Hälsofasta på semestern

Prova på en detox på resan - bli pigg och frisk!

Hitta din perfekta hälsoresa

Lyxiga hotell för din härliga fastekur

Hälsofasta gör man bäst på semestern

Hälsofasta

Du känner dig lite svullen och plufsig efter vinterns långa mysiga stunder framför tv:n med glögg och pepparkakor? Våren är den bästa årstiden för en fastekur eftersom man vill bli av med de extra kilon man har lagt på sig över vintern. Det är inte bara bra för att gå ner vikt, utan även för att rensa kroppen från gifter och stimulera ämnesomsättningen - vilket är de typiska resultaten av en hälsofastekur.

Även om det finns koncept för att göra en hälsofasta på hemmaplan är det alltid bättre att fasta under anledning av en läkare för att få de bästa resultaten utan att skada kroppen. Dessutom har forskningen visat att man har mer disciplin och får det lite lättare när man vill banta eller genomföra andra livsstilsändringar under semestern! Därför bör du boka din fastekur på speciella hotell som erbjuder ett motsvarande program.

Varför hälsofastar man? Att fasta kan vara nödvändigt när energinivån i kroppen känns låg eller rubbad eller om du känner dig trötthängig eller allmänt låg och saknar energi. Detta kan vara enkla, men viktiga tecken på att kroppen är full av gifter och slaggprodukter såväl som att tarmarna inte fungerar som de ska. Det kan även vara bra att fasta när du känner dig förstoppad! Det finns många olika alternativ hur du kan fasta - det finns säkert en variant som passar just dig.

Dricker man verkigen bara vatten under en tidsperiod?

Nej, eftersom där finns många olika fastekurer! Det finns till exempel en fastekur efter den tyska Dr. Buchinger, eller fastekurer som F.X. Mayr och Schrothkuren. Dessa utesluter inte fast mat - du äter små mängder mat, som t.ex. grönsaker eller mjölk och bröd, som stimulerar matsmältningen.

Du kan välja mellan många olika kurer och se vilken som passar dig bäst. Att rensa kroppen från slaggprodukter och avgifta den regelbundet bildar grunden för kroppens och själens hälsa. Du kan kombinera din fastekur med vandring, wellness och andra avslappnande eller aktiva program.

Fasta sägs vitalisera kroppen och är därför en bra metod för att få kroppen att börja fungera på ett bättre sätt. Boka din fastekur hos SpaDreams redan idag och ta ett steg mot en bätte hälsa!

 

Alla hotell för din hälsofasta

Fasta i utvalda hotell i Tyskland

Fastahotell i Tyskland

Fastahotell i Tyskland av SpaDreams: Upplev spabehandlingar som Thalasso, aroma-bad och massage utöver din fastekur och njut av en tid med välmående och lugn! Våra hotell för dig till en värld av fasta och avslappning med ett stort utbud av olika behandlingar så att du kan slappna av och trivas.

Unna dig en semester i en vacker omgivning

Här väntar sköna omgivningar och en enastående gästvänlighet på dig:

• upplev fasta gemensamt med likasinnade
• avgifta kroppen med detoxprogram, som t.ex. juicefasta
• njut av hav och strand vid Tysklands kuster
• stavgång och vandringar genom Tysklands gröna skogar
• och andra saker som du gillar…

Fasta, semestra, slappna av

Fastahotell i Tyskland

Semester i våra fastahotell i Tyskland betyder framför allt att du kan slappna av, få kropp och själ i balans igen och lämna den stressiga vardagen bakom dig i några dagar. Detta kan du göra med en förlängd helg men även med en treveckors-fastakur i en region som ligger längre bort.

Glöm vardagsstressen och koncentrera dig på din egen kropp – gör en fastekur vid kusten, i medelhöga bergsområden eller i alperna – du väljer själv. Alla hotell har en sak gemensamt: de vill ge dig en lyckad fastesemester.

Om du inte kan bestämma dig för ett av våra hotell hjälper vi dig gärna så att du hittar ditt drömresemål i Tyskland för just din hälsofasta!

Maximal flexibilitet

☀️ Vi arrangerar hotellrum, transfer och program åt dig. Båt-, flyg- och tågresa bokar du på egen hand. ✈️

Din expert

Jag hjälper dig gärna personligen: 00 46 10 750 26 20

Eller kontakta oss: Skicka förfrågan

Njut av en vistelse i ett fastahotell i Tyskland

Vilket hotell blir perfekt för just din hälsosemester?