Yoga, Ayurveda, resa, hälsa, välmående

Ayurveda & Yoga

Den perfekta kombination för din hälsa och ditt välmående

Varför är ayurveda och yoga en så bra kombination?

Yoga, Ayurveda, resa, hälsa, välmående

Svaret är helt enkelt: eftersom de kompletterar varandra. Yoga härstammar från ayurveda och är också en medel att motverka sjukdomar.

Målet med yoga är att stärka kroppen och därmed påverkas  det kroppsliga välmående. Allt bli masserat, tränat och stretchat.  Varje övning fokuserar sig på en region i kroppen, t.ex. ryggen och ryggrad. Att praktisera yoga ökar din energi och stödjer matsmältningen och genomblödningen.  Du känner dig också friskare och smidigare. 

Yoga, ayurveda, hälsa, må bra, resa

Men å andra sidan kan man inte bara ökar ens fysiska styrka snarare går glädje och hälsa hand i hand med ett hälsosamt livsstil. Grundläggande för den ayurvediska läkekonsten är insiktet om livets helhet och balans. Enligt läran består kroppen bara i harmoni med själen och människan existerar bara i harmoni med sitt område.

Enligt denna gamla läkekonst observeras därför alla delar av livet: känslor, tankar, kropp, beteende, område, socialt liv och inflytande av årstider och dagstider.

Man tittar på livet, hälsan och livet som sammanhängande och inte enskilda delar. Ayurvediska behandlingar baserar på en speciell kosthållning enligt människans konstitutionstyp, dessvidare behandlar man med örter och kryddor och användar t.ex. oljemassage och en olje stråle på pannan.