Autentisk Ayurveda i Indien

Ayurvedans ursprungsland Indien erbjuder dig traditionella Ayurvedabehandlingar

Upplev Ayurveda i Indien

Ayurveda: Den Indiska antika läkarkonsten

Ayurvedaresor är väldigt populärt numera hos människor som söker alternativa behandlingar. Denna gammla läkekonst möter på lyx på hotellen runt om världen. Det finns även många hotell som erbjuder Ayurveda Europa så att du måste inte resa långt bort för att njuta av ayurvediska behandlingar.

Ayurvedas ursprungsland Indien bjuder på traditionella Ayurvedabehandlingar. Ayurveda i Indien är holistik och du kommer inte bara att delta på hotellets program utan du kommer även att lära känna nya människor, en ny kultur, livliga färger och kryddig mat.

Hotellen erbjuder framförallt ayurvediska massager och metoder att för att finna balans mellan doschorna Pitta, Vata och Kapha. Detta kan hjälpa till med föryngring, avgiftning, stresshantering och viktminskning. I allmänhet så sägs Ayurveda vara bra för ditt välbefinnande. Du kan också kombinera din Ayurvedakur med en yogaresa eftersom yoga stärker Ayurvedans effekter.

Kerala är den kändaste orten om man har intresse att uppleva Ayurveda i Indien. Den lilla delstaten Kerala ligger i sydvästra delen av Indien och sin Ayurvedamedicin anses som framstående. Vintrar på kusten Keralas är varma och sköna det brukar vara behagligt väder även för kortärmat tack vare det tropiska klimatet. Sevärd är Kumilz & Periyar nationalpark. Det finns vilda djur så som tigrar och elefanter och många vackra krydd-, te- och kaffeodlingar. Även i norra Indien, t.ex. Uttarakhand, bjuder på en vackert landskap och en spännande kultur som skiljer sig från kulturen i Kerala.

Din resa kan börja när som helst eftersom vädret i Indien alltid är behagligt. En Ayurveda kur bör vara minst två veckor. För ett så bra resultat av ayurvedakuren som möjligt så rekommenderas att du stannar i två – tre, eller helst fyra veckor. Men redan efter en vecka kan man känna en förändring. Även om flygresan är lång är Ayurveda i Indien mycket givande. Du träffar nya människor och lära känna en helt ny kultur. Varje del av Indien är olik den andra och bjuder på rik natur, god mat och snälla, varma människor som vill att din resa till Indien ska bli oförglömlig och drömlik. Är du sugen på något annat, se också våra erbjudanden för Ayurveda på Sri Lanka eller i Spanien.