Sri Lanka Einreise

Sri Lanka säger "Hello again!"

Information runt omkring Sri Lankas gränsöppning

Sri Lanka öppnar sina gränser för gäster

Sedan januari har Sri Lanka åter igen öppnat sina dörrar för hela världen! Nu heter det alltså "hello again" på den paradisiksa ön.

På denna sida har vi samlat all viktig information runt omkring gränsöppningen på Sri Lanka.

Semester trots resevarning

Trots resevarning är det möjligt att resa utan vaccination. Förutsättningen är att landet inte är klassificerat som ett högriskområde eller ett område med virusvarianter.

Före resan måste du informeras av din läkare om eventuella risker i samband med Covid-19 och skriva under en ansvarsfriskrivning med oss. Kontakta våra reseexperter för mer information.

 

Landets "safe travel"-koncept

Sri Lankas turismmyndighet har utarbetat ett "safe travel"-koncept för att göra din vistelse på ön så säker och avslappnad som möjligt. På så sätt säger Sri Lanka nu officiellt "Hello again" och välkomnar dig efter gränsöppningen.

Detta koncept omfattar bl.a. följande punkter:

  • I princip finns det ingen obligatorisk minsta vistelsetid, men en vistelse på ett på  "Safe and secure Level 1" hotell måste bokas i början av resan.
  • Om du vill stanna längre än 14 dagar måste de första 14 dagarna tillbringas på ett "Safe and secure Level 1" hotell.
  • Under denna tid kan du röra dig fritt på hotellområdet och därmed finns det ingen obligatorisk karantän på rummet efter ankomsten.
  • Utflykter är möjliga i begränsad omfattning under förutsättning att de fastställda skyddsåtgärderna följs.
  • Under vistelsen genomförs ytterligare PCR-test på hotellet.
  • Det finns särskilda bestämmelser för personer som redan är fullständigt vaccinerade mot COVID-19. För mer information se avsnittet "redan vaccinerad".

Turistvisum i Corona-tider

Sri Lankas inresevillkor aktualiseras med återöppningen. Så fort du har bokat ett hotell kan du ansöka om ett ETA-visum. De aktuella inresevillkoren innebär att man förutom visumet också måste visa ett negativt testresultat vid ankomst på flygplatsen.

Efter ETA-vidumet köper du innan resan ytterligare tre PCR-test (40 USD vardera) som sedan genomförs på plats på hotellet. I nuläget betalas testen på plats på hotellet, så fort som appen har programmerats betalas testen via appen. Hotellen samarbetar med laboratorierna, du behöver inte göra något. Dessutom behöver du en Covid-19-försäkring för Sri Lanka (12 USD för en månad), som kommer att gälla om det blir positivt testresultat under din vistelse.

Rådgivning och bokning

Din resa kan börja helt enkelt: 

1. Meddela SpaDreams att du är intresserad (ej bindande)
2. Få rådgivning av våra experter och boka
3. Ansök för visum

Anmäl ditt intresse här>>

"Safe and Secure Level 1" hotell

Dessa hotell har redan certifierats enligt "Safe and Secure Level 1" konceptet och är därmed öppna för internationella turister:

 

Du har redan vaccinerats mot Covid-19?

Regleringar för vaccinerade personer

Om det första PCR-testet på plats efter incheckning på hotellet är negativt får vaccinerade personer ett slags "resefrihet". Blanketten och vaccinationsintyget måste medföras utanför hotellet under vistelsen. För den första natten måste alltså ett Safe & secure Level 1 hotell bokas. Vaccinerade rundresenärer testas igen den sjunde dagen av resan.

Gratis ombokning och avbokning

Vi vill att du kan tänka på din nästa resa utan bekymmer. Därför avstår vi från ombokningsavgifter och garanterar gratis ombokning och avbokning upp till 14 dagar före ankomst. 

Överblick över dina fördelar: 

  • Gratis ombokning och avbokning upp till 14 dagar före ankomst
  • Gratis ombokning och avbokning upp till 1 dag före ankomst ifall det ges ut en resevarning
  • SpaDreams avstår från sämtliga ombokningsavgifter
  • Försäkrad som paketresa med konkursskydd

Mer information hittar du här.


