Hälsofasta på semestern

Prova på en detox på resan - bli pigg och frisk!

Hitta din perfekta hälsoresa

Lyxiga hotell för din härliga fastakur

Hälsofasta gör man bäst på semestern

Våren är den bästa årstiden för en fastekur eftersom man vill bli av med de extra kilon man har lagt på sig över vintern. Det är inte bara bra för att gå ner vikt men också för att rena kroppen från toxiner och stimulera kroppens ämnesomsättning - vilket är de typiska resultaten av en hälsofastekur.

Även om det finns hemma-fastekurer är det alltid bättre att fasta under anledning av en läkare för att få de bästa resultaten utan att skada kroppen. Därför bör du boka din fastekur på speciella hotell som erbjuder ett motsvarande program.

Varför hälsofastar man? Att fasta kan vara nödvändigt när energinivån i kroppen känns låg eller rubbad eller om du känner dig trötthängig eller allmänt låg och saknar energi. Detta kan vara enkla tecken på att kroppen är full av toxiner (gifter och slaggprodukter) såväl som att tarmarna inte fungerar som de ska. Känner du dig förstoppad kan även fasta vara hjälpsamt.

Dricker man verkigen bara vatten under en tidsperiod?

Nej, eftersom där finns olika fastekurer! Det finns till exempel en fastekur efter den tyska Dr. Buchingers metoder, eller fastekurer som F.X. Mayr och Schrothkur . Dessa utesluter inte fast mat Du kan välja mellan många olika kurer och se vilken som passar dig bäst. Utrensande av slaggprodukter och avgiftning bildar grunden för kroppens och själens hälsa. Du kan kombinera din fastekur med vandring, wellness och andra avslappnande eller aktiva program.

Fasta sägs vitalisera kroppen och är därför en bra metod för att få kroppen att börja fungera på ett bättre sätt. Boka nu din fastekur hos SpaDreams!

 

 

Vilket hotell blir perfekt för just din hälsosemester?