Fastakur

Fastekur

Avgiftning i hälsosyfte

Här hittar du alla toppenhotell för din fastekur

Det är nyttigt att fasta

Fastakur

Många önskar sig en bantningsresa för att gå ner i vikt – en optimal vikt är nämligen det bästa man kan göra för sin kropp. Just på helgdagar och under den kalla årstiden är det lätt hänt att man går upp i vikt på grund av för mycket fet mat och god choklad.

Att bli av med de jobbiga kilona är inte alltid lätt, eftersom kroppen helst vill behålla sina nödreserver och använda dem vid nästa hungerfas. Att genomföra en fastekur ger fler positiva effekter än att du bara gå ner i vikt. Att fasta har för det mesta även en riktigt bra effekt på den övriga hälsan - både på kropp och själ. Det kan även hjälpa att fasta vid depressioner.

Hur fungerar fasta?

Fasta i sig är väldigt enkelt. Man reducerar mängden av lisvmedlen som intas normalt till en bråkdel, ersätter dem med andra eller utesluter dem helt. På dessa fastedagar intas mest lite frukt och grönsaker. Till det dricks normalt mycket vatten eller speciella fastetéer. Kroppen kan detoxa, gifter sköljs ur kroppen och du känner dig inte bara lättare utan även mer hälsosam.

Det kan dessutom ett bra stöd om man rör sig mycket så att blodcirkulationen stimuleras. Det finns inte bara de välkända, ofta religiöst motiverade fastadagarna utan även hälsorelaterade principer som har hälsofastan som bas. Det är viktigt att fastan inte sträcker sig över en för lång tid. Kroppen riskerar annars att förlora livsviktiga vitaminer och mineralämnen vilket resulterar i att den fastande känner sig matt och trött.

Olika fastetyper

Fastakur

Den religiöst motiverade fastan kräver t.ex. att man avstår från alkohol, godis, rikliga måltider och de vanliga njutningsmedlen. Den muslimska fastan är mycket sträng – du får varken dricka eller äta innan solen har gått ner. Även dessa fastatyper rensar kroppen. Andra kända fastakurer är Kneipp, Schroth eller välkända F. X. Mayr – de är bra tre av de av de populära fastakurerna. En annan populär fastametod är fasta enligt Buchinger.

Att fasta gör att kroppen först hamnar i ett hungertillstånd ganska abrupt eftersom den inte får någon mat alls. Samtidigt utnyttjar kroppen tiden för att komma åt sina reserver vilket resulterar i att inte bara fettet försvinner utan även giftämnen sköljs ur kroppen som avgiftas. Efteråt reduceras energiförbrukningen men den går ändå ner i vikt.

Det är speciellt viktigt att man är frisk när man fastar. Det rekomenderas att man endast fastar under en läkares tillsyn. Det är mycket praktiskt att välja en fastesemester med medicinskt utbildad personal.

Det finns utmärkta fastehotell i Tyskland, men även i andra länder - hitta din favorit hos oss.
 

Maximal flexibilitet

☀️ Vi arrangerar hotellrum, transfer och program åt dig. Båt-, flyg- och tågresa bokar du på egen hand. ✈️

Din expert

Jag hjälper dig gärna personligen: 08-525 060 58

Eller kontakta oss: info@spadreams.se

Alla fastehotell

Hitta det perfekta hotellet för din fastakur