Plantation Villa i detalj

Ditt Ayurveda- & Yoga-resort

Den prisbelönta Plantation Villa ligger i sydväst Sri Lanka, cirka 30 minuter från Kalutara stranden. Inbäddad i frodiga tropiska trädgårdar, te- och kryddplantager erbjuder detta miljövänliga och socialt engagerade resort en lugn tillflyktsort för gäster som söker lugn, stillhet och frid. Egendomen är omgiven av tropiska träd och vilda fåglar och har en pool i det gröna, ett risfält, en gummiodling, en ekologisk frukt-, grönsak- och kryddträdgård samt en mahogny- och kokosnötsplantage.

Läge & Omgivning

Området runt Nehinna präglas av frodig grönska och en hisnande landskap. Mjuka kullar, täta skogar och fruktbara fält formar scenen. Njut av den dagliga utsikten över dussintals gröna nyanser. Området är idealiskt för lätta vandringar - som till exempel till vattenfallet eller över små kullar. I närheten av Nehinna ligger staden Kalutara (ca. 25 minuters bilresa), känd för sina vackra stränder och sin rika historia.

Ät & Njut

Den hälsosamma ekologiska köket skapar en mångfald av ayurvediska Tridosha-rätter med moderna influenser, bestående av färsk frukt, grönsaker och örter från egen odling eller lokala producenter. Frukten och grönsakerna får även plockas av gästerna. Specialkost för allergier och intoleranser kan ordnas. Allt vatten som används kommer från de fyra naturliga källvattenbrunnarna på fastigheten.

Ayurvedacenter

Det internationella teamet består av 3 erfarna Ayurveda-läkare (1 läkare tillgänglig 24/7), terapeuter, yogalärare, tränare och munkar som fokuserar på regenerationsprocessen för kropp, sinne och själ genom naturliga helningsmetoder. Resorten erbjuder daglig Hatha Yoga och meditation i Yoga Shala och meditationshallen i naturen. Dessutom erbjuds workshops och föreläsningar som fokuserar på olika aspekter av yoga och meditation, och det finns ett eget apotek på plats. Post-kemoterapi program på förfrågan.

Fritid

Simma i infinitypoolen, koppla av i jacuzzin, guidade vandringar genom de omgivande te- och kryddplantagerna, tappning av gummiträd ("latexträdskörd"), matlagningskurser, bibliotek, kulturella utflykter.

METTA Trust Stiftung – Kärleksfull Vänlighet

Genom sin välgörenhetsorganisation METTA Trust engagerar sig Plantation Villas för hållbar utveckling av samhällen i Sri Lanka. En del av varje gästs intäkter doneras till denna stiftelse, som stöder olika initiativ såsom utbildning, hälsovård och miljöskydd. Samtidigt bidrar de även till lokala välgörenhetsevenemang i Storbritannien (Plantation Villa UK). Genom din vistelse investerar du inte bara i ditt eget välbefinnande utan bidrar också till att förbättra samhället både inrikes och utrikes.

Konceptet

"Vi tror på varje träd, varje fågel och varje vindpust som förbinder vår villa med världen omkring oss. Inspirerade av våra förfäders rötter och uråldriga traditioner, tar vi dig med på en oavbruten, sammanlänkad sexstegsresa mot välbefinnande (hjärta, sinne, kropp, gemenskap, miljö, anda)."

1. Hjärta: Emotionellt välbefinnande och kärlek. Kärnan i processen är förståelsen för varje människas grundläggande behov av att bli omhändertagen. Plantation Villa är inspirerad av buddhistiska läror, särskilt Metta - den kärleksfulla vänligheten. Du kommer att lära dig många verktyg som hjälper dig att uppnå emotionell stabilitet och inre frid.

2. Sinne: Kunskap och visdom. Plantation Villa grundar sin kunskap på vediska och buddhistiska läror, modern medicin, naturläkemedel, homeopati, näringslära, fitness och mycket mer. Denna kunskap möjliggör undervisning i konsten att vara närvarande.

3. Kropp: Fysiskt välbefinnande och holistisk läkning. Erfarna läkare erbjuder en rad ayurvediska behandlingar. Plantation Villa välkomnar patienter med cancer, depression, förlamning och andra sjukdomar. Kroppen stöds ytterligare med hälsosam mat, näringsrådgivning och extraktiviteter som vandringar och cykelturer.

4. Gemenskap: På Plantation Villa befinner du dig i hjärtat av byn och tas om hand av gemenskapen. Autenticiteten och den uppriktiga vänligheten kommer att få dig att känna dig som en del av gemenskapen. Genom att hjälpa andra utvidgar du ditt eget sinne och din koppling till världen omkring dig. Som gäst är du välkommen att delta i gemensamma aktiviteter i byn.

5. Miljö: Den inre resan med ett steg utåt. Plantera ett träd, känn jorden under dina fötter och det tysta suset från skogen när den vaknar till liv. Din process främjas genom kopplingen till naturen.

6. Anda: Att väcka andan innebär att fylla hjärtat, läka kroppen, nära sinnet, koppla samman med andra och återförena sig med planeten vi kommer från. På detta sätt upptäcker du fullständigt välbefinnande.

Ankomst

Extra information

Bra att veta

Hotellrummen i överblick

17 rum, varav 9 standard i 2 lodges samt 6 deluxe och 2 sviter i villan på det 150 år gamla tidigare kolonialägandet. Här smälter traditionell arkitektur samman med modern komfort. Alla rum är rymliga och luftiga med dusch/WC, hårtork, fläkt, allergivänliga kuddar och madrasser, linne, Wi-Fi, kassaskåp, terrass och en hisnande utsikt över landskapet. Deluxe rum och sviter med A/C. Sviten har dessutom ett badkar.

 • Standard dubbelrum för enkelanvändning

  mer information
 • Standard dubbelrum

  mer information
 • Deluxe dubbelrum för enkelanvändning

  mer information
 • Svit

  mer information
 • Deluxe dubbelrum

  mer information

Plats

Plantation Villa
Sri Lanka, Västkusten Sri Lanka, Kalutara-Nehinna
Bandaranaike International Colombo Airport (CMB)
ca 88 km / 81 min

Liknande hotell

Hotell i närheten