- 25%
Holitiska, högkvalitativa program
ombrändad till Six Senses Vana sedan januari 2023
omtänksamt team, känsla av samhörighet på plats
Till erbjudandena

Holitiska terapier i en exklusiv miljö

I detta moderna ashram - nyligen under varumärket Six Senses - är målet att göra hälsa till en upplevelse. Holistiska program, ursprunglig fantastisk natur och ett modernt, ekologiskt inriktat retreat hjälper dig att manifestera din magi och energi. "Grunden för vår existens är vördnad för naturen. Naturen är oövervinnerlig. Den är inte utanför oss, utan vi är en del av den."

Populära attribut

Gratis WiFi
Pool
Deluxe / Best Spa
Perfekt för ensamresande
Ekologiska hotell
Fokus på hållbarhet
Ekologisk mat
Wellness-område
Ayurvedaläkare

Topperbjudanden för att matcha ditt urval

Upplev Vana

3 nätter, Dubbelrum, Helpension
i stället för 19 223 krfrån 14 417 kr

Tibetanskt program

5 nätter, Dubbelrum, Helpension
i stället för 41 956 krfrån 31 467 kr

Yogaprogram

5 nätter, Dubbelrum, Helpension
i stället för 41 956 krfrån 31 467 kr

Sömnprogram

5 nätter, Dubbelrum, Helpension
i stället för 41 956 krfrån 31 467 kr

Detoxprogram

5 nätter, Dubbelrum, Helpension
i stället för 41 956 krfrån 31 467 kr

Ayurvedaprogram

14 nätter, Dubbelrum, Helpension
i stället för 119 384 krfrån 89 538 kr

Vikthantering

21 nätter, Dubbelrum, Helpension
i stället för 172 377 krfrån 129 283 kr

Six Senses Vana i detalj

Ditt lyxiga wellness-retreat

Six Senses Vana (Vana betyder skog) ligger i en tät Sal-skog på 21 hektar nära Dehradun, med Himalayas utlöpare från Mussoorie i norr, och är en fristad där du kan komma som du är och fritt koppla samman med dig själv och naturen.

Det nyligen som Six Senses ombrända lyxretreatet står för holistiska terapier med målet att uppnå fysisk, mental, emotionell och andlig balans, samt en hållbar transformation. Den starka filosofin och den lojala kundkretsen hos huset, som har drivits under namnet Vana sedan 2014, har formats av grundaren Veer Singhs djupa intresse och respekt för hållbart jordbruk, traditionell visdom och naturen. Det unika konceptet - som även under varumärket Six Senses fortsätter att omsorgsfullt vårdas - erbjuder gäster (kärleksfullt kallade "Vanavasis") möjligheten att dra nytta av de mest varierade naturläkemedel och traditionella helningsmetoder för att hitta det bästa för sina individuella behov. Målet är att sätta uppnåeliga mål och uppnå mätbara resultat, med holistiska tillämpningar och regenerativ förebyggande vård för att göra wellness till en upplevelse.

Den terapeutiska aspekten av vistelsen kompletteras av den lyxiga och detaljorienterade miljön samt närheten till naturen. Med ett innovativt energikoncept ner till minsta detalj har ett idealiskt utrymme för ditt välbefinnande skapats.

Ät & Njut

Mat betraktas sedan urminnes tider i Indien som en gåva till det gudomliga, och på samma sätt ser Vana-kockarna sina serverade rätter som en gåva till sina Vanavasis. Två restauranger erbjuder utsökt, vackert presenterad "Eat With Six Senses"-mat för ditt välbefinnande: naturliga ingredienser, lokala och hållbara, och mindre är mer. Indisk matkonst kombineras av mästare i sitt hantverk med ayurvediska principer; lunch som buffé, middag à la carte. Rätterna tillagas av lokala, färska och ekologiska ingredienser, delvis från egen odling. Menyerna innehåller näringsinformation, så att du kan göra ditt personliga val i glädjen av att äta. Inga regler ställs, såvida de inte är absolut nödvändiga för ett specifikt retreat-mål. Alternativ som är vänliga mot allergiker, vegetariska och veganska alternativ samt kött, fisk och fjäderfä från noggrant ursprung erbjuds också.

Wellness & Ayurvedacenter

"Sätt om dina intentioner och manifestera magin".

Varje vistelse på Six Senses Vana inkluderar boende med helpension, individuell kost, ett wellness-screening och rådgivning, ett dagligt retreat-program (sömn, detox, yoga, vikthantering, ayurveda eller ayurveda panchakarma) med privata behandlingar, tillgång till gruppkativiteter (se exempel på veckoplan nedan) och kläder (inklusive tillbehör). Baserat på din ankomstkonsultation och ditt wellness-screening, planerar läkarna ytterligare behandlingar under din vistelse från ledande ayurveda-, yoga-, tibetansk medicin- och naturläkare. Över 50 behandlings- och undersökningsrum finns spridda över det moderna ayurvedacentret, ett wellnesscenter samt ett spa, tibetanskt helande center och Watsu-pool. Behandlingarna och terapierna med egna produkter utförs av ett engagerat team av professionella och erfarna specialister och terapeuter från olika discipliner. På läkarnas inrådan och baserat på principerna för ayurveda, sowa rigpa och naturläkemedel, tillverkar den egna apoteket avkok, infusioner, örtblandningar och aktuella applikationer som används medvetet och är inhemska.