Vänligen observera att dessa bestämmelser kan ändras när som helst. Denna sida aktualiseras regelbundet. Ändå kan vi inte garantera att allt är korrekt. Kontakta oss gärna.

FAQ - Vanliga frågor runt omkring Sri Lanka återöppning

Nej. "Safe and secure level 1"-hotellen bildar såkallade bio bubbles där du kan röra dig fritt under de första 14 dagarna, förutsatt att ditt första PCR-test efter ankomst på hotellet är negativt. Med hänsyn till speciall säkerhetsåtgärder är det även möjligt att göra utflykter till sevärdheter under denna tid, så länga som inget av de följande PCR-testen är positivt. Ifall du får ett positivt testresultat kommer du att bokas om till en annan del av hotellet för att kunna garantera isolation till att börja med.

Alla visum måste ansökas om online via ETA-portalet. I denna ansökan måste du ange hotellets adress och hotellkoden (level 1 certifiering). Vänligen observera att ansökningarna först kan bearbetas slutgiltigt när hotellen också har skickat en bekräftelse till myndiheterna. I denna bekräftas att hotellet har betalat upp till två PCR test samt fösäkringen i förväg. Du som gäst betalar beloppet vid check-in på hotellet. Kostnaden ligger vid ca. USD 92,00 per person (2x USD 40 per test plus USD 12 för försäkringen. Som del av bekräftelsen behöver hotellen en kopia av ditt pass samt nummret på visum-ansökan så att din bokning kan tillordnans visum-ansökningen.

Ja, den kostar 12 USD för en månad. Fram tills turism appen står till förfogande betalar du försäkringen direkt efter ankomst till hotellet.

Ja. Efter att du har köpt ditt visum måste du köpa tre PCR-test som kommer att genomföras direkt på hotellet under din vistelse. Det första PCR-testet kommer att ske vid ankomst till hotellet innan incheckning. Det andra testet genomförs en dag innan avresan. Från 14 övernattningar genomförs det andra testet på 13:e dagen av din vistelse. Priset för varje PCR-test är USD 40. Du kan köpa testen i förväg på hotellet. Du betalar testen direkt vid check-in på hotellet eller i förväg med kreditkort.

Ja, det finns lokala undantag för resenärer som redan är vaccinerade mot COVID-19. Dessa inkluderar endast ett PCR-test efter ankomst (i stället för två för ovaccinerade personer), efter det en slags "resefrihet" och för rundresor krävs endast ett ytterligare test på resans sjunde dag. 

Med gränsöppningen åtskiljas hotellen på Sri Lanka enligt speciella kategorier. Av alla hotell som certifieras som "safe & secure" är "level 1"-hotellen de som uteslutligen får bokas av internationella gäster under de första 14 dagarna av semestern. Hotellen som tillhör level 1 får inte acceptera bokningar från invånare och får inte heller avhålla evenemang eller banketter för invånare. Hos medarbetarna tas det hänsyn till att de håller sig till karantänen innan de kommer i kontakt med gästerna.

Ayurvedakuren kan påbörjas efter det första negativa testet på hotellet (ca. 24 timmar efter ankomst). De ayurvediska behandlingarna och även Panchakarma kuren kan genomföras. Det finns små undantag som ansikts- och näsbehandlingar, som bara kan genomföras inskränkt. Fråga oss gärna direkt för att få veta vilka tjänster som finns i nuläget på ditt favorithotell.

Du kan boka olika hotell. Under de första 14 dagarna kan du dock endast byta hotell om det handlar om andra "safe & secure"-certifierade hotell på nivå 1 (level 1 certifiering). Efter 14 dagar kan du flytta till ett annat hotell, vare sig att det är "safe & secure level 1" eller level 2-certifierade hotell. Ifall det nya hotellet också är level 1-certifierat gäller de samma villkoren som för de första 14 dagarna av din vistelse.

Ja. Efter de första 14 dagarna kan du t.ex. boka en rundresa eller en vistelse på ett hotell som inte har certifierats enligt level 1. Du bestämmer hur länge din resa ska vara totalt. Kontakta oss gärna.