fastenwoche

Fastevecka

En veckas fasta med SpaDreams

7 dagars fasta

Fasta avgiftar inte bara kropp och själ, utan motverkar eller förebygger även sjukdomar. Med en fastevecka i våra drömhotell hjälper du din hälsa på traven och tillbringar samtidigt en fantastisk semester långt borta från vardagen. Som i förbigående kan du även minska vikten lite.

SpaDreams önskar dig mycket glädje med din fastevecka!


En fastekur på 7 dagar på våra vackraste hotell

Så här funkar det

En full mage tar energi från kroppen, det vet vi alla. Fasta stänger däremot till stor del ned matsmältningsprocesserna och drar energi från våra reserver. Å ena sidan avlastas våra organ och kroppen rengörs från insidan, å andra sidan bekämpas också störande fettavlagringar under fasteveckan.

Vilken fastekur lämpar sig för 7 dagars fasta?

Om du har bestämt dig för att boka en fastekur på 7 dagar hos SpaDreams är det bara frågan om den passande kuren kvar.

De flesta fastemetoderna kan genomföras väl under en 7 dagars fasta. Tidsperioden är perfekt för att lära känna motsvarande kuren och för att uppnå första resultat. Dessutom kommer du att ta med dig hem värdefulla tips och kunna använda det ena eller det andra i din vardag.

Populära fastekurer som lämpar sig för en fastvecka är:

Basfasta

Basfasta är en mycket skonsam fasteteknik. Under fasteveckan avstås från allt som bildar syra i kroppen, alltså socker, starkt bearbetade livsmedel eller även stress. Bortsett från förändringen av det som hamnar på tallriken (mycket grönsaker, frukt, soppor, sallader,…) finns det doch inga stora inskränkningar och du behöver inte ens svälta. Det är en av de största fördelarna med en fastekur med alkalisk diet.

Korg full med basiska livsmedel

 

 

tekanna

Buchinger fasta

Terapeutisk fasta enligt Buchinger är klassikern bland fastekurerna. Under en fastevecka med Buchinger kommer du att endast inta flytande livsmedel på 7 dagar: Uteslutligen grönsaksbuljong, juicer och teer står på menyn. Kuren rensar tarmen och stimulerar kroppens självhelande krafter. Moderat kroppslig aktivitet stöder processen och leder till välbefinnande på en holistisk nivå.

 

 

Schrothkuren

7 dagars fasta med Schrothkuren ska också stimulera kroppen självhelande krafter. Denna metod baserar på fyra pelar som bygger på vegetarisk reduktionskost, Schroth’ska inpackningar som får dig att svettas ordentligt, omväxlande dryckes- och torra dagar och skifte mellan motion och vila. Den klassiska Schrothkuren tar 7 dagar, så att den kan genomföras optimalt under en fastekur på 7 dagar.

frau trinkt wasser

 

 

Milch-Semmel-Diät

F.X. Mayr

F.X. Mayr kuren, som några kanske känner till som mjölk-bröd-dieten, strävar efter en hållbar tarmsanering och lämpar sig särskilt för de som inte vill avstå helt från mat. Begreppen skonsamhet, rensning, skolning och utbyte spelar en central roll. F.X. Mayr kuren kan prövas under en fastevecka, men här rekommenderas en längre tidsperiod för att uppnå bästmöjliga resultat.

 

 

Periodisk fasta

Med intervallfasta, även kallat intermittent fasta, fastar man beroende på metoden i några dagar eller timmar. Populära varianter är 16:8 metoden, där man får äta inom 8 timmar på dagen (t.ex. mellan kl. 10 och kl. 18) och sedan fastar i 16 timmar, samt 5:2 dieten som innebär att man äter ”normalt” på 5 dagar i veckan och reducerad kost på de resterande 2 dagarna. Periodisk fasta har fördelen att motivationen att hålla ut är hög då fasteperioderna är överskådliga och kroppen kan vänja sig vid förändringen under en fastevecka.

Detox Day

 

 

Ayurvediska örter och oljor

Fasta med Ayurveda

För dig som alltid velat pröva Ayurveda lämpar sig en ayurvedisk detoxkur på 7 dagar! Aromatiska örter, helande kryddor och avslappnande massage är en del av din ayurvediska fastevecka. Det härliga är: alla Ayurvedakurer syftar på att förbättra hälsan på ett holistiskt sätt och inkluderar också anden i programmet. Så lär du dig att koppla av med hjälp av meditation och yoga och kan glömma hungern.

 

 

Fastevandring

Naturälskare och aktiva semesterfirare kan göra dubbelt bra för hälsan med fastevandringen. Kombinera din individuella fasteresa med många vandringsturer på idylliska platser och vila ut med avslappnad rörelse.

Fastevandring

Sammanställ din individuella fastevecka

Din fastevecka på hotell

Det är bäst om du väljer en lugn tid för din fastevecka så att du kan rensa hjärnan och inte behöver oroa dig för jobbet eller liknande. Fastekurerna på 7 dagar på våra fastehotell börjar med en avlastningsdag följd av fem fastedagar och sedan oftast två uppbyggnadsdagar. Beroende på kurformen kan mindre variationer i fasteplanen förekomma.

Det hela kompletteras med ett träningsprogramm. Qi Gong, yoga, meditation, lätt vandring eller avslappnad cykling är den perfekta kompletteringen för din 7 dagars fasta. Kuren blir även lättare att hålla ut genom att du kommer att träffa likasinnade personer med vilka du vid behov kan prata om dina erfarenheter.

