Fasta vid depression

Fasta vid depression

Låt kropp och själ läka

Fasta vid depression i våra skönaste hotell

Lindra besvären på ett mjukt sätt

Fasta vid depression

Att fasta har många positiva effekter på kroppen och kan även hjälpa att lindra symptomen vid depression.

Om man genomför en fastekur producerar hjärnan lyckohormoner efter några få dagar och humöret förbättras automatiskt, detta även hos människor som har en lätt eller måttlig depression. Eftersom hälsofasta kräver medicinsk tillsyn är det lämpligt att vistas i en fastaklinik.
 

En kurvistelse för din hälsa

Här får patienterna personlig tillsyn av utbildad personal under hela kuren. Dessutom behöver du inte tänka på maten: klinikerna och hotellen vet exakt vad som ska ätas när vid olika typer av fasta.

Den som bestämmer sig för att bekämpa depressionen med fasta kan själv välja vilken kur som passar bäst. Det finns bl.a. läkefasta, juicefasta, Schrothkur eller F.X. Mayr kuren. Du kan även uppnå fina resultat med basfasta eller en ayurvedakur.

Kost och depression

Fasta vid depression

En ayurvedakur avser t.ex. inte bara kroppen: med nyttig respektive sparsmakad kost och många behandlingar ska inre balansen och välmåendet återställas på lång sikt.

Det har framgått ur flera studier att fasta vid depression har en positiv effekt. Forskare har bevisat att tarmfloran påverkar välmåendet starkt. Nyttig kost kan alltså förebygga psykisk sjukdom och lindra besvären.

Den som vill fasta vid depression har många olika möjligheter. Fastahotell finns det överallt – på så sätt kan de lidande även bege sig till Sri Lankas eller Teneriffas soliga omgivningar där solstrålarna gör sitt bästa för att motverka depressionen.

Maximal flexibilitet

☀️ Vi arrangerar hotellrum, transfer och program åt dig. Båt-, flyg- och tågresa bokar du på egen hand. ✈️

Din expert

Jag hjälper dig gärna personligen: 00 46 10 750 26 20

Eller kontakta oss: Skicka förfrågan

Hitta ett toppen hotell för din fasta vid depression