Sri Lanka Einreise

Sri Lanka säger "Hello again!"

Information runt omkring Sri Lankas gränsöppning

Sri Lanka öppnar sina gränser för gäster

Äntligen har ögonblicket kommit: efter nio månader har Sri Lanka åter öppnat sina dörrar för hela världen! På grund av ett lågt antal nya infektioner och incidensvärden har landets regering fattat beslutet att öppnar gränserna igen och att tillåta turister att resa in i landet. Nu heter det altså "hello again" på den paradisiksa ön.

Sedan 21:e januari är det möjligt att resa till Sri Lanka igen. Flygplatsen i Colombo är öppet och tar emot internatioenlla flygplan.

På denna sida har vi samlat all viktig information runt omkring gränsöppningen på Sri Lanka.

Det aktuella Corona-läget på Sri Lanka

På grund av ett lågt antal Corona-fall är Sri Lanka ett av få resmål över hela världen som i nuläget inte listas som riskområde.

 

Landets "safe travel"-koncept

Sri Lankas turismmyndighet har utarbetat ett "safe travel"-koncept för att göra din vistelse på ön så säker och avslappnad som möjligt. På så sätt säger Sri Lanka nu officiellt "Hello again" och välkomnar dig efter gränsöppningen.

Detta koncept omfattar bl.a. följande punkter:

  • Resande måste tillbringa de första 14 dagarna på ett "Safe and secure Level 1" hotell.
  • Under denna tid kan de röra sig fritt på hotellområdet och därmed finns det ingen obligatorisk karantän på rummet efter ankomsten.
  • Utflykter är möjliga med inskränkningar om skyddsåtgärderna kan upprätthållas.
  • Under vistelsen genomförs ytterligare PCR-test på hotellet.

Turistvisum i Corona-tider

Sri Lankas inresevillkor aktualiseras med återöppningen. Så fort du har bokat ett hotell kan du ansöka om ett ETA-visum. De aktuella inresevillkoren innebär att man förutom visumet också måste visa ett negativt testresultat vid ankomst på flygplatsen.

Efter ETA-vidumet köper du innan resan ytterligare tre PCR-test (40 USD vardera) som sedan genomförs på plats på hotellet. I nuläget betalas testen på plats på hotellet, så fort som appen har programmerats betalas testen via appen. Hotellen samarbetar med laboratorierna, du behöver inte göra något. Dessutom behöver du en Covid-19-försäkring för Sri Lanka (12 USD för en månad), som kommer att gälla om det blir positivt testresultat under din vistelse.

Rådgivning och bokning

Din resa kan börja helt enkelt: 

1. Meddela SpaDreams att du är intresserad (ej bindande)
2. Få rådgivning av våra experter och boka
3. Ansök för visum

Anmäl ditt intresse här>>

"Safe and Secure Level 1" hotell

Dessa hotell har redan certifierats enligt "Safe and Secure Level 1" konceptet och är därmed öppna för internationella turister:

 

Du har redan vaccinerats mot Covid-19?

Sedan början av april gäller särskilda bestämmelser för resenärer som redan är fullständigt vaccinerade mot Covid-19. Om det första PCR-testet på plats är negativt får vaccinerade personer ett slags intyg om resefrihet. Blanketten och vaccinationsintyget måste medföras utanför hotellet under vistelsen. 

Gratis ombokning och avbokning

Vi vill att du kan tänka på din nästa resa utan bekymmer. Därför avstår vi från ombokningsavgifter och garanterar gratis ombokning och avbokning upp till 14 dagar före ankomst. 

Överblick över dina fördelar: 

  • Gratis ombokning och avbokning upp till 14 dagar före ankomst
  • Gratis ombokning och avbokning upp till 1 dag före ankomst ifall det ges ut en resevarning
  • SpaDreams avstår från sämtliga ombokningsavgifter
  • Försäkrad som paketresa med konkursskydd

Mer information hittar du här.

Vänligen observera att dessa bestämmelser kan ändras när som helst. Denna sida aktualiseras regelbundet. Ändå kan vi inte garantera att allt är korrekt. Kontakta oss gärna.

