Palace Merano-metoden för 100% välbefinnande
6 000 kvm stort hälsocenter, 44 kabiner
5 avdelningar för medicin, näring och välmående
Till erbjudandena

Hälsa för livet - Balansera kropp & själ i harmoni

Välbefinnande, avkoppling och innovation. Det anrika hälsocentret i ett historiskt 5-stjärnigt hotell erbjuder en lyxig inramning för din resa mot nytt välbefinnande och återupptäckt av din hälsa. De individuella behandlingarna på Palace Merano syftar till att eliminera toxiner, återvinna energi och kontrollera vikten. Behandlingarna är personliga och speciellt utformade för att möta individuella behov. Ta en paus från vardagen och sätt dig själv i centrum för ett nytt program för psykofysisk regenerering.

Populära attribut

Luftkonditionering
Pool
Centralt läge
Lugnt område
Bergsområde
Deluxe / Best Spa
Handikappsvänlig
Wellness-område
Mitt i naturen

Topperbjudanden för att matcha ditt urval

Spa Välbefinnande

5 nätter, Dubbelrum, Helpension
från 35 318 kr

Detox & Långlivadhet

5 nätter, Dubbelrum, Helpension
från 41 768 kr

Relax & Balans

5 nätter, Dubbelrum, Helpension
från 43 240 kr

Anti-Aging

5 nätter, Dubbelrum, Helpension
från 44 217 kr

Sport & Återhämtning

5 nätter, Dubbelrum, Helpension
från 49 586 kr

Palace Merano i detalj

Ert hälsosamma hotell

Palace Merano välkomnar sina gäster med värme och gästfrihet, omgivet av en stor park. På bara några minuters promenad når du den stora termen i Merano, kurpromenaden och Meranos historiska stadskärna. Det stilfulla och eleganta hotellet består av huvudbyggnaden och ett slott som är förbundna med varandra. Från båda byggnaderna når du spaet med hiss.

I de inbjudande lokalerna på Palace Merano njuter du av ett exklusivt behandlingsprogram som inte bara maximerar ditt välbefinnande utan också förbättrar din hälsa. Det erfarna teamet stödjer och hjälper dig gärna på din väg mot en bättre livsstil.

Läge & Omgivning

Spastaden Meran - mellan bergstoppar och palmer, Belle Époque och modern arkitektur - med upp till 300 soliga dagar om året, erbjuder den idealiska miljön för en avkopplande och framgångsrik kur, något som redan kejsarinnan Sissi visste att utnyttja! Skyddad av bergen, erbjuder Meran ett relativt milt klimat som möjliggör en medelhavsväxtlighet. Många plana promenadvägar som Tappeinerweg, Gilfpromenaden och Kurpromenaden vid Passer samt många Waalvägar i området inbjuder till avkopplande promenader. Endast 6 minuters promenad från hotellet ligger den rymliga Meran-terme. Sportentusiaster kan utnyttja vintersportområdet Meran 2000 eller det nästan gränslösa vandringsområdet. Ett besök på den historiska hästkapplöpningsbanan eller i den botaniska trädgården vid slottet Trauttmannsdorf är värt det.

Ät & Njut

Hotellet har 2 dietiska restauranger och en lounge-bar för kvällsunderhållning. Hotellbaren serverar alkoholfria drycker. Eleganta kläder önskas på kvällen.

När ditt kropp, när ditt sinne! Grunden för ett gott och hälsosamt liv är korrekt näring med noggrant utvalda ingredienser och lämplig tillagningsmetod för rätterna. Läckra recept har utvecklats för detoxdieten för att återfinna den fysiska balansen genom avsyrning, avgiftning och djuprengöring samtidigt som smaklökarna skäms bort.
De menyer som ingår i denna kost tvingar kroppen att frigöra de toxiner som lagrats över tid. Dessa kan sedan elimineras, främst genom njurarna och levern. Den viktnedgång som uppstår är endast en trevlig bieffekt och inte huvudmålet.
Den huvudsakligen vegetariska kostplanen är baserad på färska och säsongsbetonade produkter, vars smak framhävs av örter och kryddor. Det avgiftande och rengörande Detox-kostkonceptet kompletterar behandlingarna under kuren.

