resa med hund, hund, resa

Hundvänliga Hotell

Hundvänliga hotell - på semester med hunden

Våra bästa hotell för dig med hund

Våra fyrbenta vänner ska med på semester!

resa med hund, hund, resa

Hundar är en del av familjen därför vill vi att du kan ta med dig din hund på semester. På våra hundvänlliga hotell blir hundar välkomnade så att du måste inte lämna din bästa fyrbenta vän när du reser.

Ta långpromenader med din hund vid stranden eller ta med den på cykelturer. Om du boka hos SpaDreams kommer ni båda två bli lycklig på semestern och avkopplad efter resan.

Att åka på semester med din hund, ska vara något roligt och du ska inte behöva oroa dig för att något händer med din älskling när ni är på resande fot tillsammans. För att underlätta måste du ta ditt ansvar som ägare och läsa på innan ni ger er iväg. Flygplan och bilar är inte utformade med hundar i åtanke, och du måste veta vad som väntar er när ni når din slutdestination. Genom att planera din resa med din hund i förväg, kan du göra semestern riktigt avkopplande för både dig och din hund.

Oavsett om du reser via flyg, båt eller bil, här är några tips för att förhindra problem när du och din hund är på resa:

  • Besök veterinären. Se till att din hund är vid god hälsa och har nog av alla nödvändiga mediciner för resan. Beroende på destination, kan veterinären föreslå ytterligare vaccinationer. Till exempel, om resan innebär vandring i skogen, kan veterinären råda en vaccination för borrelia.
  • Få ett hälsointyg från veterinären. Detta verifierar att din hund är i gott skick, och det kan krävas av vissa flygbolag, hotell, eller hund dagis platser i andra städer.
  • Prata med veterinären om lugnande medel. Dessa är viktigast om ditt husdjur har haft resor ångest i det förflutna, men du kan välja att använda dem som en försiktighetsåtgärd. Dock kan din veterinär avråda dem för flygplan resor.
  • Fråga din veterinär om ett mikrochip. Om din hund inte har en redan, kanske du vill en som ett skydd mot att förlora honom permanent i en obekant plats.
  • Känna till reglerna på resmålet. Till exempel, för att få en hund över gränsen till Mexiko, måste det hälsointyg vara daterat inom två veckor från resdagen.

Läs också informationen om spa i Polen eller hälsoresor. Vi är säkra på att du komer hitta något som passar dig!

OBS! För din och hunds välmående rekommenderar vi dig att resa inom Europa. Om du bilar genom Europa måste du inte oroa dig att din fyrbenta vän känner sig ensam under en långflygresa. Därutöver är de flesta europeiska länderna hundvänliga. Men kolla alltid på landets lagar om in-och utförsel av djur.

Alla våra mysiga hotell för hundägare

Hitta det perfekta hotellet för din semester med hund