Om du bokar din fastevecka med SpaDreams har du den avgörande fördelen att du kommer att skämmas bort helt på hotellet. Skulle du någon gång nå dina gränser får du välgörande kompensation i form av ett varmt bad på kvällen, en avslappnande massage efter träningen eller en skönhetsbehandling. Under din fastevecka på hotell genomförs även många professionella behandlingar som stöder avgiftningen, som t.ex. leveromslag.

Fastehotell i Tyskland

För din fastevecka med professionell vägledning behöver du inte resa allt för långt. Många av våra hotell i Tyskland är specialiserade på fasta och lämnar inget kvar att önska. Även när det gäller Ayurveda är våra hotell inte på något sätt underlägsna de indiska. Låt dig inspireras och boka den fastekuren som tilltalar dig mest – på en plats som du alltid velat lära känna.

7 dagars fasta i Bayern

Oavsett om det är alkalisk diet, hälsofasta enligt Buchinger eller Schrothkur, i Bayern blir din fastesemester säkert en oförglömlig upplevelse i imponerande vacker natur. Några av våra hotell ligger vid foten av vackra vandringsregioner. Så kan du kombinera fastekuren med en paus i naturen.

7 dagars fastekur i Schwarzwald

Schwarzwald är det högsta medelhöga bergsområdet i Tyskland. Under din fastekur kan du här inte bara promenera genom de tätta skogarna, utan också upptäcka pittoreska byar som snabbt låter dig glömma hungern. På våra hotell i Schwarzwald väntar ett varierat träningserbjudande, bestående av Yoga eller mångfaldiga vandringsmöjligheter. Dessutom kommer du att kunna njuta av ekologiskt wellness-vital-kök och generösa spaerbjudanden.

Fastevecka vid Nord- och Östersjön

Även den tyska Nord- och Östersjön är populära resmål för en fastevecka. Här kan du fördriva tiden mellan kostrådgivning och kompletterande yoga-pass med en trevlig promenad på stranden och försörja dina lungor med färsk havsenergi. På våra vastehotell vid kusten erbjuds det dessutom utflykter till vackra platser i närheten.

7 dagars fasta i centrala Tyskland

Centrala Tyskland skämmer bort sina besökare med det fantastiska landskapet. Våra hotell i Bad Salzschlirf, Bad Brückenau, Bad Kissingen eller Bad Bocklet ligger i Rhön-triangeln. Här mötes inte bara Hessen, Thüringen och Bayern, utan också enastående biotoper, förtrollade myrlandskap och idylliska floddalar. Här kan du avgifta, få Kneipp-behandlingar och ladda batterierna i härlig omgivning.

Även området Vulkaneifel lockar många besökare och fastande semesterfirare med dess hägrande kombination av natur, wellness och kulinarik.


7 dagars fasta – Våra populäraste erbjudanden i hela världen

FAQ – Fastevecka

Vad kan jag åstadkomma med en veckas hälsofasta?

Efter en fastekur på 7 dagar kommer du att känna dig stolt, i bättre form och mer avslappnad. Fasta har visat sig inte bara ha positiva effekter på kroppen utan också på våra sinnen. Eftersom under fasta släpps det ut serotonin och detta är känt för att framkalla lycka och mer balans. Regelbunden fasta kan bringa den obalanserade psyken tillbaka i balans.


Går jag ner i vikt under en fastevecka?

Ja. På grund av det minskade matintaget är det mycket troligt att du tappar några kilo på bara några fastedagar. Detta bör dock inte vara ditt faktiska mål för kuren, utan du bör se viktminskningen som en trevlig biverkning. Om du vill gå ner i vikt på lång sikt och vara frisk, bör du på lång sikt också satsa på en hälsosam livsstil.


Vem får och vem får inte fasta?

Det finns också några kontraindikationer för fasta som definierar vem som inte ska fasta. Dessa inkluderar sjukdomar som cancer, hjärtsjukdomar eller typ 1-diabetes, samt ätstörningar och allvarliga psykiska sjukdomar. När det däremot gäller psykisk utmattning, såsom mild depression eller utbrändhet, är en fastekur mycket lämpligt och kan hjälpa. På samma sätt svär vissa på terapeutisk fasta vid kroniska sjukdomar såsom allergier, astma eller atopisk dermatit. Gravida eller ammande kvinnor får inte fasta.


Vad talar för en 7 dagars fasta på hotellet?

I prinicp finns det ingenting att säga mot några dagars fasta hemma hos en frisk person. Det fantastiska med våra hotell är att kurerna utförs under professionell fastavägledning. Detta är en fantastisk möjlighet för nybörjare att lära sig mycket om hälsa och diet. Dessutom är motivationen bland likasinnade människor och med en fasteguide helt enkelt större än ensam hemma.


Behöver jag förbereda mig för fasteveckan?

Vi rekommenderar att du undviker animaliska produkter, alkohol och om möjligt kaffe 2-3 dagar före och efter fastan. På fastehotellen finns det också avlastnings- och uppbyggnadsdagar, men särskilt om du annars har en ohälsosammare livsstil, bör du förbereda dig med 2-3 extra avlastningsdagar för att långsamt vänja kroppen vid fasteveckan och helt enkelt inte överbelasta den.