The Oceano

Ursprunglig ayurveda vid oceanen

Ett familjärt ayurvedahus direkt vid Varkalas vackra stenkust. Erfaret team, holistisk ayurvedakur, integration av den traditionella Siddha-läkemetoden, som kan ge kuren en djupgående effekt.

Våra reseerbjudanden med bästa pris-garanti

Klassisk Ayurvedakur

från 7 nätter, Dubbelrum, Helpension

Lämpar sig utmärkt för människor som vill förebygga hälsoproblem och stärka immunsystemet, men även för dem som vill lindra eller låta bestående men eller sjukdomar läka. Dessutom för avgiftning, anti aging eller allmän regeneration.

Indikationer: oro, utmattning, sömnproblem, störningar av metabolismen, viktproblem, hy- eller lungsjukdomar.

Tyngdpunkter:

 • Ayurveda Relax Wellness (från 7 övernattningar)
 • Ayurveda Rejuventation (från 14 övernattningar)
 • Ayurveda Intensiv (från 21 övernattningar)
 • Ayurvedisk helpension och varmt örtvatten
 • Inledningsundersökning med ayurvedaläkare, Doshabestämmelse och fastställande av en individuell behandlings- och näringsplan, dagliga check-up konsultationer
 • dagl. ayurvedabehandlingar (ca. 2 timmar) enligt läkarens ordination, t.ex. Abhyanga helkroppsmassage, örtbad, Kati Vasthi (oljebehandling i degring för ryggvärksbehandling), Pizichil (oljebad)
 • Dagl. ayurvedisk medicin
 • Dagl. Yogapass enligt läkarens ordination
 • 1x per vecka ayurvedisk matlagningsdemonstration, 1x per vecka Ayurveda & Siddha gruppdiskussion
 • WiFi i lobbyn
 • Transfer från/till flygplats Trivandrum

från 21 övernattningar dessutom

 • Laboratorietest (blod & urin)
 • 1x Utflykt till närliggande by & Ashram (ca. 2,5 tim.)

Idealisk vid dessa indikationer

Metabolism / Mage / Tarm, Hjärta / Blodkärl / Cirkulation, Stress / Utmattning, Hud / Allergier, Fetma / Övervikt

Telefon bokningskod: 74AP1

4 411 kr

4 190 kr

I detalj

Din semesterort

☀ I Indiens sydligaste delstat Kerala, precis vid Arabiska havet, ligger den lilla, underbara orten Varkala Beach. Kerala är inte bara känd för sina tropiska, vita sandstränder och backwaters, som sträcker sig långt in i landet, utan även som Ayurvedas själ och ursprung.

Ditt ayurvedaresort

På Varkalas sydliga, turistiska outnyttjade, röda kustklippor ligger det familjedrivna Ayurvedahotellet The Oceano mitt i en 12.000 kvm stor trädgård med hisnande utsikt över den långa sandstranden och oceanen. Hotellet erbjuder perfekta förutsättningar för en autentisk Ayurvedakur enligt gamla traditioner. Från trädgårdsanläggningen leder trappsteg ner till den lugnaste och mest orörda del av Verkalas stränder. Klart, kallt källvatten rinner ur klipporna och på bara 10 minuter når man Papanasam strand.

Så här bor du

Fördelade på 5 bostadshus och omgivna av tropisk grönska är alla rummen mysigt och funktionellt inredda i indisk stil med dusch/WC, fläkt och balkong eller veranda. 6 enkla standardrum, därav 4 handikappsvänliga på marknivå med trädgårds- och havsutsikt. 6 Havsutsiktssviter, därav 2 handikappsvänliga på marknivå med direkt trädgårdstillgång, 4 på de övre nivåerna, komfortabla med separat vardagsrum och havsutsikt. 4 Havsutsiktsloft med rymlig sovalkov, inredningen huvudsakligen av trä, med moderna badrum, alla med balkong och havsutsikt, som hörnrum med många fönstrar. Internet, TV och telefon i rummen har man medvetet avstått från. Enkelrum är dubbelrum för eget bruk. WiFi i lobby.

Beskrivning av rummen som står till förfogande

Äta & Njuta

Open air och centralt belägen bjuder restaurangen på autentisk, keralisk kost med färska råvaror precis från marknaden som är lämpliga för alla Doshatyper. Även fisk och havsfrukter.

För kurgäster avstäms Ayurvedadieten individuellt av Ayurvedaläkaren.

Ayurvedacentrum

Centrumet leds av 2 Senior (BAMS)-Ayurvedaläkare och deras team av 1 Junior- och 1 Siddhaläkare såsom 8 erfarna terapeuter och omfattar 6 behandlingsrum. En stor del av de ayurvediska läkemedlen som används framställs på plats. Enastående användningar som ska stärka immunsystemet och balansera djupt liggande disbalanser erbjuds samtidigt.

Fritid

På begäran organiserar hotellet bilar med chaufför för besiktningar av teplantager eller örtträdgårdar, vilddjurreservaten Thekkadi eller Parambikulam, för besök av marknader, tempel eller också näraliggande Ashrams.

Tillägsinformation

FLYGPLATSER i närheten
Trivandrum International Airport (TRV) (ca. 42 km / 85 minuter)

ANKOMST Flygplats: Trivandrum (TRV), ca. 40 km.
TRANSFER (tur & retur): flygplats TRV vid kur inklusive, medresenärer FIT 74AT1 € 80, bokas hos SpaDreams.

Bra att veta

Siddha – Det speciella elementet

är kombinationen av autentisk Ayurveda och Siddhaelement. Siddha är en ytterligare traditionell läkemetod. Ordet ”Siddha” kommer från ”Siddhi” och betyder ungefär ”fysisk och spirituell perfektion”. Återigen handlar det om balansen mellan kropp och ande. Huvudsakligen sammansätts Siddha medicinen av örter såsom mineralier och gäller som en utmärkt komplettering av en Ayurvedaterapi.

Karta

The Oceano
Boka Kontakt Vidarebefodra