I Detox-menyn undviks kött, salt, raffinerade livsmedel och mejeriprodukter, istället används livsmedel med huvudsakligen neutralt pH-värde, rika på mineraler och vitaminer.
Frukosten består av en färskt tillagad fruktsallad, en kopp örtte och kornkaffe. Menyn till lunch och middag består huvudsakligen av veganska rätter, helst säsongsbetonade, regionala och ekologiska, med sallader, grönsaker och frukt, rika på vitaminer, fiber och antioxidanter. Produkter från sojabönor som edamame och tofu (växtbaserat protein), baljväxter, bönor, spannmål, nötter, frön, fullkornsprodukter, spelt, quinoa, couscous och fisk. Detox-dieten inkluderar också en "flytande dietdag" baserad på grönsaksbuljong.
Alternativt till Detox-menyn finns Biolight-menyn med lätta och hälsosamma rätter, med fisk, fjäderfä, vitt kött, inspirerade av det medelhavsköket. Måltiderna kan tjäna som idealisk inspiration för en hälsosam och balanserad kost hemma.

På nyårsafton utökas middagen med extra rätter (utan extra kostnad).

Matlagningskurser

För att fortsätta hemma har speciella matlagningskurser (mot en avgift) utformats. Köksteamet och näringsrådgivarna delar med sig av hemligheterna och knepen för ett hälsosamt, balanserat kök utan att ge avkall på smak.

Näringsrådgivning

Tillsammans med det kvalificerade personalen från näringsavdelningen genomförs en anamnes avseende individuella matvanor. Baserat på detta utvecklas en personlig kost, vars tillämpning rekommenderas under kuren och efteråt.

Medicinsk avdelning

Den medicinska avdelningen erbjuder på ca 1 500 kvm fem områden för Hälsa & Nutrition, Bioenergetik, Hydro-Fangoterapi, SPA & Fitness samt Relax & Balans. Läkarmottagning i hotellet, 24-timmars akuttjänst. Specialistläkarteam, osteopater, fysioterapeuter, terapeuter för bioenergetik och hydrobehandlingar, närings- och dietrådgivare, estetiska medicinläkare, naturläkare och naturopater.
Bioenergetisk check-up och mätningar av kroppens energitillstånd.
Omfattande behandlingsspektrum med akupunktur, hydrokolonterapi, bentäthetsmätning, vitamin- och anti-åldersinfusioner, smärtbehandling, cellresonansbehandling och Resonax. Revital Hydro-Fangoterapi med hydroaromaterapi, fytoslamterapi och hydrojet. Manuella massage, muskel- och fasciamassage, lymfdränage, fotreflexzonmassage och yogamassage. Mage-, bröst-, huvud- och cellulitbehandling. Floatingterapi för fysisk och mental djupavslappning. För att minska fysisk och mental stress, spänning, för att förbättra sömnkvaliteten erbjuds yogamassage, floatingterapi, konnektiv-reflexmassage, mindfulness-träning och behandlingar för djupavslappning och energiförnyelse.

Eget laboratorium för allmänna profilanalyser som hormon-, kardio- och långlivsprofil, mätningar av järninnehåll, reumafaktor, tumörmarkörer, heliobacter, fettsyror och vitamininnehåll, urinanalyser, fastställande av livsmedelsintoleranser och antibiotikaresistensbestämning.

Målen:

 • Uppnå en optimal psyko-fysisk balans
 • Hormonell balans
 • Förbättring av muskulaturen, lederna och skelettsystemet
 • Förbättrad sömnkvalitet
 • Stärkning av immunsystemet
 • Förbättring av matsmältningssystemet, lever-/galla- och njursystemet
 • Främjande av långlivadhet
 • Förbättring av hjärt-kärlsystemet och cirkulationen
 • Återställande av metabolisk balans och uppnående av idealvikt

Palace Merano-metoden

Maximalt välbefinnande, revitalisering av kroppen och bevarande av hälsan tack vare avancerade behandlingar och kontinuerlig forskning. Palace Merano-metoden tillämpas med ett holistiskt perspektiv, där varje individs unikhet står i centrum. Huvudpelarna i metoden är avgiftning - förebyggande - långlivadhet.

Grunden för Palace Merano-metoden finns i TCM, Traditionell Kinesisk Medicin, som på Palace Merano kompletteras med tillämpningen av de mest avancerade funktionella, allopatiska och energetiska behandlingarna för förebyggande syften (västerländsk medicin). Basen är läran om de fem elementen. Den personliga tillhörigheten till ett element är en väsentlig del för ett individuellt anpassat behandlingsprogram.
Åldrandet är en naturlig process som är densamma för alla människor. Hur vi hanterar det biologiska åldrandet beror helt på oss själva. Kuren bidrar till att stärka immunsystemet, göra vävnaden mer elastisk och förbättra absorptionen av livsmedel, vitaminer, mineraler och essentiella fettsyror. Kroppen stärks och kan åter ladda med ny energi och kraft.
Det nära samarbetet med företaget Piroche från Merano möjliggör utvecklingen av olika produktlinjer inom området för näring, diet och kosmetika. Detta ger möjlighet att bevara det optimala hälsotillstånd och välbefinnande som uppnåtts under kuren på Palace Merano så länge som möjligt även hemma.

