Ayurveda i Indien

Upplev autentisk ayurveda med traditionella behandlingar

Upplev ayurveda i Indien

Ayurveda: Den indiska antika läkarkonsten

Ayurvedaresor är väldigt populära numera hos dem om söker alternativa behandlingar. Denna gamla läkekonst kombineras med en avslappnad semester med lyx under solen på hotell jorden runt. Det finns även många hotell som erbjuder ayurveda i Europa så att du inte måste resa långt bort för att njuta av ayurvediska behandlingar.

Ayurveda i Indien

Ayurvedans ursprungsland Indien bjuder på traditionella ayurvedabehandlingar. Denna alternativa medicin- och läkekonst har ett holistiskt koncept och du kommer inte bara att delta i hotellets program utan även att lära känna nya människor, en ny kultur, se härliga livliga färger och njuta av delikat, kryddig mat.

Hotellen erbjuder framförallt ayurvediska massager och metoder för att hitta en ny balans mellan doshorna Pitta, Vata och Kapha. Detta kan hjälpa till med föryngring, avgiftning, stresshantering och viktminskning. I allmänhet sägs ayurveda vara bra för ditt välbefinnande. Du kan också kombinera din ayurvedakur med en yogaresa eftersom yoga förstärker ayurvedans effekter. Kerala är den mest kända regionen om man vill uppleva ayurveda i Indien. Den lilla delstaten Kerala ligger i sydvästra delen av Indien och dess ayurvedamedicin anses som enastående. Vintrarna vid Keralas kust är varma och sköna, det brukar vara behagligt väder även för kortärmat tack vare det tropiska klimatet. Missa inte Kumilz & Periyar nationalpark. Det finns vilda djur som tigrar och elefanter och många vackra krydd-, te- och kaffeodlingar. Även norra Indien, t.ex. Uttarakhand, bjuder på ett vackert landskap och en spännande kultur som skiljer sig från kulturen i Kerala.

Din resa kan börja när som helst eftersom vädret i Indien alltid är behagligt. En ayurvedakur bör pågå i minst två veckor. För att uppnå ett optimalt resultat av ayurvedakuren rekommenderar vi att du stannar i två – tre, eller helst fyra veckor. Men redan efter en vecka kan man känna en förändring. Även om flygresan är lång, är ayurveda i Indien mycket givande. Du träffar nya människor och lär känna en helt ny kultur. Varje del av Indien är olik den andra och bjuder på rik natur, god mat och snälla, varma människor som vill att din resa till Indien ska bli oförglömlig och drömlik. Är du sugen på något annat an du också ta en titt på våra erbjudanden för ayurveda på Sri Lanka eller ayurveda i Spanien.

Maximal flexibilitet

☀️ Vi arrangerar hotellrum, transfer och program åt dig. Båt-, flyg- och tågresa bokar du på egen hand. ✈️

Din expert

Jag hjälper dig gärna personligen: 010-750 26 20

Eller kontakta oss: info@spadreams.se

Våra bästa ayurvedahotell i Indien

Njut av autentisk ayurveda i Indien - Boka idag