Sri Lanka Einreise

Sri Lanka säger "Hello again!"

Information runt omkring Sri Lankas gränsöppning

Sri Lanka väntar på dig!

Visste du att det för närvarande är möjligt att resa till Sri Lanka? Tack vare den låga incidensen och ett säkert och framgångsrikt koncept kan man bland annat få Ayurveda-kurer på den paradisiska ön.

På den här sidan har vi samlat den viktigaste informationen för dig. 

Landets "safe travel"-koncept

Landets turistmyndighet har utvecklat ett koncept för "safe travel" för att göra din vistelse på ön så säker och avslappnad som möjligt. Med detta säger Sri Lanka "Hello again" och välkomnar dig tillbaka efter att gränsen har öppnats.

Vi har sammanfattat de viktigaste punkterna i detta koncept för dig i följande bild: 

Observera: Som vaccinerad gäst kan du bara checka in på Level 1-hotell om du anländer direkt eller tidigare har checkat in på ett annat Level 1-hotell.

Info för icke-vaccinerade resenärer: Ha bokningsbekräftelsen för Level 1-hotellet utskriven och redo, eftersom det första PCR-testet görs direkt på Colombo flygplats efter ankomsten. En chaufför kör sedan gästerna till hotellet och resultatet skickas till hotellet.  

Turistvisum i Corona-tider

Sri Lankas inresevillkor aktualiseras med återöppningen. Så fort du har bokat ett hotell kan du ansöka om ett ETA-visum. De aktuella inresevillkoren innebär att man förutom visumet också måste visa ett negativt testresultat (ej äldre än 72 timmar) vid ankomst på flygplatsen. Detta test måste finnas på engelska.

En hälsodeklaration måste därför fyllas i online för att få tillträde. Testresultatet, en kopia av identitetskortet och, i förekommande fall, vaccinationsintyget laddas upp här. En QR-kod genereras sedan. Fyll i denna deklaration på avresedagen eller dagen innan. 

Dessutom måste varje resenär teckna Sri Lankas Covid-försäkring för 12 US-dollar. 

Profitera på vår Flex-uppgradering

Vi vill att du ska kunna tänka på din nästa resa med förväntan. Boka därför vår Flex-uppgradering och dra nytta av de attraktiva fördelarna med detta alternativ.

Dina fördelar i överblick:

  • gratis ombokning och avbokning upp till 14 dagar före ankomst
  • försäkrad som paketresa med konkursskydd och säkerhetscertifikat

Mer information om Flex-uppgraderingen hos SpaDreams hittar du här >>


"Safe and Secure Level 1" hotell

Hotell med denna certifiering är öppna för både ovaccinerade och vaccinerade resenärer:

"Other certified safe & secure"-hotell

Hotell med denna certifiering är tillgängliga för vaccinerade resenärer som har uppvisat ett negativt PCR-resultat vid ankomsten till Colombo flygplats och som sedan vill utforska landet med "Travel Pass", t.ex. under en Ayurveda-kur.

FAQ - Vanliga frågor runt omkring Sri Lankas återöppning

Nej. "Safe and secure level 1"-hotellen bildar såkallade bio bubbles där du kan röra dig fritt under de första 14 dagarna, förutsatt att ditt första PCR-test efter ankomst på hotellet är negativt. Med hänsyn till speciall säkerhetsåtgärder är det även möjligt att göra utflykter till sevärdheter under denna tid, så länga som inget av de följande PCR-testen är positivt. Ifall du får ett positivt testresultat kommer du att bokas om till en annan del av hotellet för att kunna garantera isolation till att börja med.

Alla visum måste ansökas om online via ETA-portalet.

Ja, den kostar 12 USD för en månad. Du kan köpa försäkringen online via en service som Sri Lanka erbjuder. Våra reseexperter hjälper dig gärna vidare.

Ja, om du inte är vaccinerad. När du har fått ditt visum måste du köpa två PCR-tester, som utförs direkt på hotellet under din vistelse. Det första PCR-testet görs vid ankomsten till ditt hotell innan du checkar in. Det andra PCR-testet utförs en dag före avresan. För vistelser på 14 nätter eller mer görs det andra testet den 13:e dagen av vistelsen. Priset för varje PCR-test är 40 USD. Du kan köpa testerna i förväg via hotellet. Betalning kan ske antingen vid incheckningen eller i förväg med kreditkort. 

Ja, det finns lokala undantag för resenärer som redan har vaccinerats mot Covid-19. Detta innebär bland annat att vaccinerade resenärer fritt kan välja om de vill boka ett hotell som är certifierat enligt Level 1 eller ett "other certified"-hotell. På Level 1-hotell gäller dock samma regleringar för vaccinerade gäster som för ovaccinerade gäster, förutom att vaccinerade gäster inte behöver göra PCR-test. Om du väljer ett "other certified"-hotell behöver du som vaccinerad gäst inte göra ett nytt PCR-test vid incheckningen, utan det räcker med ett negativt testresultat från ditt hemland (högst 72 timmar gammalt). 

Med gränsöppningen åtskiljas hotellen på Sri Lanka enligt speciella kategorier. Av alla hotell som certifieras som "safe & secure" är "level 1"-hotellen de som uteslutligen får bokas av internationella gäster under de första 14 dagarna av semestern. Hotellen som tillhör level 1 får inte acceptera bokningar från invånare och får inte heller avhålla evenemang eller banketter för invånare. Hos medarbetarna tas det hänsyn till att de håller sig till karantänen innan de kommer i kontakt med gästerna.

Observera: Som vaccinerad gäst kan du bara checka in på Level 1-hotell om du anländer direkt eller tidigare har checkat in på ett annat Level 1-hotell.

Ayurvedakuren kan påbörjas omedelbart eller, på Level 1-hotell, efter det första negativa testresultatet på hotellet (ca 24 timmar efter ankomst). Fråga oss direkt och ta reda på vilka tjänster som för närvarande finns tillgängliga på ditt favorithotell.

Du kan också boka olika hotell. I princip är alla certifierade hotell tillgängliga för vaccinerade resenärer. Under de första 14 dagarna av din vistelse kan du som ovaccinerad resenär dock bara byta hotell om det är andra "Safe & Secure"-certifierade hotell på Level 1 (Level 1-certifierade).  

Ja, erbjudanden för LongStay vistelser finns också tillgängliga. Kontakta oss gärna. 

Vänligen observera att dessa bestämmelser kan ändras när som helst. Denna sida aktualiseras regelbundet. Ändå kan vi inte garantera att allt är korrekt. Kontakta oss gärna.