Citat: "Välbefinnande och hälsa är tillgångar som kräver kontinuerliga ansträngningar för att bevaras. Att bibehålla välbefinnande innebär inte bara att undvika sjukdomar, utan också att dagligen stärka vår hälsa och främja långlivadhet. Detta uppnås genom en kost rik på antioxidanter och naturliga produkter som stödjer kroppens försvarsprocesser mot fria radikaler, bromsar cellnedbrytningen och stärker de organiska funktionerna. Hälsosamt åldrande i ett tillstånd av allmänt välbefinnande är faktiskt möjligt. Förutsättningen för detta är lämplig vård av den egna kroppen och sinnet, vilket möjliggör en harmonisk upplevelse av varje fas i ens liv." Dr. Massimiliano Mayrhofer (Palace Merano).

Wellness, SPA & Skönhet

Wellnessområde (dagligen 08:00 - 20:00) på ca 1 800 kvm med inomhuspool (ca 16 x 7 m, ca 29°C), utomhuspool (31 x 13 m, uppvärmd ca 26°C, maj till oktober). Bastu, ångbad, bubbelpool och Kneipp-bana. Pool-bar i utomhusområdet. Ett våtområde enbart för damer finns tillgängligt! Oaser av lugn i den rymliga hotellparken med sin medelhavsväxtlighet.

Gym på ca 160 kvm med utsikt över parken genom ett 162 kvm panoramafönster, utrustat med Technogym® och Artis-utrustning. Power Plate-träning, TRX Activity Sling-träning, Vs Max Plus Performer för Pilates, vakuum-power-träning, CRYO-Lifecube kylterapi. Personlig tränare (mot avgift). Stort utbud av aktiviteter med aqua-fitness, Kinesis-träning, kickboxning, Pilates, Qi Gong, hållningskorrigerande gymnastik och yoga, som även kan äga rum i parken. Guidade vandringar och nordic walking.
NYTT: Hållnings- och rörelseanalys: I tecknet av förebyggande hälsofrämjande erbjuder hotellet Palace Merano nu en ny innovativ metod för rörelseanalys. Systemet har utvecklats av experter inom biomekanik, neurologi, fysioterapi och ingenjörsvetenskap för att förbättra hållning, gång och kroppsstabilitet. Metoden använder gånganalysteknologier, kontrollerar bäckenpositionering och dynamisk kroppsstabilitetskontroll för att identifiera och korrigera hållningsfel, problem med fotisättning och benrörelser.

Skönhetsspa (dagligen från 08:00) huvudsakligen med dagsljuskabiner.
Energetiska massage, behandlingar av huvudhårbotten, nacke och axlar. Manikyr, fransk manikyr, nagelförstärkning och -förlängning, pedikyr, hårborttagning, peeling, ansikts- och kroppsbehandlingar (Detox, Anti-Aging, Dränering).
Medicinsk estetik för behandling och kroppskonturering och uppstramning av ansikte och kropp med högteknologiska metoder som Skin Analyzer Q1, MesoJet, Plasmozon, Rexon-age 2, Indiba djupvård diatermi och Robolex eller TriLipo högfrekvens.
Produkter från PIROCHE Cosmétique och Revital-Kosmetik tillverkade av källvatten från Sydtyrolen och fytextrakt från medicinska växter. Kosmetiklinjen Revital, Detox for Longevity omfattar egenskaperna Detox, Revitalisering och Anti-Aging. Detox hjälper kroppen att återfå balansen och stödjer huden i att rensa ut toxiner som ackumulerats genom negativa levnadsvanor, stress och miljöföroreningar. Revitalisering aktiverar den naturliga processen för cellregenerering och kan motverka åldrandeprocessen.

NYTT: sväva till total avkoppling!

Den toppmoderna floating-tanken (mot avgift) isolerar din kropp och ditt sinne från omvärldens distraktioner och skapar ett tillstånd av lugn, idealiskt för fysisk återhämtning och mental avslappning. Tillståndet av djupavslappning aktiverar kroppens "parasympatiska respons". Att tillbringa en timme i floating-tanken börjar man släppa alla fysiska spänningar och ackumulerad psykisk stress och upplever en ren känsla av välbefinnande.

Fritid

Många promenad- och vandringsleder, bergsturer, mountainbike-stigar och cykelturer erbjuds. Vintersportområdet Meran 2000 är välutrustat för vintersport. Stort kulturellt utbud med evenemang som konserter och museer.

