Fastakur

Fastakur

Avgiftning i hälsosyfte

Här hittar du alla toppen hotell för din fastakur

Det är nyttigt att fasta

Många önskar sig en bantningsresa för att gå ner i vikt – en optimal vikt är ju jätte nyttig för kroppen. Just på helgdagar och under den kalla årstiden är det lätt hänt att man går upp i vikt på grund av för mycket fet mat och god choklad.

Att bli av med de jobbiga kilona är inte alltid lätt eftersom kroppen helst vill behålla sina nödreserver och använda dem vid nästa hungerfas. Att genomföra en fastakur ger fler positiva effekter än att bara gå ner i vikt. Att fasta har för det mesta även en läkande effekt och detta även på kropp och själ. Det kan även hjälpa att fasta vid depressioner.

Hur fungerar fasta?

Fasta i sig är väldigt enkelt. Man reducerar mängden av lisvmedlen som intas normalt till en bråkdel, ersätter dem med andra eller utesluter dem helt. På dessa fastadagar intas mest lite frukt och grönsaker. Till det dricks normalt mycket vatten eller speciella fastatéer. Kroppen kan detoxa, gifter sköljs ur kroppen och du känner dig inte bara lättare utan även mer hälsosam.

Det kan dessutom ett bra stöd om man rör sig mycket så att blodcirkulationen stimuleras. Det finns inte bara de välkända, ofta religiöst motiverade fastadagarna utan även hälsorelaterade principer som har läkefastan som bas. Det är viktigt att fastan inte sträcker sig över en för lång tid. Kroppen riskerar annars att förlora livsviktiga vitaminer och mineralämnen vilket resulterar i att den fastande känner sig matt och trött.

Olika fastatyper

Den religiöst motiverade fastan kräver t.ex. att man avstår från alkohol, godis, rika måltider och de vanliga njutningsmedel. Den muslimska fastan är speciellt sträng – du får varken dricka eller äta innan solen har gått ner. Även dessa fastatyper renar kroppen. Andra kända fastakurer är Kneipp, Schroth eller välkända F. X. Mayr – de är bra tre av de av de populära fastakurerna. En annan populär fastametod är fasta enligt Buchinger.

Att fasta gör att kroppen först hamnar i ett hungertillstånd eftersom den inte får någon mat ganska abrupt. Samtidigt utnyttjar kroppen tiden för att komma åt sina reserver vilket resulterar i att inte bara fettet försvinner utan även giftämnen sköljs ur kroppen som avgiftas. Efteråt reduceras energiförbrukningen men den går ändå ner i vikt.

Det är speciellt viktigt att man är frisk när man fastar. Det rekomenderas att man endast fastar under en läkares tillsyn. Det är mycket praktiskt att välja en fasta-semester med medicinskt utbildad personal.

Det finns utmärkta fastahotell i Tyskland, men även i andra länder - hitta din favorit hos oss.

Hitta det perfekta hotellet för din fastakur