Spa i Europa

Många kurorter i Europa övertygar med ett imponerande läge i bergen eller vid havet. Hotellen erbjuder ett brett utbud av hälso-, wellness- och avkopplingsmöjligheter. Många spaanläggningar ligger vid havet eller vid det helande vattnet från termiska källor. Som spagäst drar du nytta av en hög avkopplingsfaktor.

Upptäck de vackraste europeiska spa-anläggningarna med oss

Vill du lära känna och besöka kurorter i Europa samt ta en paus i ett termiskt bad eller vid havet? Då är kurorter i Europa, som du kan hitta till exempel i Tyskland, Ungern, Tjeckien eller Polen , det perfekta valet för dig. Lär dig mer om dem på den här sidan och var i Europa det är vackrast och vilka möjligheter till vila och avkoppling som står till förfogande för dig.

Vad gör Europa till en spa-region

Budapest

Spa-regionerna i Europa ligger i vackra landskap med ett högt rekreationsvärde. De ligger i bergen, vid havet eller på platser som har utsetts till kurorter på grund av sina källor.

Många av kurorterna har varit kända och populära i mer än hundra år. Det gäller bland annat kurorter i Tyskland som Bad Kissingen och andra europeiska orter vid Östersjön.

I Tjeckien kan du uppleva en traditionell kurortsvistelse i Karlsbad eller Marienbad. Ungern med Héviz och Budapest är känt för sina klara termiska källor, som också har besökts i mer än ett sekel.

Alla kurorter i Europa erbjuder dig inte bara ett individuellt spaprogram, utan också ett högt fritidsvärde. Upptäck bergig eller modern arkitektur och en underbar natur som inbjuder till olika utomhusaktiviteter.

Det viktigaste med din kurort är att du känner dig avslappnad och trygg så att din kur kan utföras på bästa möjliga sätt. Om du har frågor eller funderingar så finns vi här för att besvara dem.

De bästa spaanläggningarna i Europa

Kurorter i Tyskland

Kurorter i Tyskland

I Tyskland finns det spaanläggningar i alla regioner som är välkända och populära i Europa. Bland dem finns Bad Kissingen. Kurorten med sitt magnifika läge var mycket populär redan under kejsartiden. De överskådliga orterna vid Östersjöns kust erbjuder inte bara frisk havsluft, utan också hotell i magnifika lägen med utsikt över havet.

Mer information om kurorter i Tyskland

Kurorter i Polen

Kurorter i Polen

I Polen har kurorter vid Östersjön gjort sig ett namn i mer än hundra år. Świnoujście och Kolberg välkomnar många gäster år efter år. De magnifika stränderna och det varierade programmet för att främja hälsa och välbefinnande på hotellen har gjort det möjligt för dem att få status som erkänd kurort.

Kurorter i Ungern

Kurorter i Ungern

Terapisalongerna i Ungern hämtar sin läkande kraft främst från de många termiska källorna. Dessa har varit kända i flera hundra år för sina positiva hälsoeffekter och avslappningsfrämjande effekter. Den termaliska sjön i Héviz är särskilt berömd. Budapest är den enda europeiska huvudstaden som också har utsetts till kurort.

Kurorter i Slovakien

Kurorter i Slovakien

Kurorter i Slovakien är inte bara övertygande för sina hälsofrämjande och avkopplande källor, utan också för landskapet, som förstärker rekreationseffekten med sin friska luft, sina berg och skogar. Besök till exempel de välkända kurorterna i Piešťany, Rajecké Teplice och Turčianske Teplice.

Kurorter i Slovenien

Kurorter i Slovenien

Slovenien erbjuder dig en magnifik natur. I bergen kan du vandra eller ta långa promenader. Det är också möjligt att cykla. De mest kända kurorterna är Moravske Toplice, Laško och Radenci. Det helande vattnet från kurorten Rogaška Slatina, även känt som "Donat Mg", skickas på flaska över hela världen.

Kurorter i Tjeckien

Kurorter i Tjeckien

I Tjeckien finns Europas äldsta kurorter med de västböhmiska kurorterna Karlsbad, Marienbad och Franzensbad. Källorna har varit kända i mer än hundra år och är populära för sin effektivitet. Om du älskar bergen rekommenderas en spavistelse i Giant Mountains. I Jáchymov finns också ett stort antal spahotell.

FAQ - Vanliga frågor om spa i Europa

Vilka är de vackraste spaanläggningarna i Europa?
För vem är spaanläggningar i Europa lämpliga?
Vid vilken tid på året är kurorter i Europa särskilt trevliga att besöka och varför?
Vad ligger bakom utmärkelsen Great Spa Towns of Europe?

Ytterligare relevant information om kurorter i Europa