- 10%

Plantation Villa
COMFORT

Sri Lanka · Västkusten Sri Lanka · Kalutara-Nehinna
Liten och personlig Ayurveda-retreat
Förenar tradition med moderna influenser
Specialiserad på post-kemoterapibehandling
Till erbjudandena

En grön oas med fokus på natur, gemenskap och äkta välbefinnande

Vill du hitta lugn, praktisera yoga och njuta av ayurvediska behandlingar? Mitt i gröna trädgårdar, exotiska växter och en varm gemenskap är detta den idealiska platsen. Det är inte för inte som detta socialt engagerade resort har vunnit flera internationella utmärkelser. Övertyga dig själv och upplev det traditionella livet i Sri Lanka, ayurvedans läror och djup inre frid.

Populära attribut

Lugnt område
Ekologisk mat
Ayurvedaläkare
Mitt i naturen
Ayurveda-Tri-Dosha mat
24/7 Ayurveda-läkare
Yoga
Diabetiker kost
Vegansk mat

Topperbjudanden för att matcha ditt urval

Avkoppling i det gröna

1 natt, Dubbelrum, Halvpension
i stället för 514 krfrån 463 kr

Yoga & Mindfulness

7 nätter, Dubbelrum, Helpension
i stället för 8 678 krfrån 7 810 kr

Ayurveda Detox

7 nätter, Dubbelrum, Helpension
i stället för 9 706 krfrån 8 735 kr

Ayurveda Panchakarma

14 nätter, Dubbelrum, Helpension
i stället för 24 001 krfrån 21 601 kr

Ayurveda Viktminskning

14 nätter, Dubbelrum, Helpension
i stället för 26 046 krfrån 23 441 kr

Plantation Villa i detalj

Ditt Ayurveda- & Yoga-resort

Den prisbelönta Plantation Villa ligger i sydvästra Sri Lanka, cirka 30 minuter från Kalutara stranden. Inbäddad i frodiga tropiska trädgårdar, te- och kryddplantager erbjuder detta miljövänliga och socialt engagerade resort en lugn tillflyktsort för gäster som söker lugn, stillhet och frid. Fastigheten är omgiven av tropiska träd och vilda fåglar och har en pool i det gröna, ett risfält, en gummiplantage, en ekologisk frukt-, grönsak- och kryddträdgård samt en mahogny- och kokosnötsplantage.

Konceptet

"Vi tror på varje träd, varje fågel och varje vindpust som förbinder vår villa med världen omkring oss. Inspirerade av våra förfäders rötter och ursprungliga praxis, tar vi dig med på en kontinuerlig, sammanlänkad sexstegsresa mot välbefinnande (hjärta, sinne, kropp, gemenskap, miljö, ande)."

1. Hjärta: Emotionellt välbefinnande och kärlek. Processens kärna är förståelsen för varje människas grundläggande behov av att bli omhändertagen. Plantation Villa är inspirerad av buddhistiska läror, särskilt Metta - den kärleksfulla vänligheten. Du kommer att lära dig många verktyg som hjälper dig att uppnå emotionell stabilitet och inre frid.

2. Sinne: Kunskap och visdom. Plantation Villa grundar sitt kunnande på vediska och buddhistiska läror, modern medicin, naturläkemedel, homeopati, kost, fitness och mycket mer. Denna kunskap gör det möjligt att undervisa gäster i konsten att vara närvarande.

3. Kropp: Fysiskt välbefinnande och holistisk läkning. Erfarna läkare erbjuder en rad ayurvediska behandlingar. Plantation Villa tar emot patienter med cancer, depression, förlamning och andra sjukdomar. Kroppen stöds ytterligare med hälsosam mat, kostnadsrådgivning och extra erbjudanden som vandringar och cykelturer.

4. Gemenskap: På Plantation Villa befinner du dig i hjärtat av byn och tas om hand av gemenskapen. Autenticiteten och den uppriktiga vänligheten kommer att få dig att känna dig som en del av gemenskapen. Att hjälpa andra utvidgar ditt eget sinne och din anslutning till världen omkring dig. Som gäst är du välkommen att delta i gemensamma aktiviteter i byn.

