panchakarma kur

Panchakarma kur

Skäm bort dig själv med traditionella ayurvedabehandlingar

Våra bästa hotell med Panchakarma kurer

Ayurveda och Panchakarma kuren

Inom ayurvediska behandlingar används en Panchakarma kur som består av en renande kur. Vid en traditionella Ayurveda kuren i Indien renas kroppen enligt exakta ayurvediska riktlinjer, dvs. i fem handlingar. Detta är översättningen av ordet Panchakarma som tar hänsyn till konstitutionen av varje människa som behandlas.

Efter denna procedur genomförs ytterligare behandlingar enligt Ayurveda som sägs ge mycket goda resultat. Beroende på vilket Dosha du har får du en individuell ayurveda kur. Du njuter av olika behandlingar, som t.ex. utsköljning av slaggprodukter och rening genom uppkastning, laxering eller genom behandling med speciella örter. Om en Panchakarma kur genomförs i Europa är behandlingen för det mesta något mildare

Kosten i den ayurvediska läran

Efter en Panchakarma kur kan den speciella kosten, som utformas individuellt för varje människa, ta ut sin fulla effekt. Även här spelar de tre Dosha typerna en viktig roll – för varje enskild typ gestaltas en individuell kost.

Oberoende från dessa speciella typer finns det även allmängiltigare kosthållningsråd. T.ex. Ska man bara äta när man är hungrig och inte inta mellanmål. Man ska endast äta när man är i balans och tre timmar har gått sedan sista måltiden. Färska livsmedel, inte äta tills man är mätt, dricka vatten och örtté och inkludering av Ayurvedas sex smaker i en måltid.

Speciellt vid Ayurveda i Kerala i Indien och vid Ayurveda på Sri Lanka genomförs Panchakarma kuren på ett mycket autentiskt sätt.

Din expert

Jag hjälper dig gärna personligen: 010-750 26 20

Eller kontakta oss: info@spadreams.se

Här hittar du perfekta hotellet för din Panchakarma kur

Här kan du sammanställa din individuella Panchakarma kur