Traditionell tibetansk medicin

Den traditionella tibetanska medicinen är ett helande system som har sina rötter i ayurveda, kinesisk medicin och buddhism. Grundvalen för den tibetanska medicinen är de fem elementen: jord, vatten, eld, trä och metall. I fokus ligger det harmoniska balansen av elementen. När de befinner sig i ett tillstånd av brist, överskott eller störning, påverkar de varandra negativt, vilket leder till sjukdom. När elementen arbetar i harmoni, är människan frisk.

För diagnos används, förutom det utförliga samtalet med patienten, även puls- och tungdiagnostik. Den tibetanska medicinen består av olika områden som tillsammans syftar till att återställa människans hälsobalans. Detta inkluderar kost, växtbaserade läkemedel samt extern behandling i form av massage m.m. Särskilt viktigt är den rätta sinnesstämningen, eftersom helande är omöjligt med hat, avund eller girighet i hjärtat.

Hållbarhet på Vana

På Six Senses Vana är hållbarhet en livsstil. Detta återspeglas i många områden, till exempel:

 • i byggnadssättet/designen (Green Building-koncept, LEED-platinstatus - Leadership in Energy and Environmental Design)
 • materialen (mjuka färger, trä från certifierad odling, konstverk från 100% återvunnet material)
 • vattenanvändningen (regnvatten för bevattning, specialkranar, egen tappningsanläggning, solvärme)
 • egen produktion, kompostering, lokala/säsongsbetonade produkter
 • och mycket mer

Fritid

Uppvärmd inomhus- och utomhuspool, 4 yogastudios och paviljonger, ett gym utrustat med den senaste tekniken stödjer den individuella strävan efter välbefinnande. Promenadväg genom den 8 hektar stora egendomen. Lobby/lounge med bibliotek och barområde för te och färska juicer.

Ankomst

Extra information

Praktiska dokument

Hotellrummen i överblick

66 samtida estetiska rum, designade med mycket trä och kärlek till detaljer (ca 50 kvm) och 16 sviter (ca 98-292 kvm) representerar troget Vana-filosofin som personliga fristäder som kombinerar värme med exceptionell komfort och lyx i harmoni med naturen. Varje dag finns det ett nytt set av löst sittande Kurtas (indisk klädsel) av ekologisk bomull och ett urval av vackra, färgglada sidenhalsdukar för gästerna. De ljusfyllda rummen med terrass eller balkong och utsikt över trädgårdarna eller sal-skogen är bekvämt utrustade med bad/dusch/toalett, A/C, rymligt sovområde, iPod-dockningsstation, Wi-Fi, kassaskåp och garderob. Forest Suite med extra vardagsområde, Bodhi Suite dessutom med privat behandlings- och meditationsområde, Esteva Suite med öppen spis och större terrass. Vana Suite med öppna spisar, meditationsrum, terrass och uppvärmd plaskpool, mottagnings- och bagagerum.

 • Garden Room enkelrum=dubbelrum

  mer information
 • Garden Room dubbelrum

   ca. 49 qm
  mer information
 • Forest Room dubbelrum

   ca. 49 qm
  mer information
 • Skogsvy enkelrum=dubbelrum

  mer information
 • Bodhi Suite

   ca. 98 qm
  +1 vidare
  mer information
 • Forest Suite

   ca. 98 qm
  +1 vidare
  mer information
 • Esteva Suite

   ca. 145 qm
  +1 vidare
  mer information

Plats

Six Senses Vana
Indien, Norra Indien/Uttarakhand, Dehradun
Dehradun Airport (DED)
ca 31 km / 56 min
Indira Gandhi International Airport (DEL)
ca 281 km / 323 min

Liknande hotell

Hotell i närheten

 • från 8 nätter
  13 578 kr
  - 12%
  The Begnas Lake Resort & Villas
  The Begnas Lake Resort & Villas
  Nepal · Centrala Nepal · Pokhara
  Klassisk Ayurvedakur
  Utmärkt
  4,8
  /5
 • från 14 nätter
  21 269 kr
  Yoga i Ashram med Mini Rundresa
  Yoga i Ashram med Mini Rundresa
  Indien · Delhi · Nya Delhi
  Yoga, Ayurveda & Mini Rundresa
 • från 5 nätter
  10 244 kr
  Gyllene Triangeln - Rundresor i Indien
  Gyllene Triangeln - Rundresor i Indien
  Indien · Rajasthan · Delhi - Agra - Fatehpur Sikri - Jaipur
  Gyllene Triangeln Indien - 3 stjärnor
 • från 1 natt
  816 kr
  Stop Over Delhi
  Stop Over Delhi
  Indien · Delhi · Nya Delhi
  Vistelse på 3* hotell
 • från 5 nätter
  9 577 kr
  Gyllene Triangeln Indien Rundresa
  Gyllene Triangeln Indien Rundresa
  Indien · Rajasthan · Delhi - Agra - Fatehpur Sikri - Jaipur
  6 dagars rundresa / 5 nätter på deluxe hotell
 • från 3 nätter
  3 782 kr
  - 25%
  Naad Wellness
  Naad Wellness
  DELUXE
  Indien · Delhi · Sonipat
  Naad-upplevelsen
 • från 6 nätter
  14 946 kr
  Yogaresa i norra Indien
  Yogaresa i norra Indien
  Indien · Norra Indien/Uttarakhand · Rishikesh
  Yoga & Ren Natur i Himalaya
 • från 2 nätter
  10 531 kr
  Ananda i Himalaya
  Ananda i Himalaya
  Indien · Norra Indien/Uttarakhand · Narendra Nagar
  Upplev Ananda
  Enastående
  5
  /5