Golf

18-håls golfbanan Passeier, ca 17 km från Meran, designad av den kända golfarkitekten Wilfried Moroder (medlem i European Institute of Golf Course Architects - EIGCA), är skickligt integrerad i landskapet och det alpina terrängen. Den varsamt modellerade terrasseringen med landskapligt vackert placerade dammar och bunkrar kräver strategiskt spel. Med en total längd på 5.791 m och Par 71 är banan en höjdpunkt för golfare. Ca 13 km från Meran hittar golfare paradiset Golf Club Lana "Gutshof Brandis" av golfbanedesignern Michael Pinter (9 hål, 2793 meter längd - damer 2436 meter, Par 70). Den trevliga 9-hålsbanan är lämplig för golfare i alla åldrar och erfarenhetsnivåer på grund av dess jämnare terräng. Ansluten är golfskolan av den tidigare nationella tränaren för England, Head-Pro Chris Mawdsley.

Ankomst

Extra information

Hotellrummen i överblick

Hotellet erbjuder 99 stilfullt möblerade rum, inklusive 23 enkelrum och 32 dubbelrum samt 14 juniorsviter och 30 sviter i huvudbyggnaden och det direkt anslutna slottet. Kategorin Comfort (ca 28 till 41 kvm) erbjuder utsikt över Merano och de omgivande bergen i naturparken Texelgruppen, från det privata balkongen av rummen Park Superior ser man ut över den stora hotellparken. Alla rum är utrustade med individuellt justerbar A/C, TV, telefon och kassaskåp. Det rymliga marmorbade rummet har handfat, en del med badkar, mestadels med regndusch med glasavskärmning, bidé och WC. Dessutom finns en personvåg, en hårtork, tofflor och en badrock tillgängliga. Rum för allergiker och med förbindelsedörr på begäran. Det finns både klassiska enkelrum och dubbelrum för enskilt bruk. Hissar.

 • Junior Suite Comfort

   ca. 36-50 qm
  +1 vidare
  mer information
 • Dubbelrum Comfort

   ca. 28-41 qm
  +1 vidare
  mer information
 • Dubbelrum Park superior

   ca. 28-41 qm
  +1 vidare
  mer information
 • Enkelrum=dubbelrum Comfort

   ca. 28-41 qm
  +1 vidare
  mer information
 • Enkelrum=dubbelrum Park Superior

   ca. 28-41 qm
  +1 vidare
  mer information
 • Enkelrum Comfort

   ca. 23-31 qm
  +1 vidare
  mer information

Plats

Palace Merano
Italien, Sydtyrolen, Meran
Bolzano Airport (BZO)
ca 32 km / 31 min
Innsbruck Airport (INN)
ca 156 km / 117 min

Liknande hotell

Hotell i närheten

 • från 7 nätter
  16 441 kr
  Alphotel Stocker
  Alphotel Stocker
  S
  Italien · Sydtyrolen · Sand in Taufers
  Fasta enligt Buchinger 7 nätter
  Utmärkt
  4,7
  /5
 • från 2 nätter
  4 898 kr
  - 10%
  Lefay Resort & Spa Dolomiti
  Lefay Resort & Spa Dolomiti
  D
  Italien · Sydtyrolen · Pinzolo
  Avkoppling i bergen
 • från 2 nätter
  2 874 kr
  Post Seefeld Hotel & Spa
  Post Seefeld Hotel & Spa
  Österrike · Tyrolen · Seefeld
  Ren välbefinnande
 • från 5 nätter
  28 455 kr
  Engel Ayurpura
  Engel Ayurpura
  FIRST CLASS
  Italien · Sydtyrolen · Welschnofen
  Ayurveda Rasayana
 • från 3 nätter
  6 703 kr
  ADLER Spa Resort BALANCE
  ADLER Spa Resort BALANCE
  Italien · Sydtyrolen · St. Ulrich
  Avkoppling i Dolomiterna 3 nätter
 • från 4 nätter
  4 898 kr
  - 25%
  Hotel Steger-Dellai
  Hotel Steger-Dellai
  Italien · Sydtyrolen · Seiser Alm
  Wellness på Seiser Alm
 • från 3 nätter
  6 553 kr
  Vegan Hotel LA VIMEA
  Vegan Hotel LA VIMEA
  Italien · Sydtyrolen · Naturns
  pure & easy
  Utmärkt
  4,8
  /5
 • från 3 nätter
  4 242 kr
  Hotel Schwarzschmied
  Hotel Schwarzschmied
  S
  Italien · Sydtyrolen · Lana
  Helhjärtat Släppa Taget
  Enastående
  5
  /5