Ayurveda mot ubrändhet

Ayurveda mot utbrändhet

Vila och låt kroppen läka

Våra bästa hotell med ayurveda mot utbrändhet

Känner du dig trött och har ingen ork kvar?

Ayurveda mot utbrändhet

Idag lever i en värld där du måste fungera och spela roller i olika sociala sammanhang. Om vi dock inte tycker om vårt jobb, arbetar för mycket och har svårt att säga nej kan det lätt hända att man blir utbränd och deprimerad.

Poff – från ena dagen till den andra slutar kroppen att fungera och du tappar all ork. Du har kommit i obalans – både mellan kropp och själ men även mellan egentid och jobbtid.

Hur visar sig utbrändhet?

Ayurveda mot utbrändhet

Efter att varit utsatt för stress under en längre tid tar kroppen stryk. Du känner dig okoncentrerad och kan inte jobba lika effektivt som förut, kanske du till och med har problem med minnet? Små detaljer fastnar inte längre och du känner dig mycket trött. Du kanske klarar det viktigaste i vardagen men inte mer, och kanske inte ens det.

Tidspress? Du får panik bara du tänker på deadlines. À propos panik: för mycket obalans kan göra dig till en mycket labil människa. Du kanske känner dig lättretad och deppig, en del hamnar i en riktigt svår depression eller får panikattacker med yrsel och hetsandning. Sömnsvårigheter brukar vara ett vanligt symptom och som konsekvens av dessa svårigheter så känner du dig ofta – om inte alltd – trött. Du skulle kunna sova hela dagen om du bara fick.

Om det är riktigt illa kan du även lida av fysiska sympton som hjärtrytmrubbningar och mag- och tarmbesvär som diarré eller förstoppning.

Känner du igen dig? Då är det hög tid för dig att sakta ner och ta ett steg bort från vardagsstressen. Utbrändhet kan nämligen få allvarliga konsekvenser.

Att hitta tillbaka till inre ro - bli dig själv igen

Ayurveda mot utbrändhet

Lär dig att säga nej! Du behöver inte göra allt man ber dig om. Många blir utbrända av att de tar på sig för många uppgifter och har svårt att säga nej när folk frågar dem om tjänster. Det är även viktigt att lära sig att delegera uppgifter och saker som du inte absolut måste göra själv. Lär dig att lita på andra och koncentrera dig inte på grejer som är bortom din kontroll – det lönar sig inte. Lyssna på din kropp och tillåt dig själv att ta det lugnt då och då. Meditation och yoga brukar också vara ett utmärkt sätt att hitta tillbaka till inre ro.

Om du känner att du behöver en riktig nystart kan det dock vara nödvändigt att fly från vardagen. Visste du att en ayurvedaresa kan vara ett perfekt sätt för att ladda batterierna och få kroppen i balans?

Ayurveda mot utbrändhet

Ayurveda mot utbrändhet

Enligt ayurvedans lära består vår kropp utav tre doshor – Vata, Kapha och Pitta – som måste vara i balans för att vi ska må bra. Varje människa lutar lite å en särskild dosha, men det är viktigt att inget kommer i snedläge. När du får fysiska symptom av stress och börjar må riktigt dåligt kan det vara läge att göra en ayurvedakur. Tillsammans med en ayurvedaläkare eller -expert kommer du att utarbeta ett särskilt schema med välgörande behandlingar som kommer att få din kropp i balans. Du kommer att få massage, oljebehandlingar som shirodhara och ayurvediska detox behandlingar som renar din kropp från gift.

Ayurveda mot utbrändhet

Du kommer även att få ett särskilt kostschema. Ayurvedisk mat är en kulinarisk upplevelse som är mycket välgörande ifall du upplever obalans i magen som kan ta stryk efter en tid av stress och det är en viktig del av en ayurvedakur att få rätt kost för att få dina doshas i balans.

Vi rekommenderar även att du letar efter hotell som erbjuder yoga och meditation. Detta går nämligen hand i hand med ayurvedan – du kommer att slappna av med asanas och lära dig att andas bort stressiga moment. Allt detta kommer att hjälpa dig med att återfå din inre balans! Du lämnar Sverige med ingen energi i kroppen och kommer tillbaka som en lugnare, mer avslappnad person som är redo att möta vardagens hinder med ny kraft. Yoga och ayurveda är ett effektivt botemedel för dig som känner att världen har snurrat lite för snabbt den sista tiden. Det bästa med ayurveda mot utbrändhet är att du kommer att ta med dig många visdomar hem och fortstätta att leva ett mycket mer medvetet liv.

Känner du dig redo för att hitta en väg ut från utbrändhet, stress och depression? Ta en titt på våra fina ayurvedaresor.

Din expert

Jag hjälper dig gärna personligen: 010-750 26 20

Eller kontakta oss: info@spadreams.se

Våra mest populära hotell med ayurveda mot utbrändhet

Vilket hotell blir perfekt för just dig?