5. Miljö: Den inre resan med ett steg utåt. Plantera ett träd, känn jorden under dina fötter och det tysta suset från skogen när den vaknar till liv. Din process främjas genom förbindelsen med naturen.

6. Ande: Att väcka anden innebär att fylla hjärtat, läka kroppen, nära sinnet, ansluta till andra och återförenas med planeten vi kommer ifrån. På detta sätt upptäcker du fullständigt välbefinnande.

Läge & Omgivning

Området runt Nehinna präglas av frodig grönska och en hisnande landskap. Mjuka kullar, täta skogar och fruktbara fält formar scenen. Njut av den dagliga utsikten över dussintals gröna nyanser. Området är idealiskt för lätta vandringar - som till exempel till vattenfallet eller över små kullar. I närheten av Nehinna ligger staden Kalutara (ca. 25 minuters bilresa), känd för sina vackra stränder och sin rika historia.

Ät & Njut

Det hälsosamma ekologiska köket skapar en mängd ayurvediska tridosha-rätter med moderna influenser, bestående av färsk frukt, grönsaker och örter från egen odling eller lokala producenter. Frukten och grönsakerna får även plockas av gästerna. Specialkost för allergier och intoleranser kan tillgodoses. Allt vatten som används kommer från de fyra naturliga källvattenbrunnarna på fastigheten.

Ayurvedacenter

Det internationella teamet består av 3 erfarna Ayurveda-läkare (1 läkare tillgänglig 24/7), terapeuter, yogalärare, tränare och munkar som fokuserar på regenerationsprocessen för kropp, sinne och själ genom naturliga helningsmetoder. Resorten erbjuder daglig Hatha Yoga och meditation i Yoga Shala och meditationshallen i naturen. Dessutom erbjuds workshops och föreläsningar som fokuserar på olika aspekter av yoga och meditation, och det finns ett eget apotek på plats. Post-kemoterapi program på förfrågan.

METTA Trust Stiftung – Kärleksfull Vänlighet

Genom sin välgörenhetsorganisation METTA Trust engagerar sig Plantation Villas för hållbar utveckling av samhällen i Sri Lanka. En del av varje gästs intäkter doneras till denna stiftelse, som stöder olika initiativ såsom utbildning, hälsovård och miljöskydd. Samtidigt bidrar de även till lokala välgörenhetsevenemang i Storbritannien (Plantation Villa UK). Genom din vistelse investerar du inte bara i ditt eget välbefinnande utan bidrar också till att förbättra samhället både inrikes och utrikes.

Fritid

Simma i infinitypoolen, slappna av i jacuzzin, delta i guidade vandringar genom de omgivande te- och kryddplantagerna, latexträds-skörd, matlagningskurser, bibliotek, kulturella utflykter.

Ankomst

Bra att veta

Hotellrummen i överblick

17 rum, varav 9 standard i 2 lodges samt 6 deluxe och 2 sviter i villan på det 150 år gamla tidigare kolonialägandet. Här smälter traditionell arkitektur samman med modern komfort. Alla rum är rymliga och luftiga med dusch/WC, hårtork, fläkt, allergivänliga kuddar och madrasser, linne, Wi-Fi, kassaskåp, terrass och en hisnande utsikt över landskapet. Deluxe rum och sviter med A/C. Sviten har dessutom ett badkar.

 • Standard dubbelrum för enkelanvändning

  mer information
 • Standard dubbelrum

  mer information
 • Deluxe dubbelrum för enkelanvändning

  mer information
 • Deluxe dubbelrum

  mer information
 • Svit

  mer information

Plats

Plantation Villa
Sri Lanka, Västkusten Sri Lanka, Kalutara-Nehinna
Bandaranaike International Colombo Airport (CMB)
ca 88 km / 81 min

Hotell i närheten