Utmärkt 4,8/5,0

15 Omdömen från våra kunder

Top 2 hotell i Schwarzwald / Schwaben Detta hotell är nummer 2 på vår favoritlista för regionen Schwarzwald / Schwaben. Populariteten riktar sig efter hur ofta sidan har besökts och hotellet har efterfrågats eller bokats. Utmärkt för ensamresande. Denna resa lämpar sig extra bra för ensamresande. Över 70% av de som bokade hos oss reste ensamma.

Indian Forum

Autentisk ayurveda i familjär atmosfär

Äkta indisk ayurveda i gemytlig atmosfär i hjärtat av kulturstaden Schwäbisch Hall.

Våra reseerbjudanden med bästa pris-garanti

Klassisk ayurvedakur

från 5 nätter, Dubbelrum, Helpension

Den ayurvediska filosofin baserar sig på ett holistiskt tänkesätt och strävar efter att främja livet. Den ser människan som en hel och oskiljbar del av universum. En individs välbefinnande är enligt ayurvedisk uppfattning sammanvävd med välbefinnandet hos hela samhället, livsrummet och universum.
Det mänskliga livet betraktas som en enhet bestående av kropp, själ och psyke. Dessa tre delar stöder varandra ömsesidigt och bildar grunden för livet.

Ein förbättring av välbefinnandet kan uppnås redan efter en veckas ayurvedakur. För ett långvarigt resultat rekommenderas dock en vistelse på 2-3 veckor.

  • ayurvedisk helpension (vegetarisk)
  • ayurvediska drycker (te)
  • inledande konsultation hos en ayurveda-lärare där konstitutionstypen fastställs (på ankomstdagen), utarbetande av den individuella behandlings- och kostplaneringen, kurledsagning för behandlingarna
  • dagliga ayurvediska behandlingar (ca 90-160 min inkl. vilopaus), som shiroabhyanga (huvud- och ansiktsmassage), padabhyanga (fotmassage), marmamassage (kroppsmassage), ryggmassage, pathraswedam (örtpåsmassage), sirodhara (behandling genom oljegjutning på pannan), udvarthanam (pudermassage), swedhanam (ångbad)
  • yoga
  • Transfer från/till station Schwäbisch Hall, efter föranmälan

Idealisk vid dessa indikationer

Stress / Utmattning, Hud / Allergier, Reumatism / Leder / Artrit, Ryggbesvär, Migrän

Telefon bokningskod: D26P1

7 684 kr

I detalj

Ditt ayurvedahus

Indian Forum i Schwäbisch Hall kan ses som ett indiskt kulturcentrum, som ambassadör för indisk kultur och gästfrihet mitt i Tyskland.

Beläget i konst- och kulturstaden Schwäbisch Hall och placerat i en varsamt restaurerad villa från grundläggartiden (mittten av 1800-talet) vid gågatans början inbjuder Indian Forum till att uppleva äkta indisk livsstil och inspiration. Besökaren möter indisk mat i ursprunglig form och ett stort utbud av kurer, massage och undervisning från ayurvedainstitutet. Vid sidan av ayurvedabehandlingarna, yogakurserna och det breda utbudet av naturmedicin finns även under hela året ett mångfacetterat konst- och kulturprogram.

Så här bor du

2 ayurvedaanpassade och ändamålsenligt inredda rum med dusch/wc, WLAN, fön och kylväska.

Beskrivning av rummen som står till förfogande

Mat & dryck

Restaurang Gandhi med välbalanserade rätter av övervägande regionala ingredienser på bottenvåningen. Alla måltider individuella enligt ordination. Den vegetariska frukosten serveras vid bordet, till lunch vegetarisk buffé, till middag en liten varm rätt som en soppa och ett bröd. Te serveras under hela dagen.

Ayurveda & hälsa

I de båda övre våningarna på Indian Forum finns ett ayurvediskt undervisnings- och utbildningsinstitut med tillhörande praktik. Där finns tillgång till 3 praktikrum, konsultationsrum, ångbad och vilrum.

Man erbjuder äkta indisk ayurveda med 2 erfarna ayurvedaläkare och 4 utbildade erfarna specialister. Behandlingar som massage (klassisk kroppsmassage, delkroppsmassage, shirodhara oljegjutning på pannan, punnagadi kizhi örtpåsmassage, pinda sweda, abhyanga, kroppsinpackningar, kroppspeeling eller ansiktsbehandlingar.

Ayurvedabehandlingar är idealiska vid följande indikationer: migrän, ryggsmärtor, hudsjukdomar, allergier, reumatiska sjukdomar, artrit, utbrändhet, stress, utmattning, diabetes, neurodermit, inflammationer.

Yoga och meditation för avslappning och aktivering av kroppens självläkande krafter.

Tillägsinformation

TÅGRESA Till Schwäbisch Hall , ca. 2 km.

TRANSFER (tur & retur): Tågstation inklusive, vid förhandsanmälan.

INFORMATION Parkeringsplats: inklusive. Husdjur: ej tillåtna.

Vänligen observera att ingångskonsultation genomförs av en ayurveda-lärare. På begäran (vid förhandsanmälan) och mot avgift genomförs den även av en ayurveda-läkare.

Kundomdömmen

Karta

Indian Forum
Boka Kontakt Vidarebefodra