FAQ - Vanliga frågor runt omkring Sri Lanka återöppning

Nej. "Safe and secure level 1"-hotellen bildar såkallade bio bubbles där du kan röra dig fritt under de första 14 dagarna, förutsatt att ditt första PCR-test efter ankomst på hotellet är negativt. Med hänsyn till speciall säkerhetsåtgärder är det även möjligt att göra utflykter till sevärdheter under denna tid, så länga som inget av de följande PCR-testen är positivt. Ifall du får ett positivt testresultat kommer du att bokas om till en annan del av hotellet för att kunna garantera isolation till att börja med.

Alla visum måste ansökas om online via ETA-portalet. I denna ansökan måste du ange hotellets adress och hotellkoden (level 1 certifiering). Vänligen observera att ansökningarna först kan bearbetas slutgiltigt när hotellen också har skickat en bekräftelse till myndiheterna. I denna bekräftas att hotellet har betalat upp till tre PCR test samt fösäkringen i förväg. Du som gäst betalar beloppet vid check-in på hotellet. Kostnaden ligger vid ca. USD 132,00 per person (3x USD 40 per test plus USD 12 för försäkringen. Som del av bekräftelsen behöver hotellen en kopia av ditt pass samt nummret på visum-ansökan så att din bokning kan tillordnans visum-ansökningen.

Ja, den kostar 12 USD för en månad. Fram tills turism appen står till förfogande betalar du försäkringen direkt efter ankomst till hotellet.

Ja. Efter att du har köpt ditt visum måste du köpa tre PCR-test som kommer att genomföras direkt på hotellet under din vistelse. Det första PCR-testet kommer att ske vid ankomst till hotellet innan incheckning, det andra 5-7 dagar senare och det tredhe under andra veckan av din vistelse. Priset för varje PCR-test är USD 40. Du kan köpa testen i förväg via en app eller på hotellet, beroende på vilket hotell du reser till. Fram tills appen står till förfogande betalar du testen direkt vid check-in på hotellet.

Ja, sedan början av april gäller särskilda bestämmelser för resenärer som redan är vaccinerade mot Covid-19. Dessa inkluderar endast ett PCR-test efter ankomsten (i stället för två för ovaccinerade personer), den efterföljande typen av resefrihet och dessutom är den extra Covid-19-försäkringen inte nödvändig. 

Med gränsöppningen åtskiljas hotellen på Sri Lanka enligt speciella kategorier. Av alla hotell som certifieras som "safe & secure" är "level 1"-hotellen de som uteslutligen får bokas av internationella gäster under de första 14 dagarna av semestern. Hotellen som tillhör level 1 får inte acceptera bokningar från invånare och får inte heller avhålla evenemang eller banketter för invånare. Hos medarbetarna tas det hänsyn till att de håller sig till karantänen innan de kommer i kontakt med gästerna.

Ayurvedakuren kan påbörjas efter det första negativa testet på hotellet (ca. 24 timmar efter ankomst). De ayurvediska behandlingarna och även Panchakarma kuren kan genomföras. Det finns små undantag som ansikts- och näsbehandlingar, som bara kan genomföras inskränkt. Fråga oss gärna direkt för att få veta vilka tjänster som finns i nuläget på ditt favorithotell.

Du kan boka olika hotell. Under de första 14 dagarna kan du dock endast byta hotell om det handlar om andra "safe & secure"-certifierade hotell på nivå 1 (level 1 certifiering). Efter 14 dagar kan du flytta till ett annat hotell, vare sig att det är "safe & secure level 1" eller level 2-certifierade hotell. Ifall det nya hotellet också är level 1-certifierat gäller de samma villkoren som för de första 14 dagarna av din vistelse.

Ja. Efter de första 14 dagarna kan du t.ex. boka en rundresa eller en vistelse på ett hotell som inte har certifierats enligt level 1. Du bestämmer hur länge din resa ska vara totalt. Kontakta oss gärna.